discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mini_mic
- veteran

parerea mea e ca exista un paradox in toata chestia cu sculele de firma foarte scumpe! imi aduc aminte cand pescuiam cu bete de trestie, cu mulineta delfin si cu lanseta de fibra, cu inele de inox. Acum toata lumea foloseste echipament dintre cele mai sofisticate si mai scumpe. Oare sculele prosesionale aduc pesti mai multi si mai mari ? eu nu cred ! am vazut om prinzand salau dupa salau cu lingura pe care o avem toti in bucatarie, stiu oameni care au prins cu mulineta Delfin mai mult decat multi altii de folosesc Daiwa, Mitchell sau mai stiu eu ce minunatii. Desigur imi puteti aduce contraargumente, si anume ca altadata era peste mai mult, desi sunt multi care inca prind pesti seriosi cu echipamente modeste, sau puteti invoca ca daca nu ai scule nu esti meserias.
Personal sunt adeptu unor scule bune dar care sa nu coste o avere, si oricand pot avea un dril materializat cu o captura cu orice fel de scula. Sinugrul punct forte al echipamentelor scumpe este faptul ca au o durata de folosire prelungita fata de celelalte, si ca sporesc comfortul pescarului

Obiectiv: 8,1 kg !
-
jonah
- veteran

of of amintirile ma chinuiesc amintirile ma obosesc!! da cind se intimpla asta frate?acu 20 de ani?cind stiuca era dusmanul pisciculturii?

-
mini_mic
- veteran

jonah scrie:of of amintirile ma chinuiesc amintirile ma obosesc!! da cind se intimpla asta frate?acu 20 de ani?cind stiuca era dusmanul pisciculturii?

eu am vreo 22 de ani toti ...deci te contrazic..
-
jonah
- veteran

ok contrazice-ma!

ai tot dreptul!fir intins
-
mini_mic
- veteran

christianpindichi scrie:.............care-i baiu'?
vroiam sa va consult in legatura cu echipamentele pt care optati, cam asta era baiu.
-
christianpindichi
- veteran

-
de christianpindichi » 21 Mar 2007, 22:45
ok.ai dreptate....peste poti prinde cu orice.....
dar eu prefer sculele de firma neprofesionale

-
dan_81
- utilizator constant

-
in mare parte cred ca tine de buzunar
desi am vazut pescari care-si permiteau la orice ora stella sau st.croix,g.loomis si care pescuiau cu scule mai de calitate medie de ani de zile.
cred totusi ca iti trebuie ceva de nivel mediu si cat de cat de marca
ce sa zic:cand aveam 6 ani prindeam cu bat de bambus aceiasi carasi care-i mai prind acum cu carbon de nu stiu cate milioane; dar de ex. scobaru nu l-as mai prinde acuma cu bat de bambus in loc de colmic-ul de 9m si 250 euro si nu cred ca as putea sa arunc la fel un vobler de 3 grame cu batzu de fibra rusesc (care inca il mai am pe undeva) la fel cum il arunc cu spin skill II care e de 10-15 ori mai scump ca batzu rusesc.
-
MaryuS_27
- junior

sculele scumpe nu ti le impune nimeni daca iti permiti iei scule scumpe daca nu dai cu ce iti permiti....pestele nu se uita la scule.....iti accept ideea ca nu neaparat daca ai scule scumpe tre sa prinzi peste si de asemenea daca nu tre sa fi nici pescar bun cu acele scule....nu uindita face diferenta...eu unu prefer sculele de firma acceprabile la pret pt a ma simti bn cand ies pe balta...una e cand ai in mana un batz de 2,40 la 150g alta e daca ai unu la 450.....
-
edi_curiosul
- veteran

-
pescuitul e o placere...+
"condusul" e o placere...+
shopingul e o placere...+
bijuteriile sunt placeri...
=
aspire 2.70H + stella 2500FB = 600euro
sau
pescuitul e o placere...