Salmo Hornet 4SDR

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihaitzzza
junior
junior

Salmo Hornet 4SDR

Mesaj de mihaitzzza » 06 Mar 2009, 11:23

Dragi pescari iubitori si cunoscatori ai spinningului. Am si eu o nelamurire. Am citit pe acest forum ca s-au prins cleni la vobler Salmo Hornet, dar as dori sa ma lamuriti si pe mine daca modelul urmator este un bun prinzator de cleni (asta din ce ati auzit sau din experientele proprii):

Nume: Salmo Hornet 4SDR
Color: Luminescent pink dace
Lungime: 4 cm
Greutate: 3,8 g
Model: floating
Adancime: 2,5 m / 4 m

P.S.: Vanzatoarea mi-a spus ca este un model fosforescent (si scrie si pe el: "Glows in dark").

Astept opiniile si parerile voastre. Multumesc anticipat.

Fir intins!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 06 Mar 2009, 12:33

Am pescuit cu un hornet de 3.5 cm LPD. L-am testat dimineata pe la 5 AM, inainte de a se lumina, activandu-l de la lumina lanternei. Pana s-a luminat n-am prins nimic la el, dupa ce s-a luminat , am luat un clean pe la 300 de grame. Apoi am schimbat cu un 3.5 HP, si am luat ceva mai multi. Nu stiu daca am prins mai mult datorita faptului ca am schimbat LPD_ul cu HP, sau pentru ca era alta ora.....
Vanzatorul de unde l-am luat, mi-a spus ca la asa ceva luase cu 2-3 saptamani inainte, un pastrav de lac de 6 kg. Sincer, mie nu imi inspira prea mare incredere, dar na... e bun sa fie 1 in trusa :D.

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 06 Mar 2009, 13:29

Salut.culorile cele mai prinzatoare de la hornet sunt D,GS,DB,RS.asta in cazul cleanului.si inca un aspect.iti recomand modele mai mici de 4 cm care mi se pare maricel pentru clean.nu este exagerat de mare dar cu marimi mai mici poti prinde cleni de mai multe dimensiuni pe cand cu cele de 4 este foarte posibil sa astepti mai mult sa intre ceva mare.

snur intins

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 06 Mar 2009, 22:07

"SDR-urile (shallow deep runner) sunt voblere plutitoare cu barbeta supradimensionata care le obliga sa evolueze la o adancime mai mare decat modelul de baza. Principala caracteristica este deci scufundarea la mare adancime dar sa nu va opriti aici ci vedeti si oportunitatile care se deschid.
Astfel intr-o apa cu obstacole, copaci, diguri scufundate etc un SDR va trece mulinat la o viteza mica peste obstacol si imediat dupa el la o mulinare energica si scufundarea varfului lansetei in apa va cobora sub respectivul obstacol starnind un pradator care isi are terenul de vanatoare bine ascuns si umbrit."

Am preluat de pe undeva citatul asta. La Salmo apar numai la modelele de peste 4 cm. Am si eu unul in trusa si am prins doar 1 clean cu el, am avut rezultate mai bune cu modelele mai mici.

Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 07 Mar 2009, 00:26

incerca modelele de 3 cm floating mai bine culoarea P merge bine

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 07 Mar 2009, 07:16

Hornet LPD 4SDR(super deep runner) am prins stiuca pe MInjesti.In general prefer voblerele sinking.Culorile preferate:de departe GT(green tiger) apoi D(Dace),GS(grey silver),YD(yellow dace), DB(dace blue),.HP(hot perch).Pentru clean cele de 3,5 cm sint preferatele mele dar am prins si la cele de 2.5cm si la cele de 4,0 cm.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 07 Mar 2009, 09:04

si eu recomand modelele mai mici de 4 cm, atit scufundatoare cat si de suprafata;norocoasele pentru mine au fost:H3F CW, H3F GT, H3F PO, H3SRF BT, si cam aceleasi si pentru scufundatoare!depinde de locul si momentul unde te afli, apa, coloritul apei, si , normal, tehnica si norocul! 8)
fir intins!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 10 Mar 2009, 12:12

Eu pescuiesc din barca pe lac de munte cu gama salmo hornet. Le-am incercat in diverse combinatii de marimi, culori si modele in functie de conditiile atmosferice locale si am tras niste concluzii:
Cele mai prinzatoare au fost cele de marimea 3. La cele de marimea 2 am avut capturi de clean pana in 200g/bucata, la cele de marimea 4 nu prea am avut atacuri.
Pe vreme innorata merge bine culoarea T model floating
Pe vreme insorita cu apa foarte limpede merge bine culoarea BT si DB.

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 10 Mar 2009, 12:48

Cleni nu prea am prins la Hornet 4SDR dar a intrat un somn si ceva salai :)

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 10 Mar 2009, 13:26

cu hornet de 4 dau normal dupa cleni, cateodata mai si prind :lol: dar cu hornet de 4 varianta SDR n-am dat niciodata dupa clean ... poate dupa salau sau somn.
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns