scule de firma profesionale ?!?!?!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihai izbiceni
veteran
veteran

Mesaj de mihai izbiceni » 22 Mar 2007, 07:33

Salutare la toata lumea ,intr-o zi pescuiam la olt cu ceva scule bunicele :un bat modest,mulineta bunicica ,power pro,MT si alte shaduri am prins 1 buc la 3 kg si apoi a aparut un om cu un bat china de 3,6m nailon si un shad relax si surpriza: a luat 3 buc intre 2-4 kg unul dupa altul .ce sa mai cred eu despre sculele scumpe eu cred un singur lucru daca pestele mananca poti da si la trestie . FIR INTINS

zander
veteran
veteran

Re: scule de firma profesionale ?!?!?!

Mesaj de zander » 22 Mar 2007, 08:19

[quote="mini_mic"] Sinugrul punct forte al echipamentelor scumpe este faptul ca au o durata de folosire prelungita fata de celelalte, si ca sporesc comfortul pescarului :roll:[/quote]

Aici ai pus punctul pe "i" eu cred ca este un argument suficient de bun durata lunga de "viata" cu un echipament cu care te-ai obisnuit si care da randament , si nu va trebui sa il inlocuiesti in fiecare sezon, cat despre confortul tau eu cred ca de asta pescuit sa ne simtim bine nu sa ne chinuim.Cat despre alte argumente sa sti ca sunt sestule, nu sunt astea doua singurele, oricum in ultima perioada pescuitul a evoluat odata cu noi cei care facem din el un hoby, respectiv un sport.........
Fir intins!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Mar 2007, 08:47

Unii dintre noi sunt si colectionari, printre ei ma numar si eu. Se pot prinde pesti si cu scule ieftine, acest lucru este cert. Nu esti mai mare meserias daca ai nu stiu ce scule de mii de euro, e o chestiune de mandrie pe de alta parte.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Mar 2007, 10:05

Am pris stuk de 5kg si 3kg cu o chinezarie din piata de 10 ron , apoi miam luat si io un batz mai scump care parea o pana in mana mea si nu mai solicita incheietura asa tare, oricum ce ma determinat a fost o tura pe o balta cand am agatat lingura intro IARBA daia cu frunza putin lata , si am scuturat batzu de 2 ori sa iasa si sa rupt ca o trestie, apoi am pus mana pe fir si am tras iarba afara cu tot cu lingura, cat despre mulineta la cele eftine e de noroc, mie mia cedat frana , in sensul ca nu mai auzi caraitul cand o reglezi si astfel tot tragi de fir pana il nimeresti, si rulmentii din interior provoaca o frecare , cu toate ca am desacuto cap-coada si in loc de 8+1 rulmenti am gasit vro 3 si o rola de plastic cu fante in care se aflau role de metal.....asa ca am investit si in aista , daca tot dai un ban, dal bine de la inceput, ca in final vei ajunge sa platesti mai mult din schimbat betze si mulinete eftine :!: :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Mar 2007, 10:10

in ce consta paradoxul ?
pe vremea lu bunicu se mergea la peste cu caruta, si poate se prindea mai mult peste decat acum cand se merge cu masina

in primul rand sculele bune aduc confort si placere pescarului care le foloseste, nu ca nu s-ar putea prinde peste si fara
nu stiu cine a spus ca se prinde mai mult peste cu scule bune sau scumpe, nu cred ca aspus nimeni treaba asta

in al doilea rand, sculele bune fac ce nu fac betele de alun sau sculele proaste: se comporta asa cum trebuie atunci cand ai nevoie de ele
lansetele: arunca bine, reactioneaza cum trebuie cand intepi pestele, se comporta bine in drill, te tin in timp
mulinetele: asaza firul cum trebuie, frana iti merge in drill, te tin in timp, nu te scoate pick-upul din minti sau mai stiu eu altceva la ele

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Mar 2007, 10:18

pikeman scrie:...si o rola de plastic cu fante in care se aflau role de metal.....
este vorba despre one way roller bearing,este normal sa fie de plastic camasa exterioara care tine rolele,asa este la absolut orice mulineta,indiferent de pret.
daca vrei sa gasesti si ceilalti rulmenti,cauta schema,urmareste-o si poate-i vei gasi.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Mar 2007, 10:25

Michael scrie:
pikeman scrie:...si o rola de plastic cu fante in care se aflau role de metal.....
este vorba despre one way roller bearing,este normal sa fie de plastic camasa exterioara care tine rolele,asa este la absolut orice mulineta,indiferent de pret.
daca vrei sa gasesti si ceilalti rulmenti,cauta schema,urmareste-o si poate-i vei gasi.
Nu toate modelele de mulinete au acelasi sistem de rulment One Way si mai mult la cele care au sistemul descris de pikerman , unele au camasa respectiva metalica nu de plastic

cele care au camasa de plastic ......se strica mai repede ....mai ales daca e fortata .
pescuitul cu textil in care socurile se resimt direct , si smuciturile mai tari cand vrem sa dezagatam naluca duc la deformarea ,,camasii'' respective si one way roller incepe sa dea rateuri
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Mar 2007, 10:29

rectific:din cat am citit/studiat pe net,toate one way roller bearings (clutch) aveau suportul de role(coshul) din "plastic". camasile exterioare si interioare sunt din metal intradevar.

ceva interesant:

Imagine
Michael va recomanda Regulamentul forumului

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 22 Mar 2007, 11:35

danr scrie:in ce consta paradoxul ?
danr paradoxul ar fi ca nu o scula extraordinara aduce peste ci orice scula in mana unui pescar priceput :wink:
Obiectiv: 8,1 kg !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Mar 2007, 12:07

Michael scrie:
O fi , no fi, dar caraia asa tare si mergea greu si zic hai sa vaz cei cu ea , si o desfac si cand dau sa scot sistemu ala afara ssau imprastiat toate rolele, vro 2 au ramas in camasa si una statea stramb...restu rulmentilor...poi 1 era deasupra la camasa aia pe ax, 2 la maner , si 1 la galet ... pe restu inca ii mai caut poate au cazut pe jos :lol: desi mulineta merge si fara ei :twisted:

Scrie răspuns