Review scule noi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdan82
veteran
veteran

Re: Review scule noi

Mesaj de bogdan82 » 07 Dec 2013, 12:34

RYOBI scrie:Shimano stella FE 2500 noua joc in manivela cica asa au toate am ramas dezamagit,jocu ala nu-l au modele de la DAIWA care costa 150$ stiu ca o sa-mi sara in cap totii fanii SHIMANO dar asta-i adevarul o fi buna o fi fiabila o fi avand wormsaft dar.... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
F&H scrie:Nu te impacienta Ryobi ca suntem in aceeasi situatie si se pare ca asa-i modelu'.Cand pescuiesc parca numai zgomotul acela de joc il aud si mai tremura si barca..... Crezi ca e mai suportabil sa dai cu una care sa nu aiba joc dar care sa fie chinezeasca/malaeziana???

Mi-au trecut prin mana 5 Stella 2010 JDM ... niciuna nu a avut jocurile de care ziceti voi ... din ce am auzit, jocurile de care vorbiti - la rotor si la manivela le au numai unele Stella FE ... personal nu le-am vazut, dar am auzit de jocurile asta din 2 surse diferite si de incredere ... toate Stellele FE cu jocuri sunt luate de pe la nemti, nu de la Normark Romania :) un prieten spunea ca dardaia FE-ul 2500 cu rattlinguri mari atat de tare incat se auzea :)

Eu am atat un 4000 JDM si un SFE 4000 european ... intr-adevar JDM-ul are un joc mai mic in manivela(la rotor sunt identice), dar diferenta este f mica si nu ma deranjeaza deloc ... in plus de asta JDM-ul este nou si SFE-ul este folosit cam un an(impreuna cu alte 2 mulinete) ... jocul in manivela la Stella SFE 4000 este mai mic decat jocul in manivela la un Certate 2500 2013 JDM ...

Daca nu va place Stella, luati-va Twinpower JDM ... sunt sub 1200 lei acum ... m-am jucat cu 3 mulinete diferite - sunt foarte inchegate si n-aveau jocuri ... merg mai bine decat un Certate JDM 2013 ... m-am jucat cu ambele modele simultan ...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 07 Dec 2013, 12:39

Mulineta e luata de la nemtii.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Alex-BAV
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Alex-BAV » 07 Dec 2013, 12:59

RYOBI scrie:Shimano stella FE 2500 noua joc in manivela cica asa au toate am ramas dezamagit,jocu ala nu-l au modele de la DAIWA care costa 150$ stiu ca o sa-mi sara in cap totii fanii SHIMANO dar asta-i adevarul o fi buna o fi fiabila o fi avand wormsaft dar.... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Eu am doua Stella, ambele JDM: 2000 (model FD) si 2500 (model FE). Nu au jocul de care aminteste "RYOBI", dar am observat o alta "chestie", la recuperarea de voblere rattling au o vibratie in rotor...
Asa au si altele ??? A mai observat cineva ???
Do it with passion or not at all !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Dec 2013, 19:30

Spring scrie:
stefanflorin scrie:iti dai seama ca fiecare o are mai mare, mai groasa si mai tare decat a celuilalt :D sunt putini cei care sunt obiectivi.
se pare ca de ce ti-e frica nu scapi niciodata! :elkgrin:
Ai Spring , nu stiu de ce , pana acuma te-am luat intr-un fel ,aprilici-bolundici ,probabil din cauza nickului :) da asta ii profunda frate , respect :shock: :D

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 07 Dec 2013, 20:14

am 2011 twinpower 4000, jdm, e perfecta, fara cusur, o folosesc pt spinning la somn, are doua sezoane pana acum.
am certate 2500, modelul vechi, jdm, se indreapta spre 6 ani, are un usor joc in manivela, in rest perfecta, n-am desfacut-o niciodata.
am sol 3000, a mers perfect pana i-am bagat ulei, de atunci antireturul e problematic chiar dupa degresare (problema comuna la toate sol-urile din cate am inteles)

ma repet, jdm-ul nu se compara cu cei pt export, asta pt daiwa si shimano.

legat de bete, am luat anul trecut un fox rage terminator big bait spin pt somn, e cam par, n-are hook keeper, am revenit la sportex kev pike pt ca nu mi-a placut pe vobler cum se comporta si nici in drill. Totusi il tin pt jigging la somn, asa e destul de comod de pescuit.

sunt extrem de multumit de sportex kev pike, bat universal pe specii si aplicatii mai putin jigging.

sunt dezamagit de st.croix avid 9'6", 2oz, H, nu e cel mai bun de jigging dar se comporta ok pe post de bat universal, atat pe vobler cat si cu jig.

sunt multumit de st.croix legend elite 8'6", 2oz, H, excelent pt jig, puternic, dar nu-mi place mandrina, valabil si pt avid.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 07 Dec 2013, 20:17

SF scrie:
Spring scrie:
stefanflorin scrie:iti dai seama ca fiecare o are mai mare, mai groasa si mai tare decat a celuilalt :D sunt putini cei care sunt obiectivi.
se pare ca de ce ti-e frica nu scapi niciodata! :elkgrin:
Ai Spring , nu stiu de ce , pana acuma te-am luat intr-un fel ,aprilici-bolundici ,probabil din cauza nickului :) da asta ii profunda frate , respect :shock: :D
Sunt pe 8 aprilie, nu pe 1. ;)
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 08 Dec 2013, 00:37

Salut

Foarte multumit de Shimano Twin Power 4000 Ci4 SFA,anul asta am dat la toate aplicatiile
cu ea,de la jig pe Dunare la linguri pe balti si se prezinta perfect.

