Rezistenta in timp a unei mulinete!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Cea mai draga mi-a fost mulineta care si-a incetat serviciul anul asta, dupa cca 9 ani de truda si abuzuri, tractat tot de pe fundul garlei, inclusiv ceva peste
. A vazut ploaie, nisip,noroi etc , desemnata de fiecare data "mulineta de rapitor". Era un Catking CKL801 ( Coreea, parca) cu 1 rulment si la vremea ei m-a costat in jur de 20 $ . RIP, i-a cedat o piesa care culisa tamburul, iar acuma mai poate fi folosita cu succes la intins sarma de rufe 

-
- senior
Cea mai draga imi este ultima achizitie o Daiwa Capricorn.(dar are doar o luna si ceva)
Cea mai rezistenta la mine este o Okuma Miramar 20 din 1999, care merge brici cu 3 rulmenti, fara caraiala si fara nici un fel de problema.
Am si o Okuma Avenger mai noua care merge mai prost decat miramarul ala vechi.
Okuma avenger are roata dintata din interior pusa direct pe ax de plastic care face corp comun cu carcasa, pe cand la miramarul vechi, aceeasi roata dintata este pusa pe bucsa de bronz .
Asta ca sa vedeti ce inseamna economia de consum in care traim.
Cea mai rezistenta la mine este o Okuma Miramar 20 din 1999, care merge brici cu 3 rulmenti, fara caraiala si fara nici un fel de problema.
Am si o Okuma Avenger mai noua care merge mai prost decat miramarul ala vechi.
Okuma avenger are roata dintata din interior pusa direct pe ax de plastic care face corp comun cu carcasa, pe cand la miramarul vechi, aceeasi roata dintata este pusa pe bucsa de bronz .
Asta ca sa vedeti ce inseamna economia de consum in care traim.
Sara buna!Sunt unul mai nou dar am zis sa va salut pe toti si sa va spun ca am si eu un Avenger de 4 ani si mananca pamantul!Bine de doua zile(!) i-am schimbat rola galet cu una de inox suparat ca s-a cam bagat textilul in ea!In rest ciripeste bine!Parca nu are nimic (mecanica)plastic in ea sau ma insel?
rezisternta in timp a mulinetei
Mi-a placut mult mulineta ABU-CARDINAL 44(made in SWEDEN),pe care am cumparat-o cu vreo 20 si ceva ani in urma.Merge f. bine si acum fiind in posesia nepotului meu Codrut .
Victor Tarus si acum pescuieste cu un ABU-CARDINAL 44 mulineta care cred ca si el o are de ani buni.
Acum imi plac f. mult mulinetele DAIWA SS TOURNAMENT(mulinete aparute acum vreo 20 de ani) cu care pescuiesc cel mai mult,mulinete care daca ai grija de ele cat de cat, nu au moarte.
Jean Scurtu
Victor Tarus si acum pescuieste cu un ABU-CARDINAL 44 mulineta care cred ca si el o are de ani buni.
Acum imi plac f. mult mulinetele DAIWA SS TOURNAMENT(mulinete aparute acum vreo 20 de ani) cu care pescuiesc cel mai mult,mulinete care daca ai grija de ele cat de cat, nu au moarte.
Jean Scurtu
[quote="johnnybravo"]mulineta peferata pe motivul ca a rezistat (si inca rezista) cel mai mult este un Arges :D O am de ~16 ani [/quote]
Acum multi ani aveam si eu un Arges , da acuma ii din doua piese ....il tin ca amintire . Dadeam pe Somes cu un firulet de 45 Silstar , buchet de rime , am avut trasatura , greu , s-a rupt tamburu a cedat picapu , mi-a zburat totul in primu inel care a binevoit sa cedeze si el . Ce vremuri domle , ce vremuri !
Fir Intins!!!
Acum multi ani aveam si eu un Arges , da acuma ii din doua piese ....il tin ca amintire . Dadeam pe Somes cu un firulet de 45 Silstar , buchet de rime , am avut trasatura , greu , s-a rupt tamburu a cedat picapu , mi-a zburat totul in primu inel care a binevoit sa cedeze si el . Ce vremuri domle , ce vremuri !
Fir Intins!!!
Prima mea mulineta a fost un Arges Standard . Costa pe vremea lu ceashca fix 288 leiSF scrie:johnnybravo scrie:mulineta peferata pe motivul ca a rezistat (si inca rezista) cel mai mult este un ArgesO am de ~16 ani
Fir Intins!!!
si mie mi s-a rupt la ea un tambur de la jumate ....ciudat .....eram pe Dunare ....s-a rupt tamburul si a iesit tot firul ca o peruca

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.