Sfat achizitie mulineta baitcasting premium

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Sfat achizitie mulineta baitcasting premium

Mesaj de Tavi » 10 Ian 2015, 11:02

Ultimii cati metri? :P
Fara proba practica, am asa o intuitie feminina de muscar ca in cei 2-3-4 milimetri cu care e incarcat in exces tamburul si care determina frecarea prea mare si deci santurile incap ultimii 15-20 de metri de fir din cei 30 lansati. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Ian 2015, 11:36

Acu' de dragul despicatului firului in 4, Tatula nu cred ca e mulineta pe care pui japonezisme subtiri ..in consecinta diametrul firului(cine poate sti cat variaza in functie de uzura lui cand ia apa?)trebuie sa fie maricel, deci ..??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 10 Ian 2015, 13:55

semlecangheorghe scrie:Acu' de dragul despicatului firului in 4, Tatula nu cred ca e mulineta pe care pui japonezisme subtiri ..in consecinta diametrul firului(cine poate sti cat variaza in functie de uzura lui cand ia apa?)trebuie sa fie maricel, deci ..??
"Acu' de dragul despicatului firului in 4" = nu te pricepi... , dar stim ca-ti place... :D

"Tatula nu cred ca e mulineta pe care pui japonezisme subtiri .." = proprii credinte :D

" in consecinta diametrul firului(cine poate sti cat variaza in functie de uzura lui cand ia apa?)trebuie sa fie maricel, " = concluzii bazate pe proprii credinte

nah... traiesti in capul tau minecraft :D

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 10 Ian 2015, 15:11

Va rog nu buceriti si topicul asta.

Daca se poate răspundeți la întrebarea pusa ieri.

Cati cm are mânerul de Calcutta Conquest 201?
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Ian 2015, 15:30

@bogdan spiner:

Conquest 201, cel vechi, are manivela de 80 mm.
Conquest 101 avea de 70 mm.

Pentru ca am considerat exagerat sa dau 100 USD pentru un cm de manivela in plus, mi-am cumparat pentru conquest 101, manivela de....85 mm :D

Ma declar fericit cu ea, dupa ce am depasit chestiunea pretului :D

A durat vreo 2-3 luni si a trebuit sa traga de mine niste somotei ca sa dau 100 USD pe o chestie care seamana cu......3 betisoare d'alea de plastic (pe care ti le dau la cafenele sa amesteci zaharul) lipite intre ele :D

Daca ai niste maini "barbatesti" sau pescuiesti 2-3 ore cu scula respectiva, n-ai nici o pb cu 201.

Eu am 1,83 si am jucat basket destui ani. Asa ca ma simt perfect confortabil cu Conquest 201. Sorin, mai delicat din fire, are si el 201, dar prefera ....Tatula :lol: .

La modul serios vobind, inainte sa apara nenorocita de Tatula si sa ne tulbure fericirea :D , si eu si Sorim pescuiam la stiuca predominant cu Antares 5:1.

Daca cei 250 USD intre o Conquest si o Tatula sunt o diferenta semnificativa pt tine sau...vrei sa te distrezi alfel de ei, sau daca n-ai maini de baschetbalist, eu mai zic za te uiti o data la Antares 5:1 asta.

Iti iei la 200 USD unul in stare perfecta si, in esenta este cam tot un Conquest, ceva mai usor de palmat.

Chiar si daca-ti ia D-zeu mintile si ajungi la Tatula....tot nu gresesti prea tare.

Razvan a pus in fund si Pluton si Zillion PLA si ....nu mai stiu ce, insa nu precizeaza ca el pescuieste pe Mures, la somn, cu fire de 30-40Qart6&UFc lb si voblere sanatoase, cu barbeta cat ....lingurita :D . Si chiar a scos niste somni din categoria +20 kg cu ei. Nu unu-doi.

Mai era unul pe tackletour care zicea ca Daiwa Zillion PE Special e o mulineta de rahat, care nu l-a tinut nici o saptamana, desi a dat pe ea vreo 500 USD. Respectiv, dupa 5-6 zile i s-a smuls cu totul line-guide-ul.

Dupa cateva mesaje omul a recunoscut ca a scos cu ea in saptamana aia cica ...vreo 10 crocodili mai mari de 2 m, pescuind cu Power Pro de 50 lb :elkgrin:

Daca as scoate si eu 2-3 somni trecuti de ....1,80 cu orice mulineta, as pune-o la panoplie si doar as sterge-o de praf restul vietii...

