Materiale necesare acestei reparatii:
O fasie de tabla de cca 0,4mmx45mmx2,5mm, o agrafa de dosare, ata sintetica, superglue, pulbere si lac.
Scule necesare:
Foarfeca pt. tabla, cutit, cleste cu varfuri rotunde, cleste patent, smirghel, pila rotunda si un pistol de lipit (pentru cositor)
Timp alocat: Cca. o ora si un sfert.
Pasul 1. Se lipesc cele doua fragmente cu superglue si se curata prin razuire cu cutitul vopseaua.
Pasul 2. Se executa cu pila rotunda un sant pe circumferinhta bratului, mai pronuntat pe laterale, asa cum se vede mai jos:
Pasul 3. Se muleaza fasia de tabla pe exteriorul piesei, iar capetele, indoite in prealabil la 90 de grade, se incalzesc si se imprima/fixeaza in materialul plastic:
Pasul 4. Se introduce superglue pe ambele fete si se presara pulbere (pilitura metal/carbon). Dupa cateva minute de uscare se finiseaza cu smirghel asa:
Pasul 5. Se confectioneaza din agrafa de birou o piesa asa cum se vede mai jos:
Pasul 6. Se imprima piesa confectionata in brat prin incalzire cu pistolul de lipit. Se pune apoi superglue si se presara iarasi pulbere. Dupa cateva minute de uscare se finiseaza cu smirghel asa:
Pasul 7. Se executa matisajul de fixare finala (foarte strans) in canalul pregatit la inceput si se impregneaza cu superglue. Acest matisaj este foarte important, el fixand suplimentar cele doua piese metalice si asigurand suportul rigid in trei puncte al fragmentului ce a fost rupt:
Se lacuieste si se fixeaza pe mulineta. (poate fi si vopsita reparatia ca sa devina aproape invizibila.)
Si inca o perspectiva a reparatiei finalizate.
Am fortat pickupul in cateva directii si pare foarte rigid in zona reparata. L-am instruit si pe vecinul care a rupt-o, cum sa lanseze ca sa nu i se mai inchida pickupul. Neavand rotor drag, dupa deschiderea pickupului, trebuie rotit rotorul pana in punctul in care intalneste rampa de declansare. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla la o lansare cu fir textil si plumb de 300g, daca se inchide pickupul si nu se mai rupe bratul pickupului.
Rew.