Sfat achizitie mulineta usoara .

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

albert.C
veteran
veteran

Sfat achizitie mulineta usoara .

Mesaj de albert.C » 15 Sep 2016, 12:10

Nu reusesc sa echilibrez Sportex Carboflex Turbo ( http://www.totalfishing.ro/lanseta-spor ... 48649.html ) care este destul de usor 145 gr cu Daiwa Exceler 2500 ce are 265 gr..am impresia ca pica putin de varf batul...
L-am achizitionat in special pt voblere,pilkere,rotative,oscilante...ceea ce ma gandes acum este sa-mi iau alta multineta ceva mai usoara,asemenea un raport undeva de 4.6-max 5.2 de marimea 2500 minim...
Ce propuneri sa i-au in calcul avand in vedere toate de mai sus ?
Ma gandeam la marimea 3000 dar cred ca urca si greutatea ei..

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Sfat achizitie mulineta usoara .

Mesaj de stefanflorin » 15 Sep 2016, 14:35

salut,
probabil o mulineta mai grea doresti, daca pui una mai usoara dezechilibru creste si mai tare odata cu senzatia de discomfort.
In functie de bugetul alocat poti opta pt. Spro Red Arc 3000 http://www.totalfishing.ro/mulineta-spr ... 41247.html mulineta robusta si puternica sau de ce nu, varianta mai mare Daiwa Exceler http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 45950.html
Urasc atarnatorii!

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 15 Sep 2016, 15:37

mai grea zici...da..logic asa pare..nush de de am zic mai sus ca trebuie mai usoara..probabil ca m-am trezit visand urat de dimineata :)
Oricum probleme nu am cu excelerul meu desii nu a fost abuzat ..probabil ca o sa merg pe 3000 tot daiwa..

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 15 Sep 2016, 16:51

pt.albert.c :
Salut. Te rog sa faci urmatorul experiment cu batul acela care nu se echilibreaza cu mulineta... :
Da jos mulineta de pe el, ia un plumb de 40 - 50 de grame si prinde-l cu scotch (banda adeziva) de capatul cotorului. Ar trebui sa stea in echilibru, sprijinit cam la o palma deasupra mandrinei. Pune apoi pe el ce mulineta doresti si fa un pescuit. Daca esti dispus sa incerci te rog sa ne impartasesti impresiile legate de acest experiment simplu. Daca este ok, vei gasi o modalitate sa echilibrezi lanseta cu un lest definitiv, mascat in interior sau schimband but cap-ul cu unul cu masa potrivita. Eu cand imi construiesc betele stabilesc o relatie intre lungimea gripului si lestul de echilibrare. Ulterior pot folosi orice mulineta. Mulineta, pentru mine nu trebuie sa echilibreze batul ci sa se armonizeze cu acesta in special ca dimensiune si ca aplicatie. orice bat ar trebui sa aiba un echilibu propriu perfect fara legatura cu mulineta. Te rog sa incerci, chiar daca masa totala a lansetei creste, nu-ti va obosi mana iar senzatia resimtita va fi aceea de bat mai usor... Numai bine. Rew.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 15 Sep 2016, 18:33

uite chiar o sa fac asta..inteleg ce vrei sa zici..o sa postez aici impresiile.ms.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 18 Sep 2016, 07:46

...si totusi ce mulinete usoare cunoasteti ?

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 18 Sep 2016, 08:48

Daiwa luvias modelul vechi,nu cu mag oil,shimano cu Ci4.Totusi eu am preferat modelele vechi in detrimentul materialelor uşoare.Adică shimano aspire,caldia si luvias vechi.Daiwa real four nu ruleaza asa fin ca modelele noi,dar îmi par mai solide.Aspire de 2500 are deja 6 ani de folosire si merge ca nouă,aşa incît a nul ăsta am mai cumpărat una mărimea 4000 şi un tambur de 2500.Am avut si un Ci4 acum 3 ani ,un model de mijloc,mi s-a părut fragil,l-am dat dupa doua partide.Acum depinde şi ce vrei să pescuiesti,la păstrăv, biban,clean,sînt oki,dar la naluci mai mari,curent puternic,nu cred că rezista mult.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 18 Sep 2016, 10:17

de mulinete vechi stiu..am si eu cateva..de ex:stradic ci4 de 3000 este foarte rezistent la cat am tras pe ea,lasata in ploaie sapt.intregi,uzata pana si la scrumbie un intreg sezon...si inca functioneaza fara probleme..dar tendinta cere sacrificii si sunt curios si pt placerea mea sa-mi iau una noua ce s-o folosesc cu reactive mari in curenti..ma gandeam undeva la marimea 2500 minim si cat mai usoara de ex.greutatea mai mica de 250 gr ...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Sep 2016, 09:56

poti incerca modelul nou de stradic, cu raport de 5.0:1 http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 62648.html care dupa parerea mea e un fel de Twin Power mai low budget, insa raman la parerea ca iti trebuie o mulineta mai grea, nicidecum mai usoara.
Urasc atarnatorii!

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 19 Sep 2016, 10:02

Pt. albert.C
Asa cum ti-a argumentat colegul stefanflorin, (si pentru o scurta perioada parea ca ai inteles ce spunea) ai nevoie de o mulineta mai grea pt. situatia descrisa de tine. Vrei totusi una mai usoara si mai mare in acelasi timp. Chiar daca asta nu o sa-ti rezolve problema, te poti orienta pe Shimano Rarenium 4000 ci4+ fb cu doar 240 grame (daca tot le tii cu saptamanile in ploaie) sau Vanquish 3000 F la 195 grame (daca ai ceva mai multa grija de ea) Eu raman insa la parerea mea, aceea ca un bat trebuie sa sa fie construit cu un echilibru propriu bun. Adica fara mulineta sa fie preechilibrat. Daca insa fara mulineta si la multe din ele chiar fara sa montam tronsonul de varf (adica tinand doar tronsonul de baza, cel cu mandrina) isi da in ,,bot" atunci, daca nu luam masuri, este o cauza pierduta. Este de ajutor priza avansata peste mandrina dar aici e vorba de deprinderi deja formate si greu de modificat. Deci, daca insisti ca vrei o mulineta mare si usoara... e simplu... Rew.

Scrie răspuns