Multumit si de Shimano Rarenium 4000 FA,e in al doilea an cand o pescuiesc si merge perfect.

Nemultumit de Shimano Rarenium 3000 SFA care a avut o bataie de cand am cumparat-o.
A trebiut sa o tunez dar acum mere struna.

:respekt: pentru topic,de folos multora dintre noi.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 08 Dec 2013, 17:06

1. Abu Revo Premier Spinning model PRM20.

Desi a venit unsa din zgarcenie dupa o ungere profi merge din ce in ce mai bine duap mai bine de 30-40 de partide.
Pana cum testula fost cu un somn in jur de 8kg scos in mai putin de 7 minute cu un Lamiglas Popping 844 SR frana alucrat impecabil mai ales ca are 2 rulmeniti in tambur la ambele capete.

Are un sigur puct slab un surb care trebuie monitorizat intre picior si corpul metalic pe l-am stabilizat cu solutie speciala Loctite 290.

Pare mai solida decat un Shimano sau Daiwa de 200$ , are o oarecare inertie a rotorului tipica Shimano, este fluida dar nu ca un Shimano.

Per total face toti banii cu toate minusurile ,exista si variante mai ieftine pe aceeasi caroserie cum sunt modelele Revo SX si S.

2. Cabela`s Dry Plus wades pantaloni

Respira bine(au 3 straturi) si sunt rezistenti pentru pescuitul montan in ape specifice de salmonide. Am avut si 2 perechi Gold Medal mai rezistente dar prea groase pentru zilele calduroase,erau mai rezistenti dar prea grosi.

Sunt mai largi decat alte modele simialre marime Medium.

Ii recomand pentru cei care vor waders de buget doar la salmonide, pentru boscheti de ses sunt cam fragili.

3. Cabela's E.C.W.C.S. Military Polartec® Power Dry Medium-Weight si Silk weight pantaloni si top.

Varainta silk este excelenta pentru wading in ape de mimim 13-14C , respira excelent si se acumuleza miros dar nu rapid. O recomand si pentru hiking in sezonul rece dar nu la temperaturi extreme cand e de trecut la ceva mai calduros.

Modele medium weight sunt bune pentru sezonul rece penscuit in barca la temperaturi de +5 la zero si bibs ,activitati outdoor de genul ski la temperaturi intre -2/3 si -10C.

Pentru pretul cu reducere intre 25-35$ sunt foarte buni , un singur exemplar a venit cu un mic defect de surfilare care s-a remediat usor.

4.Cele mai placute lansete de fly pentru pescuit cu muste uscate la pastrav sau lipan Winston WT 7`6``ft #3 / 3pc si modelul WT 8`ft. #4 / 3pc. cu actiuni moderat -fast.

Daca gasiti lansete de fabrica folosite si in stare buna cu preturi in jur de 300-400$ merita fiecare banut.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 08 Dec 2013, 20:13

cristian.ene scrie:1. Abu Revo Premier Spinning model PRM20.

Desi a venit unsa din zgarcenie dupa o ungere profi merge din ce in ce mai bine duap mai bine de 30-40 de partide.
Pana cum testula fost cu un somn in jur de 8kg scos in mai putin de 7 minute cu un Lamiglas Popping 844 SR frana alucrat impecabil mai ales ca are 2 rulmeniti in tambur la ambele capete.

Are un sigur puct slab un surb care trebuie monitorizat intre picior si corpul metalic pe l-am stabilizat cu solutie speciala Loctite 290.

Pare mai solida decat un Shimano sau Daiwa de 200$ , are o oarecare inertie a rotorului tipica Shimano, este fluida dar nu ca un Shimano.
Marimea 20 ce echivalent are la Shimano?
Abu Revo tine pasul cu un Rarenium?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Dec 2013, 09:17

Abu PRM 20 are tambur cu diametru echivalent Daiwa 2000 foarte putin mai mic.

Merge mai apropiat de o Daiwa ca fluiditate dar are o inertie asemantoare cu Shimano cu raport 5: 1.

Este mai solidca comparativ cu un Rarenium CI4 pentru ca are angrenajele intr-un corp din aluminiu, sistemul de asezare al firului este asemanator cu de la Daiwa cu rotita(nu worm shaft ca la Shimano).

Scrie răspuns