Si i-as face cadou alui de m-a pus pe locul cu pricina una la fel ...... :idea: Se aude? :D
near the beer

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Ian 2015, 17:27

Ia sa ne spuna si Razvan :D daca nu cumva si el da tot cu Antares la stiuca:

http://www.rapitori.ro/forum/de-vanzare ... 32162.html

Sanatoase spinner-bait-uri :D

Din poze mi se pare ca recunosc manivela aia cu prinderea doar pe interior, specifica Antares.

Daca nici dupa un pescuit constant cu spinner-bait-uri cu doua palete, si nu d'alea mici, o mulineta d'asta tine cateva sezoane, eu nu cred ca mai ai ce sa ceri ....

Apropos de preferatele mele, detinatorul japantackle face urmatoarele comentarii:

Despre Conquestul cel vechi:
Jun's comment: The best quality reel ever. Conquest has received following upgrades from Calcutta TE-GT reels. Drilled side plate, forged handle, forged drag knob and finely clicking casting control cap. The drilled side plate is sealed by a clear plastic cover to prevent water comes inside. The Conquest will make your life-long fishing partners.

Despre Antares:
Jun's comments: The smoothest casting reel in both casting and retrieving. The silky smooth reel also casts long distance. Its maximum performance is surely the best among all bait casters, but the ultimate performance also requires skills. Version 2 reels are great for surf fishing and salmon anglers.

M-am apucat sa masor manivelele de la toate cele de casting pe care le am. Ce face omul cand nu se poate duce la peste.... :lol:

Inafara de Calcuttele 50 si 100 facute pt Japonia, absolut niciuna nu are manivela mai scurta de 80 mm. Ce-or fi avut in cap orezarii....nu stiu.

Calcutta GT TE 100 (versiunea Conquest pt USA) are manivela de 85. Chiar si Scorpionul (echivalentul Curado), desi ar fi o mulineta mai .....fragila de cat Calcutta, are manivela de 80.
near the beer

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 10 Ian 2015, 19:16

Mulțumesc costica

Pana la urma am luat conquest 201 modelul anterior 2014.
Gasisem si un Conquest 201 dc 2003 cu handle 9,5 mm deps la acelas pret aprox. dar arata cam uzat si era totusi cam vechi

Ca heads up ar fi ceva upgrade necesare sau folositoare ptr conquest 201?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Ian 2015, 19:25

Deci era suficient primu raspuns la acest topic :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 10 Ian 2015, 19:40

Sorin scrie:Deci era suficient primu raspuns la acest topic :D
Avand in vedere ca e a nu stiu cata oara cand imi iau o mulineta baitcast dupa ce in repetate randuri le-am vandut nu mult dupa achizitionarea lor din motive de neadaptare si simbioza de data asta am vrut sa imi iau ceva ce sa ma motiveze sa ma straduiesc mai mult, vroiam sa fiu si practic adica sa o folosesc unde se preteaza si am eu cel mai mult nevoie.

Estetic si financiar imi convenea mai degreaba tatula custom cea nou aparuta, dar nu vreau sa fiu unul din testeri fara "casco" asa ca am ramas la Conquest.
cum stau cu o stella sw in mana ce are mai mult decat Conquestu 201 oi sta si cu casteru asta:))

Sincer am inceput sa apreciez tot mai mult antichitatile, tocmai faptul ca au ajuns antichitati imi arata backbone-ul lor.

E chestie de gust, iar gustul unora e tare sarat, adica variat si tare piperat adica scump, si io nu ma impac cu spyce-urile:)

Multumesc ptr toate raspunsurile,

D-nu Costica, eu am 1,92 si baschet am facut gramada si fiare am ridicat pana am facut deplasare de vertreba, poate o "minigantera " japoneza nu mi-a sari inelele doar poate cu un negru furios in partea opusa.

Apropo ce ma intoarce la cast e o experienta in care mi-am stricat si o mulineta de 5000 (si din greseala mea e drept) si mi-am facut scurta la mana ce am simtit-o o luna.

Ca sa o povestesc pe scurt, mi-a intrat unu cat sacu de ciment si eu de lene sa nu imi ia fir tot pisoiu stransesem frana, ca la al treilea lanseu sa imi zboare 3 dinti din angrenaj ca dintii in ringu de box.
so, sa mai vina el ca acu am eu un rever bun:))

si ceva poze cu antichitatea

Imagine

Imagine

Imagine

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 10 Ian 2015, 19:46

bogdan_spinner scrie:
Ca heads up ar fi ceva upgrade necesare sau folositoare ptr conquest 201?

Scrie răspuns