Ryobi vs Mitchell

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

madi
utilizator nou
utilizator nou

Ryobi vs Mitchell

Mesaj de madi » 08 Feb 2008, 12:59

Buna ziua,
Ma intereseaza parerile Dvs in legatura cu:Ryobi Ecusima 2000Vi
vs Mulineta Mitchell 300 Xe.

rubin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rubin » 08 Feb 2008, 19:56

La mulinete e simplu - din cele 2 alege pe a treia , shimano cam la acelasi pret ,dar cu ceva rulmenti in minus care nu conteaza ,shimano e ok - probleme mai mari in alegere ,le ridica lansetele cele bune trebuie aduse de pe afara ,ca sa fie cat de cat acceptabile financiar

veve
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de veve » 08 Feb 2008, 23:25

Salut! parerea mea este ca daca vrei o mulineta mitchel buna ,trebuie sa mai pui ceva bani in plus,eu zic sa alegi "ecusima",sau in alternativa,dar la alt pret "applause",tot de la ryobi.eu le folosesc pe amandoua si sunt multumit.fir intins!

veve
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de veve » 08 Feb 2008, 23:33

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 10 Mar 2008, 13:14

Se vede ca distinsii domni nu au pus mana (inca) pe un 300 xe si nu prea stiu despre ce vorbesc. :D Nu prea inteleg ce inseamna "daca vrei o mulineta Mitchell buna" pt. ca seria 300 Xe (300, 308, 310) chiar ESTE o mulineta BUNA. Chiar surprinzator de buna. Usoara, totusi puternica si foarte precis construita. Sistemul de frana este fenomenal si nu cred ca exagerez. In galeria mea personala sunt cateva poze cu o stiuca de 4 kg la capturarea careia aceasta mulineta (un 308 xe) a avut o contributie decisiva tocmai datorita sistemului de frana (firul a fost un mono de 0.18 ). Eu zic din propria experienta ca acest model merita investitia - nu prea mare de altfel. Credeti-ma, si eu am avut o oarecare reticenta fata de Mitchell 300 xe, dar dupa luni de "manivelare" intensa m-am convins ca inginerii aia au facut o treaba excelenta :) Eu zic ca isi merita banii.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 10 Mar 2008, 15:34

mie 308 Xe mi s-a parut o mare prostie

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 10 Mar 2008, 15:58

IMO la ora actuala (de fapt de ani buni incoace) Mitchell nu mai face mulinete bune. Chiar seria 300X cu wormgear si cu look vintage a avut o gramada de probleme. Nu e o mulineta de cursa lunga in nici un caz. Seriile mai noi XE desi cu un design ceva mai modern, inspira si mai putzina incredere. Frame-ul din grafit, frana slaba, bail-ul ordinar....de aici si costul.

Eu n-as recomanda Mitchell, oricare-ar fi ea!
As recomanda in aceeasi bani mai degraba: Quantum Plazma (mai greu de gasit - poate pe EBay), Quantum Array sau Quantum Incyte. Apoi cred ca multe mulinete ieftine din gama Abu Garcia sunt mai corecte decat Mitchell.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 11 Mar 2008, 10:50

Onesti ai dreptate...Mitchell e departe de ce a fost candva...dar la fel si Abu, cel putin cele de pe piata noastra, toate made in China.

Si mai e o vorba,...suntem prea saraci sa luam ceva ieftin, mai bine dai niste bani in plus pe o Shimano sau Daiwa care oricum se amortizeaza in timp...parerea mea

Si in plus, nu exista comparatie intre Ryobi si Mitchell, eu am doua Zauber-uri pt. Sheffield si sunt ca si noi dupa 3 ani de abuzuri in serviciu...asta inseamna made in Japan.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 11 Mar 2008, 23:05

Eu zic sa pescuiti cateva zile cu 300xe, sa scoateti niste pesti, incercati si frana, uitati-va cum aseaza firul pe rola, desfaceti-o si dupa aia sa o blamati.

:D

Shimano, Daiwa, Ryoby - sunt super OK. Am si eu un Daiwa, si e excelent. Dar sa spui ca Mitchell 300xe nu e o mulineta buna,mi se pare cel putin ciudat, si miroase a ...scuze....snobism. :D

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 12 Mar 2008, 14:04

sper sa inteleaga ceva madi din tot topic-ul asta pt ca mie mi-e tare greu. fiecare vine cu parerea lui mai mult sau mai putin avizata. si daca tot veni vorba de aruncatu' cu parerea, vreau sa spun ca n-am idee de mitchell dar ryobi ecussima e geniala. am un 2000 si vreau sa-mi mai iau un 3000.

madi...asta ai vrut, asta ai. intelege ce vrei
:lol:

Scrie răspuns