Saint Croix Avid sau Kistler Magnesium ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Radu G H
senior
senior

trinis

Mesaj de Radu G H » 03 Iun 2010, 09:20

torescu octavian scrie:sakura trinis de 7 ml xf 3-10 grame este ideala .nu ai sa regreti
Am vazut niste bete Sakura dar cand am montat mulineta pe ele ...s-a dus vopseaua de pe piciorul mulinetei pt ca fixarea se invartea impreuna cu surubul de strangere ...Asa este si la Trinis?

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 03 Iun 2010, 22:03

da,intr-adevar asa se intampla,cred ca nu au gandit bine cei de la fuji,in rest e un bat fain,avid-ul cred ca e ceva mai bun,dar mie imi place trinis-ul fiindca pe asta il am.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 03 Iun 2010, 22:20

Haideti sa nu comparam Sakura cu St. Croix... :wink:
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

george_palcau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de george_palcau » 08 Iun 2010, 22:24

nu pot sa ma abtin sa nu arunc si eu o parere, scuze daca pentru unii este invaziva

am pescuit super mult cu un avid, si am vazut suficiente bete de la kistler si imi plac ambele variante, st croix are totusi un defect major, plezneste la inele matisajul destul de usor

in ciuda pretului destul de ridicat pe care il are un avid sa stii ca nu este pe cat de sensitiv il lauda ei asa ca daca te gandesti la salau nu iti lua batul asta si nici kistler ( are mandrina incompatibila cu majoritatea mulinetelor de pe la noi, doar modelele 1000RON+ au mandrina universala)

repet, cauta alte variante de bete daca te duci cu gandul la salau, chiar si DAYWA RYUCON care pe mine m-a surprins total si este si in plaja solicitata de tine ( daca injumatatim gramajul scris pe blank)

in fine, sa nu lungesc prea mult discutia, bafta in alegerea batului corect

andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreiu_32 » 08 Iun 2010, 22:51

sakura trinis cica e modelul de dinaintea lui sakura stingray,aparut acu in 2010 la noi la mim team.
Vinerea trecuta am luat eu sakura stingray,medium light,3-10g,7 ft.
Este super usoara si senzitiva,am pescuit cu ea sambata la valea argovei.Belea d elanseta,fara misto.Marea problema este ca s-a frent d ela al doilea inel dinspre mandrina spre varf la inteparea unui biban de cca 500g

andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreiu_32 » 08 Iun 2010, 22:52

s-a frant,s-a rupt,mi-a cazut in apa...ma uitam ca prostu si nu-mi venea sa cred ca 600 ron se pot rupe in halul ala

george_palcau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de george_palcau » 08 Iun 2010, 22:54

andreiu_32 scrie:sakura trinis cica e modelul de dinaintea lui sakura stingray,aparut acu in 2010 la noi la mim team.
Vinerea trecuta am luat eu sakura stingray,medium light,3-10g,7 ft.
Este super usoara si senzitiva,am pescuit cu ea sambata la valea argovei.Belea d elanseta,fara misto.Marea problema este ca s-a frent d ela al doilea inel dinspre mandrina spre varf la inteparea unui biban de cca 500g
de acord total cu STINGRAY,ultra sensitiva, sa speram ca vrea extra fast pentru ca asta e o lanseta la care visezi dupa c dai cu ea

andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreiu_32 » 08 Iun 2010, 22:55

si inca ceva,m-am hotarat sa imi fac o lanseta asa cum vreau eu si am gasit pe net pe cineva care confectioneaza lansete.
Are numai blank-uri bune,cabelas,lamiglas...eu am fost la el si mi-am ales un lamiglas...intr-o saptamana am lanseta

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 08 Iun 2010, 23:19

lansetele frantuzesti sakura se rup intr-o veselie, . :) cu daiwa fuego pescuieste careva ?????

cp
veteran
veteran

Mesaj de cp » 09 Iun 2010, 07:35

@ Radu G H

Salut! Pentru salau pe lac eu ti-as recomanda totusi un Avid Mediu 5,25-17g. Am Aviduri si ML si M, 6,6 din 2 buc ambele sunt OK, dar cu Medium parca intep mai bine. ML mi se pare un pic mai moale, se preteaza mai bine la fineturi. Pana la urma cred ca ambele se preteaza la pescuitul salaului pe lac, problema este cand ai ceva adancime/distanta unde M e mai bun, suporta mai bine plumbi mai mari (9-10g) iar ML cam gafaie. Iar reciproca legat de greutatea minima aici se aplica eu pescuiesc cu M si cu plumbi de 3,5-4 g fara nici o problema. Evident pana la urma intepatul e chestie de obisnuinta, la Mediu dai normal, la ML dai mai tare.

A... si diferenta de greutate dintre ele este nesemnificativa.

Cristi

Scrie răspuns