Sfat motor barca gonflabila Zodiac
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Sfat motor barca gonflabila Zodiac
Buna ziua tuturor.
Sunt nou pe aici si as indrazni sa cer un sfat celor mai expermentati. Dupa ce am citit si vizionat filmulete pe youtube in vederea achizitionarii unui motor pentru o barca Zodiac Zoom 310 cu chila si podea gonflabila in jur de 30kg, oscilez intre motoare de 2,5hp 4 timpi sau 4hp 2 timpi, barca va fi folosita in lacurile de acumulare de pe Siret si nu cred ca distanta de navigare va fi mai mare de 5 km. Multumesc tuturor care vor veni cu sfaturi.
Sunt nou pe aici si as indrazni sa cer un sfat celor mai expermentati. Dupa ce am citit si vizionat filmulete pe youtube in vederea achizitionarii unui motor pentru o barca Zodiac Zoom 310 cu chila si podea gonflabila in jur de 30kg, oscilez intre motoare de 2,5hp 4 timpi sau 4hp 2 timpi, barca va fi folosita in lacurile de acumulare de pe Siret si nu cred ca distanta de navigare va fi mai mare de 5 km. Multumesc tuturor care vor veni cu sfaturi.
Am cautat despre legislatia in vigoare dar nu am gasit mare lucru, pe forumuri am inteles ca nu se mai fabrica in 2 timpi dar cica se pot folosi cele vandute pana dispar, dar nu sunt sigur de asta.romica scrie:pai, 2 timpi nu se mai comercializeaza ca nu indeplinesc normele de poluare si au fost scoase din 2006, deci mai ramai doar cu varianta de 4 timpi.
Daca e valabil ce am scris mai sus poate fi luata in considerare varianta secod hand, sunt modele destul de putin folosite la preturi destul de bune.
Nu vreau sa fac o investitie prea mare in jur de 500E avand in vedere ca merg la pescuit cel mult de 10 ori pe an, asta ar insemna cam tot atea ore de functionare a motorului.
Cat priveste varianta de 3,5 HP, 4T e o solutie destul de convenabila chiar as fi avantajat de greutatea mica a motorului, dar piata e destul de restransa cu aceste motoare.
Motorul electric nu ma incanta deloc, singurul lucru care i-mi place la un motor electric este zgomotul redus si poate intretinerea lui, in rest eu vad ca dezavantaje la el greutatea bateriei, autonomie redusa si pretul de 1000E mi se pare destul de mult.
Sunt doar pareri proprii, e posibil sa fie destul de fiabil dar pe mine nu ma incanta.
Deja am luat o decizie suzuki 2.5 hp 4 t, locul unde pescuiesc, timpul alocat pescuitului si mai ales greutatea lui au fost factorii hotaratori in alegere.
Multumesc tuturor care au raspuns, daca posesorii acestui motor pot da sfaturi cu privire la utilizarea si intretinerea lui sunt binevenite
Sunt doar pareri proprii, e posibil sa fie destul de fiabil dar pe mine nu ma incanta.
Deja am luat o decizie suzuki 2.5 hp 4 t, locul unde pescuiesc, timpul alocat pescuitului si mai ales greutatea lui au fost factorii hotaratori in alegere.
Multumesc tuturor care au raspuns, daca posesorii acestui motor pot da sfaturi cu privire la utilizarea si intretinerea lui sunt binevenite
-
- veteran
-
- veteran
Sunt foarte multumit si de Excel si de Suzuky 2,5 ...
Cu motorul sunt la final de rodaj ...nu prea l-am folosit turat la maxim ...nu stiu daca cu barca de 2,3 poti glisa
am sa incer curind sa vad ce si cum .
Pe placuta atasata la placa de motor producatorul spune ca pot pune maxim. motor de 5 cai ...sincer mie mi-e cam frica
,poate am sa incerc cindva . 
Cu motorul sunt la final de rodaj ...nu prea l-am folosit turat la maxim ...nu stiu daca cu barca de 2,3 poti glisa

Pe placuta atasata la placa de motor producatorul spune ca pot pune maxim. motor de 5 cai ...sincer mie mi-e cam frica

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!