Rupere fir PowerPro 10 lb.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Rupere fir PowerPro 10 lb.
Buna, vreau sa intreb ceva in legatura cu rupere PP de 10 lb. Ieri am fost la pescuit la stiuca, la un moment dat lingurita cade in stuf aproximativ la 25 metri de mine, ca sa nu se aghete trag rapid de lanseta, lingurita se agata totusi iar firul se rupe undeva intre inelul 3 si 4 dinspre virf. Din ce cauza credeti ca s-a rupt firul ? Firul este adus acum 2 ani din SUA de la Cabelas, nu am pescuit foarte mult cu el. Batul este un St. Croix Avid, 8'6'' de 1/4-3/4. S-ar putea ca unul dintre inele sa fi taiat firul ? Vizual nu se vede nimic la inele. Cum asi putea sa vad daca inelele au probleme ? Inca ceva mai vreau sa adaug, frina mulinetei nu era strinsa tare. Va multumesc.
Poate chiar 10 lb e putin cam finutz pentru stiuca, mai ales daca iti pot intra exemplare mai mari. Lanseta daca e 1/4-3/4 probabil iti recomanda ca poti folosi un 20 lb line si poate nu ar strica. La stiuca si prin stepi, vegetatie etc... 10 lb e destul de putin. E posibil sa fi fost ciupit firul. Oricum, dupa o partida intensa de 1-2 zile consecutiv si pescuit si in vegetatie e bine sa tai ultimii 2 m de fir mai ales daca e mai subtire, te scuteste de surprize. Daca ai verificat inelele si sunt ok, nu e ciobit in interior niciunul nu putea fi de la ele. Daca avea vreun defect care sa taie firul il descopereai la inspectie.
@tristian
Doamne da sa-mi vina o stiuca sa-mi rupa un PP de 10 lbs!
Ca pe cuvant daca o sa-mi para rau.
Pana atunci , zic si eu ca firul a fost ciupit pe zona respectiva din diverse motive , nu neaparat din cauza inelelor.De multe ori prin apa firul trece te miri pe unde ,noi simtim "ceva" ,contram ,firul se uzeaza pe zona respectiva (piatra,scoica, meal , galeata ruginita
) si apoi ...apare necazul.
Doamne da sa-mi vina o stiuca sa-mi rupa un PP de 10 lbs!

Pana atunci , zic si eu ca firul a fost ciupit pe zona respectiva din diverse motive , nu neaparat din cauza inelelor.De multe ori prin apa firul trece te miri pe unde ,noi simtim "ceva" ,contram ,firul se uzeaza pe zona respectiva (piatra,scoica, meal , galeata ruginita

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- Rapala Man
- veteran
S-a rupt 25 metri de fir deci nu era la inceputul firului, lanseta este data pt. fir de 8-12 lb nu e asa puternica, frina mulinetei nu era strinsa nici la jumate, mulineta este Daiwa Exceler 2500, cu firul respectiv am indreptat o tripla la o lingurita in toamna, deci nu pot zice ca este slab. Pe mine mai mult ma ingrijoreaza sa nu fie cumva ciobit vreun inel de la lanseta de aceea am intrebat cum pot sa verific acest lucru.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
sunt putin in dezacordTristian scrie:Poate chiar 10 lb e putin cam finutz pentru stiuca, mai ales daca iti pot intra exemplare mai mari. Lanseta daca e 1/4-3/4 probabil iti recomanda ca poti folosi un 20 lb line si poate nu ar strica. La stiuca si prin stepi, vegetatie etc... 10 lb e destul de putin. E posibil sa fi fost ciupit firul. Oricum, dupa o partida intensa de 1-2 zile consecutiv si pescuit si in vegetatie e bine sa tai ultimii 2 m de fir mai ales daca e mai subtire, te scuteste de surprize. Daca ai verificat inelele si sunt ok, nu e ciobit in interior niciunul nu putea fi de la ele. Daca avea vreun defect care sa taie firul il descopereai la inspectie.
pp de 10 e un fir suficient de tare pentru stiuca, in nici un caz finut.
daca pe o lanseta care arunca pana-n 3/4 scrie ca poti da cu fir de 20, mai bine pune maxim 15 dar regleaza frana bine ca la o adica risti sa-ti rupi lanseta.
Firul a fost evident ciupit in cazul asta
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13