Sfat achizitie mulineta baitcasting premium

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Re: Sfat achizitie mulineta baitcasting premiumc

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2015, 22:50

Toate ale butoiasele astea ale mele sunt din vechea generatie. Noua a aparut doar in 2014. Doar din ce am citit, se pare ca diametru noului 201 este eval cucal vechiului 101 (pe care il am eu). S-ar putea sa fie mai usor de tinut in mana ...... ori s-ar putea sa nu simti nici o diferenta intre ele, decat daca pescuiesti o zi intreaga doar cu ea....

In teorie, ce zic ei este ca, facand dintii mai mici la noua generatie, rotatia ar fi mai smooth si ca ar fi mai rezistenta la uzura, intrucat facand dintii mai fini, suprafata de contact intre ei, de fapt, ar creste...

La prima vedere as zica ca e doar...marketing. Suprafata de contact intre doua bile mari sau intre doua bile mici e ...tot un punct. Doar ca intre bile mici nu vezi tu prea bine ca e doar un punct. Par ele mai compacte. Vrajeala :D

Mie mi-a cazut cu tronc vechea Conquest. Inafara ca cea noua e....mai noua :D , mie mi s-au parut knobii cei noi ....neterminati. Zici ca le lipseste ceva. Sau ameu ceva cu cnobii, dupa cum am cu acumulatorii.... :)

Pe de alta parte, vechea generatie a fost linia de top Shimano vreme de vreo ....8-9 ani, fara sa sufere nici o schimbare. Asta spune ceva!
Generatiile de Stella sau de Curado se schimba la 2-3 ani. Am observat ca ultima generatie de Stella a aparut la un an dupa FE...parca.

Inca n-am simtit nici o chemare sa-mi cumpar noua generatie.
Basca ca cea veche se poate gasi pe ebay la niste bani chiar ok.
Noua generatie de Conquest deja apare cu reduceri. E un magazin, japanese lure shop.....nu mai stiu cum unde o gasisem la vro 400 si putin USD.

Maine postez linkul.

Am mai uitat sa zic ca am pescuit cu Conquest DC 201. O zi sau doua. Face un fel de....suierat la lanseu, care pe mine ma enerveaza. In rest, cel mai probabil ca lanseaza mai bine si are reglaje mai fine. Plus ca nu e asa de ......cocalareasca culoarea. :D asta daca ai ceva impotriva auriului. Iar, chestie de gusturi. Si de pret :) daca as gasi un Conquest DC in toate mintile la vreo 400-500 USD, poate ca m-as gandi.

Din ce am observat exista mai multe versiuni de DC. Exista DC simplu, fabricatie de prin 2005. Dupa care a aparut DC+. dC ++ cred ca era program de calculator :D . Posibil sa mai fie inca vreo mica variatie in DC. Chiar nu ma bag sa comemtez, ca nu stiu ce si cum...

Ziceam de Daiwele alea ca mi se par .....cam chinezarii.

Am Steez, Pixy, Alpha Ito, Sol ...etc. Absolut toate au facut in capacelul de plastic de pe partea de pe care se regleaza frana, acolo unde au o .....rotita dintata cu un scop dubios :D , cate o fisura. Probabil ca nu am deschis capacelul intotdeauna in directia care trebuia. Mie capacul ala mi se pare un plastic de 2 lei intr-o mulineta de 250-500 USD. Plus ca odata am facut exces de zel si a ajuns niste vaselina pe piesele de plastic care ies din inductor si franeaza. Scrie pe undeva ca trebuie unse. Probabil ca am pus cam mult, sau trebuia ulei iar eu am dat cu vaselina.....dracu stie. Alea s-au lipit si n-am mai avut deloc frana magnetica pe lanseu. Imi venea s-o dau de pamant. Am facut la peruci de m-a apucat diperarea.

In fine, Conquest 101 are 225 grame. 201 are, cu fir pe ea, 275. Steez-ul are (cica) 155 g. Parerea mea e ca un bat mai solid il echilibrezi mai bine cu o mulineta de 250 g decat cu una de 150.

