In teorie, ce zic ei este ca, facand dintii mai mici la noua generatie, rotatia ar fi mai smooth si ca ar fi mai rezistenta la uzura, intrucat facand dintii mai fini, suprafata de contact intre ei, de fapt, ar creste...
La prima vedere as zica ca e doar...marketing. Suprafata de contact intre doua bile mari sau intre doua bile mici e ...tot un punct. Doar ca intre bile mici nu vezi tu prea bine ca e doar un punct. Par ele mai compacte. Vrajeala

Mie mi-a cazut cu tronc vechea Conquest. Inafara ca cea noua e....mai noua

Pe de alta parte, vechea generatie a fost linia de top Shimano vreme de vreo ....8-9 ani, fara sa sufere nici o schimbare. Asta spune ceva!
Generatiile de Stella sau de Curado se schimba la 2-3 ani. Am observat ca ultima generatie de Stella a aparut la un an dupa FE...parca.
Inca n-am simtit nici o chemare sa-mi cumpar noua generatie.
Basca ca cea veche se poate gasi pe ebay la niste bani chiar ok.
Noua generatie de Conquest deja apare cu reduceri. E un magazin, japanese lure shop.....nu mai stiu cum unde o gasisem la vro 400 si putin USD.
Maine postez linkul.
Am mai uitat sa zic ca am pescuit cu Conquest DC 201. O zi sau doua. Face un fel de....suierat la lanseu, care pe mine ma enerveaza. In rest, cel mai probabil ca lanseaza mai bine si are reglaje mai fine. Plus ca nu e asa de ......cocalareasca culoarea.

Din ce am observat exista mai multe versiuni de DC. Exista DC simplu, fabricatie de prin 2005. Dupa care a aparut DC+. dC ++ cred ca era program de calculator

Ziceam de Daiwele alea ca mi se par .....cam chinezarii.
Am Steez, Pixy, Alpha Ito, Sol ...etc. Absolut toate au facut in capacelul de plastic de pe partea de pe care se regleaza frana, acolo unde au o .....rotita dintata cu un scop dubios

In fine, Conquest 101 are 225 grame. 201 are, cu fir pe ea, 275. Steez-ul are (cica) 155 g. Parerea mea e ca un bat mai solid il echilibrezi mai bine cu o mulineta de 250 g decat cu una de 150.
Parerea mea!