Ryobi vs Mitchell

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 14 Mar 2008, 22:24

fsandor scrie:Dar sa spui ca Mitchell 300xe nu e o mulineta buna,mi se pare cel putin ciudat, si miroase a ...scuze....snobism. :D
Fsandor,

Daca te incalzeste, pentru tine spun ca Mitchell 300XE este o mulineta buna.
Mi-am spus parerea la intrebarea lui Madi, initziatorul topicului, care cerea opinii (presupun ca nu numai pozitive) despre aceasta.
Am avut mai multe mulinete Mitchell si inca mai am trei . Toate merg OK. Nu le-am folosit insa mult, am prins peste cu ele, n-am avut probleme, insa sunt niste mulinete din clasa pretz-calitate <=50$. Deci la atat ma astept de la ele. Reglajul franei e rudimentar. In Romania aveam printre altele cateva mulinete de bazar care-au mers intens ani de zile fara sa am probleme. Dar erau doar niste mulinete de bazar. Atat.

Comparata insa cu alte mulinete din aceeasi clasa de pretz, Mitchell-ul e subtzirica. Dar functzioneaza si potzi prinde peste cu ea, cum chiar tu ai reusit.
Chiar Shimano si Daiwa au contra-oferte la 300XE: Laguna,Theory sau Sahara. Mulinete in aceeasi categorie de pretz cu Mitchell care nu suporta comparatzia.
Snobismul e altceva.

Numai bine!

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 16 Mar 2008, 00:49

Onesti,

Vine omu - Madi - si ne cere sfaturi: ce sa-si ia, un VW sau un Peugeot, cu care sa mearga linistit la servici etc. Imediat sare lumea si ii zice sa nu-si cumpere jafuri, mai bine sa mai puna niste banuti si sa-si ia un Ferrari sau un Lamborghini, ca nu se compara cu alea.

Tu zici ca mulinetele alea de bazar te-au tinut ani de zile si au mers foarte bine. Eu zic ca erau mulinete bune :D
Tu zici ca totusi erau "doar de bazar". Eu te intreb: ce altceva vrei de la o mulineta? :D

Eu cred ca scopul pescuitului este chiar pescuitul, si nu defilarea pe lac cu zeci de Steez-uri si bete G. Loomis custom made. Am vazut si somn de 40 de kile prins cu jaf de fibra de sticla ruseasca, si am vazut si pescar calcand cu cizma de cauciuc pe varful lansetei supermegaincredibil (de scumpa). Sigur ca pana la un nivel conteaza foarte mult calitatea sculelor, dar cred ca produsele actuale au depasit de mult nivelul la care poti sesiza mari diferente intre ele. Adica nu stiu cum poti "pescui de cateva ori mai bine" cu un Stella decat cu un 300Xe. Diferenta de pret nu inseamna automat o diferenta similara in ceea ce priveste calitatea.

In fine, nu vreau sa intram in discutii fara sfarsit, important e ca pestele ala sa iasa din apa, asa ca...

fir intins! :)

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Mar 2008, 12:01

Cum zici tu, Fsandor!

Cu mentziunea insa ca eu n-am pomenit de Ferrari,Lamborghini, Steez sau Stella ci de Sahara, Theory, Plazma - mulinete din aceeasi categorie de pretz cu Mitchell-ul respectiv.

Fir intins!

Scrie răspuns