Parerea mea!
near the beer

costica_fishing
veteran
veteran

Re: Sfat achizitie mulineta baitcasting premium

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2015, 23:16

http://japaneselure.gostorego.com/reel. ... ice=40000-

Am citit pe tackletour.com ca multi isi fac comanda la ei, si sunt recunoscuti ca fiind printre cei mai ieftini si seriosi.

Aici am vazut cele mai ieftine Conquest. Evident, noua generatie. Vad ca au si DC la vreo 530 USD. Daca iti iei DC.....sa ne scrii impresii.
near the beer

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 07 Ian 2015, 23:41

Nu sunt interesat de finesse asa ca nu caut pixy si alte jeleuri.Nu contest valoarea lor

Ramane sa aleg dintre shimano calcutta conquest 201 si daiwa tatula custom 150 hl tw.

la daiwa i s-au adaugat chestii vrednice de ideea de custom, spool mai mare, handle si altele, arata super ma atrage mult si la pret si la palmare- fiind low profile, dar e noua netestata, desi la ea nu mai apare problema cu t wing system,e cel galben care nu se erodeaza de la frecarea firului si e JDM.

la shimano imi place ca vechimea si-a spus cuvantul aratand clasa si respect. pare ce imi trebuie mie si nu ma deranjeaza marimea si greutatea.

pretul .., shimano costa dublu fata de daiwa mentionata.

ca si pret cei de la digitaka.com mi se par cei mai ieftini. plus ca au si shipping free
apoi maronouchishop.com.

prompti seriosi, si daca vine vorba de paypal n-ai griji...
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Ian 2015, 00:11

http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=47&t=61332

Se pare ca sunt dubii referitoare la rezolvatul problemei cu "grooving".

Pretul e interesant. Sa ne tii la curent!
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Ian 2015, 00:35

am tatula type R si am dat cu ea la stiuca si ata sub 15 lb nu a vazut si a scos la peste .....grupa mare.
groove problem......bull shit
eradarea firului in line guide .....another bull shit
e una din cele mai reusite mulinete facute de orezarii de la tractoarele daiwa .....

am luat si de la digitaka molinele si sunt seriosi....si mi se par mai ieftini decat jpangler ....dar vand doar daiwe.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 08 Ian 2015, 00:55

Sorin scrie:am tatula type R si am dat cu ea la stiuca si ata sub 15 lb nu a vazut si a scos la peste .....grupa mare.
groove problem......bull shit
eradarea firului in line guide .....another bull shit
e una din cele mai reusite mulinete facute de orezarii de la tractoarele daiwa .....

am luat si de la digitaka molinele si sunt seriosi....si mi se par mai ieftini decat jpangler ....dar vand doar daiwe.
Sorin,
am vazut cu ochii mei tws-ul mancat si apoi polisat la mulinete tatula si tatula type r

Qnyx zicea ca cele aurii de pe tatula jdm nu au problema asta si avea dreptate.

la digitaka au bagat mai nou si shimano:)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Ian 2015, 01:33

si la mine de ce nu s-a intamplat ?
a fost folosita la greu
pescuiasca si el va

bogdan_spinner
veteran
veteran

Mesaj de bogdan_spinner » 08 Ian 2015, 01:37

Sorin scrie:si la mine de ce nu s-a intamplat ?
a fost folosita la greu
Ai fost norocos. ...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Ian 2015, 01:43

:D
sau poate nu stia mulineta mea ca , cf teoriilor forumistice, trebuia sa se strice :D

Nu mi se pare treaba de noroc , iar ca unele sunt bune altele nu , iar nu cred ca nu sunt facute la fabrica din colt....
pescuiasca si el va

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 08 Ian 2015, 02:06

Sorin scrie:.......eradarea firului in line guide .....another bull shit .....
Sorine te invit la mine sa iti arat cum arata un "line guide" distrus ca sa vezi ca nu este bull shit. Intreaba-l pe edy curiosul ca mi-a adus alta bucata, "galbena" de data asta (Japan), care nu are nici cea mai mica problema (a costat 79 USD). De asemenea mai am inca un prieten cu exact aceeasi problema, cu exact aceeasi mulineta: Tatula Type-R (USA) - sistemul TWS alb.

Am mai scris asta si aici.
-

Scrie răspuns