Rupere fir PowerPro 10 lb.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Rupere fir PowerPro 10 lb.

Mesaj de florin s » 24 Apr 2010, 15:10

Buna, vreau sa intreb ceva in legatura cu rupere PP de 10 lb. Ieri am fost la pescuit la stiuca, la un moment dat lingurita cade in stuf aproximativ la 25 metri de mine, ca sa nu se aghete trag rapid de lanseta, lingurita se agata totusi iar firul se rupe undeva intre inelul 3 si 4 dinspre virf. Din ce cauza credeti ca s-a rupt firul ? Firul este adus acum 2 ani din SUA de la Cabelas, nu am pescuit foarte mult cu el. Batul este un St. Croix Avid, 8'6'' de 1/4-3/4. S-ar putea ca unul dintre inele sa fi taiat firul ? Vizual nu se vede nimic la inele. Cum asi putea sa vad daca inelele au probleme ? Inca ceva mai vreau sa adaug, frina mulinetei nu era strinsa tare. Va multumesc.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 24 Apr 2010, 15:27

Posibil sa fi fost ros sau ciupit de la o partida anterioara .

Daca ai dat in piatra sau scoica sau ...

E bine sa controlezi inainte de a incepe o partida cativa metri de fir .

Iar daca observi ceva in neregula , taie si refa . Sa nu plangi dupa captura vietii . :wink:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Apr 2010, 18:30

Poate chiar 10 lb e putin cam finutz pentru stiuca, mai ales daca iti pot intra exemplare mai mari. Lanseta daca e 1/4-3/4 probabil iti recomanda ca poti folosi un 20 lb line si poate nu ar strica. La stiuca si prin stepi, vegetatie etc... 10 lb e destul de putin. E posibil sa fi fost ciupit firul. Oricum, dupa o partida intensa de 1-2 zile consecutiv si pescuit si in vegetatie e bine sa tai ultimii 2 m de fir mai ales daca e mai subtire, te scuteste de surprize. Daca ai verificat inelele si sunt ok, nu e ciobit in interior niciunul nu putea fi de la ele. Daca avea vreun defect care sa taie firul il descopereai la inspectie.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 24 Apr 2010, 18:47

ai tras tare de lanseta, e normal ca s-a rupt firul, daca pui textil mai gros si fortezi risti sa rupi lanseta la varf.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Apr 2010, 19:57

@tristian
Doamne da sa-mi vina o stiuca sa-mi rupa un PP de 10 lbs! :lol: Ca pe cuvant daca o sa-mi para rau.

Pana atunci , zic si eu ca firul a fost ciupit pe zona respectiva din diverse motive , nu neaparat din cauza inelelor.De multe ori prin apa firul trece te miri pe unde ,noi simtim "ceva" ,contram ,firul se uzeaza pe zona respectiva (piatra,scoica, meal , galeata ruginita :lol: ) si apoi ...apare necazul.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 24 Apr 2010, 20:00

acelasi lucru am patatit si eu cu Tuf line de 15 lb, am agatat jigul cam la 20m de mal si dupa vrfeo 2 fortari am rupt firul pe bat
ciudat!!!!?
se mai intampla
Rapala worlds favorite fishing lure

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 24 Apr 2010, 20:11

pp de 10 ii un fir foarte tare . ii greu de rupt tragand de lanseta . mai mult ca sigur a fost ciupit sau ceva defect
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de florin s » 24 Apr 2010, 21:31

S-a rupt 25 metri de fir deci nu era la inceputul firului, lanseta este data pt. fir de 8-12 lb nu e asa puternica, frina mulinetei nu era strinsa nici la jumate, mulineta este Daiwa Exceler 2500, cu firul respectiv am indreptat o tripla la o lingurita in toamna, deci nu pot zice ca este slab. Pe mine mai mult ma ingrijoreaza sa nu fie cumva ciobit vreun inel de la lanseta de aceea am intrebat cum pot sa verific acest lucru.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 24 Apr 2010, 21:39

90% dau cu PP de 10 si uneori trag de el cind se agata naluca de ma mir si eu cum de rezista iar alteori se rupe fff usor.E posibil sa fie ciupit sau in unele locuri sa fie un defect de fabricatie.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Apr 2010, 23:58

Tristian scrie:Poate chiar 10 lb e putin cam finutz pentru stiuca, mai ales daca iti pot intra exemplare mai mari. Lanseta daca e 1/4-3/4 probabil iti recomanda ca poti folosi un 20 lb line si poate nu ar strica. La stiuca si prin stepi, vegetatie etc... 10 lb e destul de putin. E posibil sa fi fost ciupit firul. Oricum, dupa o partida intensa de 1-2 zile consecutiv si pescuit si in vegetatie e bine sa tai ultimii 2 m de fir mai ales daca e mai subtire, te scuteste de surprize. Daca ai verificat inelele si sunt ok, nu e ciobit in interior niciunul nu putea fi de la ele. Daca avea vreun defect care sa taie firul il descopereai la inspectie.
sunt putin in dezacord
pp de 10 e un fir suficient de tare pentru stiuca, in nici un caz finut.
daca pe o lanseta care arunca pana-n 3/4 scrie ca poti da cu fir de 20, mai bine pune maxim 15 dar regleaza frana bine ca la o adica risti sa-ti rupi lanseta.
Firul a fost evident ciupit in cazul asta
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns