salmo perch

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

paul_pike
senior
senior

salmo perch

Mesaj de paul_pike » 10 Sep 2012, 14:19

este careva prin apropiere care repara sau produce voblere si ma poate ajuta,am un salmo perch de 8 cm cam nou care a ramas fara limba-barbeta :wallbash:

boistean
veteran
veteran

Re: salmo perch

Mesaj de boistean » 10 Sep 2012, 21:02

si eu am ramas acum cateva zile fara barbeta la un Rapala CD :(

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 10 Sep 2012, 21:06

daca in cateva zile nu reusesc sa fac ceva cu el, iau ancorele de pe el si il arunc ca nu suport sa il vad asa :wallbash:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 10 Sep 2012, 21:33

...sunt sigur ca ar fi mai multi care s-ar baga sa inlocuiasca o barbeta , dar ganditi-va ...merita drumul , cheltuiala , deranjul ?
...la urma urmei , asa cum am mai spus de multe ori : sunt doar niste "consumabile "
...eventual la niste voblere mai speciale, poate ar merita

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 10 Sep 2012, 21:43

old_radu scrie:...sunt sigur ca ar fi mai multi care s-ar baga sa inlocuiasca o barbeta , dar ganditi-va ...merita drumul , cheltuiala , deranjul ?
...la urma urmei , asa cum am mai spus de multe ori : sunt doar niste "consumabile "
...eventual la niste voblere mai speciale, poate ar merita
ma gandeam la careva din apropiere, nam de gand sa trimit voblerul prin posta sau altfel...daca nu o sa incerc sa improvizez o barbeta desi am mai incercat si nu prea mi-a iesit :lol:

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 11 Sep 2012, 09:24

paul_pike scrie:daca in cateva zile nu reusesc sa fac ceva cu el, iau ancorele de pe el si il arunc ca nu suport sa il vad asa :wallbash:
Fara ancore e numai bun de agatat la chei, breloc!

Si eu am pierdut barbeta de la pearch, cu tot cu pearch, cu cateva horneturi, dorado magic si un strike pro. Si cutia in care le purtam... Idiot, stiu! Macar daca le pierdeam pe balta, sa le gaseasca unul care le foloseste... le-am pierdut prin Piatra Craiului, mi-au cazut din masina intr-o parcare...

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 12 Sep 2012, 09:00

@paul_pike-croieste cateva modele de barbete si vezi care se apropie de ''bataia'' originala,e pacat sa il arunci,intelege-am daca il las-ai in balarii.
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 12 Sep 2012, 22:05

DEM scrie:@paul_pike-croieste cateva modele de barbete si vezi care se apropie de ''bataia'' originala,e pacat sa il arunci,intelege-am daca il las-ai in balarii.

asta vreau, inca nu am gasit ceva material

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 13 Sep 2012, 08:50

La magazinele de bricolaj, cel putin la Bv, se gasesc placi de plexiglass sau un material asemenator, transparent, pe diferite grosimi si suprafete. Cea mai mica placa pe care am cumparat-o a fost 20x30cm. Poti incerca asta sau in lipsa de alt material, poate fi buna si o carcasa de CD, capacul transparent, doar ca e mult mai casanta si cum barbeta perch-ului e destul de mare, s-ar putea sa nu reziste mult.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Sep 2012, 09:05

Carcasele de la CD-uri sunt prea casante si se vor face praf la primul contact cu vreun obstacol, doar te vei enerva cu ele ca sa nu mai pomenesc si de faptul ca se lucreaza greu. Daca nu ai cum pune mana pe materiale gen Lexan atunci poti incerca sa iei un tub dintr-ala in care se vand CD-urile (cate 10-20 sau 50 de bucati) pe care sa il pui in doua si sa il folosesti pe post de barbeta. Avand in vedere ca Perch-ul opune totusi ceva rezistenta la recuperare nu cred ca e suficient de groasa si rezistenta chestia aia pusa doar intr-una.

La fel poti incerca sa folosesti ceva plastic de la pet-urile ceva mai groase iarasi pus in doua.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns