Sfat folosire matrita plumbi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Feb 2011, 13:17

Eu niciodata n-am incalzit matrita inainte si mi-au iesit foarte Ok jigurile, chiar si prima serie. Totul e sa torni constant plumbul prima data, fara pauze.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Feb 2011, 13:33

hai ca vad ca nici unu din cei care au raspuns nu stie secretul....
SECRETUL este sa mariti un pic gaurile prin care se toarna plumbul cu o pila rotunda sau ce aveti la indemana, aerul va iesi mult mai bine si mai din cavitati, si plumbul se va turna corect...va garantez chixuri aproape = cu 0 8) 8)
Urasc atarnatorii!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Feb 2011, 13:33

Daca ai recipient de turnare cu cioc bun si ai orificul de turnare destul de larga s-ar putea sa iti iasa din prima...Dar deobicei nu se intampla..

Oricum nu e mare filzofie..pentru ca nu se pierde nimic, se recicleaza/retopeste si gata.

Ar fi fost mai importanta treaba , daca se produceau pierderi...asa doar te poti alege cu mai multi aburi de plumb inhalat, in timp ce incerci ..un fleac :)

P.S. intre timp vad ca florin ne-a luminat :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 14 Feb 2011, 13:39

stefanflorin scrie:hai ca vad ca nici unu din cei care au raspuns nu stie secretul....
SECRETUL este sa mariti un pic gaurile prin care se toarna plumbul cu o pila rotunda sau ce aveti la indemana, aerul va iesi mult mai bine si mai din cavitati, si plumbul se va turna corect...va garantez chixuri aproape = cu 0 8) 8)
"Secretul" asta l-am scris si eu pe aici pe forum acum cateva luni... :D
Chiar e cea mai buna varianta :wink:
Numa' bine.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 14 Feb 2011, 15:38

Chief scrie:Matritele se pot modifica, folosind o dalta pentru metale dar poti gresi si exista riscul sa o strici de tot. In compartimentelele pentru carlige, chiar daca scrie 4/0, este destul de probabil sa incapa si un 3/0 sau 2/0 ori un 5/0. Variatiile insa sunt mici in functie de tipul de matrita si tipurile de carlige. Cele mai mari probleme sunt la carligele tip heavy wire, cu sarma (tija) groasa, care cam incap numai la fix. Ce fel de modificare ati vrea sa faceti? Practic, ce nu potriveste?
mda ! cu dalta si barosu !

daca nu vrei sa o strici ... dalta tre sa fie din plumb si barosul din plastelina proapat framintata

ia un biax sau cum naiba ii zice.. si cu o mica freza faci ce vrei din ea

si io mi-am modificat una de la do-it... , din sinker am facuto de torn acu in ea si plumbi culisabili pe care daca vreau ii turtesc daca nu... nu :lol: , chiar si corpuri de rotativa torn cu ea

de incalzit tot asa le incalzesc.. , adica torn in ea in fiecare orificiu fara cirlige sau armatura si o las citeva minute , sigur se incalzeste numa bine... materialul il retopesc...

daca plumbul e fierbinte nu face figuri indiferent cit de mica si complicata e forma si orificiul de turnare...., bine ... tre sa aibe si orificiu pt eliminarea aerului si sa fie uscata

daca nu are poti s-ai faci unu suplimentar

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 14 Feb 2011, 16:26

Nu-s sculer matriter boss, cu dalta dinaia fina si cu ciocan. Ziceam ca o poti strica in sensul ca in functie de modificare nu-ti mai ies alea originale bine, dup-aia, fuge plumbu, face bavuri nasoale... Sunt scule si meseriasi care fac ajustari ok cu siguranta. Io am citit pe prospectele lor da nu mi-am prins destele la ele. Am turnat numai.

Si daca nu largesti cavitatea te descurci. Io torn cu turnatorie dinaia mica si nu stric niciunul. Pot turna si 1000 de bucati fara vreo greseala
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 14 Feb 2011, 17:01

eu incalzesc in prealabil matrita si tot acolo topesc si plumbul pe un reseu electric (modelul vechi cu samota)...dupa cateva turnari nu e necesar sa o mai pastrez la cald ca retine deja temperatura
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

Scrie răspuns