Sfat din batrani !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

D_ali
veteran
veteran

Re: Sfat din batrani !

Mesaj de D_ali » 09 Dec 2015, 10:02

Am si eu un Corkish ML si-l pescuiesc cu mare placere.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 09 Dec 2015, 10:21

hook4ever scrie:basspara nu e un bat excelent.
Depinde cu ce-l compari, in categoria lui de pret e peste multe bete. In banii lor nu prea sunt alternative mai bune. Cat despre bete rupte de la Major Craft nu prea am auzit, au blancuri bune, componente de calitate si sunt lucrate foarte ingrijit. Intre un bat foarte senzitiv pe care sa-l pescuiesc cu emotii ca plesneste daca fortez cu un somn de peste 20 kg si unul cu rasina mai multa ,avand senzitivitate inferioara am ales a doua varianta. Pe raurile mari si pe Dunare ai mari sanse sa-ti intre un exemplar capital, in multe situatii trebuie fortat si in astfel de cazuri nu rezista prea multe bete. Un alt bat care face toti banii e Dragon Nano Force, blank Toray, componente Fuji, foarte senzitiv...merita toti banii. Din pacate nu se gasesc la noi, cei care comercializeaza aceasta marca prefera sa aduca in continuare "cozile alea de matura" de la acelasi producator. Problema e ca cel mai puternic bat din seria asta e 10-42gr si uneori pe Dunare e nevoie sa pescuiesti cu greutati mai mari.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Dec 2015, 19:08

Lansetele Major Craft sunt lansete de buget in contextul pietei japoneze si au un standard ridicat al componetelor v,s pret (blank,inele, mandrina, etc) fara de care nu ar avea ce sa caute pe piata japoneza.
Mi-a placut seria MS-X atat calitatea blankului cat si montajul KR dar nu am gasit actiunea de care aveam nevoie. Mi-au placut si calitatea si actiunea blankurile din seria Corzza desi au facut ceva compromisuri vizibile la numarul inelelor KR.In bugetul de 600-700lei greu de gasit alnseta comparabial cu Corzza la fel si pentru 1000lei cu MS-X(are si inele KR SIC).
Am vazut lansete ca Evergreen Kaleido care costa 700-800USD cu montaje banale de inele si e greu de acoperit o valoare asa de mare oricat de bune sunt blankurile. Am mai vazut si un modele Evergreen de saltwater mult prea fragil si cu inele dubios de rare. Cazuriel cu asa nu sunt prezente in toate ograzile producatorilor fie ei si cei mai respectati fie care vorba daca respecta puterile de lansare,lungimi de manere, alegerea mandrinelor sau cum pun inelele.
Privind mai larg piata sa cumperi cu 100-150USD o lanseta de-a gata cand un blank din plaja medie costa 80-150USD si sa-i gasesti cusur mi se pare o pozitie nu tocmai sincera :wink: .

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 09 Dec 2015, 20:56

asta e si ideea,nu vreau sa stau sa gasesc balnk-uri pt ce-mi trebuie mie acum,incerc sa ma obisnuiesc cu castul,apoi ca fiecare "microb" daca raman la cast stiu de unde sa incep/sau o sa cer alte sfaturi de la cei cu experienta.

ssfisher
veteran
veteran

Mesaj de ssfisher » 12 Dec 2015, 11:40

Eu mi-as alege ceva combo-uri SH de pe forum. Ai mai multe variante. De ex:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... =0#p607077 sau
http://www.rapitori.ro/forum/vand-echip ... 38982.html sau doar pentru mulineta
http://www.rapitori.ro/forum/daiwa-shim ... 39081.html.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 12 Dec 2015, 14:37

cred ca nu ai citit prea bine ce am cerut eu/unde si cum folosesc echipamentul..dar ms oricum.

ssfisher
veteran
veteran

Mesaj de ssfisher » 12 Dec 2015, 20:10

albert.C scrie:cred ca nu ai citit prea bine ce am cerut eu/unde si cum folosesc echipamentul..dar ms oricum.
Mea culpa, nu am vazut ca tu cauti o lanseta din categoria H, dar oricum merita macar sa arunci o privire peste mulinete.
Spor la cumparaturi !!!

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 12 Dec 2015, 20:19

la mulinete m-am uitat deja ;)
am ales shimano antaras in defavoare altora dar si un abu ambasadeor revo S ca de rezerva :)
Multumesc de toate sfaturile primite,si sper sa ramana topicul deschis si sa ajute si pe altii colegi .

ssfisher
veteran
veteran

Mesaj de ssfisher » 14 Dec 2015, 09:59

albert.C scrie:la mulinete m-am uitat deja ;)
am ales shimano antaras in defavoare altora dar si un abu ambasadeor revo S ca de rezerva :)
Multumesc de toate sfaturile primite,si sper sa ramana topicul deschis si sa ajute si pe altii colegi .
Nu cunosc Abu Ambasadeur Revo S dar in ceea ce priveste Antares-ul nu pot decat sa te felicit pentru alegerea facuta. Din punctul meu de vedere mulinetele cu frana centrifugala sunt ideale pentru a te initia in baitcasting. Sustin acest lucru deoarece, la mulinetele cu frana centrifugala in general si la Shimano in special, o setare cu 2 pini activi este mai mult decat universala, putand fi lansate fara peruci si la distante multumitoare, o gama foarte variata de naluci. La frana magnetica trebuie sa faci mult mai multe reglaje pentru o lansare optima, si la cea mai mica greseala, mulineta “te arde” si faci o peruca de toata frumusetea.

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 17 Dec 2015, 23:04

Gogol scrie:Nu intram in nicio polemica, am pus si eu mana pe cate m.c.-uri si nu mi-au placut pt acel pret. Grele, badarane, varf gros, fara senzitivitate.
Este pur si simplu parererea mea. E adevarat ce spui, nu trebuie ca toti sa pescuim cu lucruri scumpe, insa la acelasi pret cu major craft gasesti ceva mult mai bun la concurenta.

gasesti pe dracu... da cu un mojor craft la apa si apoi vb de senzitivitate. ia un herakles usa si taraie un jig pe asfalt si ai sa vezi ca nu transmite nimic. uita-te putin pe youtube sa vezi cum trag japonezii aia cu UL de pesti sariti de 4-5 kg si vezi cam in fel lucreaza. ce-i drept sunt si vreo 2-3 modele nasoale rau, le-am vazut pe la Abrevis niste pari dar probabil si alea sunt destinate pt aplicatii pe care noi aici nu le folosim

Scrie răspuns