Reparatie lanseta - spigot rupt

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

zvic
veteran
veteran

Reparatie lanseta - spigot rupt

Mesaj de zvic » 08 Mar 2007, 11:22

Salutari,

Am nevoie de putin ajutor. Am o lanseta Geologic Trout Exalty, 1,8m, 3-12grame, mufare pe spigot. Tot aveam probleme cu spigotul ala ca nu era bine lipit si se tot misca de cate ori desfaceam lanseta si am vrut sa-l lipesc, in ignoranta mea, cu superglue. Problema e ca dupa ce am pus superglue nu am mai reusit sa-l bag la loc decat cca 1 cm si a ramas blocat, am fortat putin ca sa il scot inapoi si am rupt spigotul si a ramas un capat lipit.
Cred ca singura solutie ar fi sa tai putin din lanseta, pana unde a ajuns spigotul, si apoi sa gasesc un alt spigot sa se potriveasca acolo. Problema este ca nu stiu cum sa fac rost de acel spigot, pe la magazinele de pescuit de la mine din oras nu am gasit.

Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema ? Adica sa faca cineva care se pricepe operatiunea asta pentru mine ca eu nu ma mai bag ca o stric de tot.

Numai bine !

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 08 Mar 2007, 15:12

Din pacate cu reparatia nu pot sa te ajut dar ce pot sa-ti spun e ca toate reparatile de genul asta se fac cu poxipol, nu superglue. Asa nu risti sa-ti "inghete" aiurea lipitura inainte sa pozitionezi totul corect ( cateva minute ) :idea:

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 08 Mar 2007, 19:35

Nu prea ai cum sa o mai repari.
Eu am patit asta la o lanseta mai veche de fibra de sticla acum 10 ani.
A trebuit sa pun o teava de alama pe exterior la imbinare pe primul tronson(cel cu mulineta-lanseta era 2 buc.).Mentionez ca lanseta era par in toata regula.
Sansele sa o mai repari sunt infime.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 08 Mar 2007, 20:37

io m-am convins pe propria piele de reparatzia betzelor, s-a rupt gata, potzi s-o uitzi, nu v-a mai avea rezistentza care o avea inainte, nu mai vb. de actziune, nu mai vb. de increderea in acel batz. :wink:
be smart be silent be deadly.....

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 08 Mar 2007, 21:49

nu credca are rost sa te mai chinui decat daca este un bat de suflet...daca da poti incerca in cj..dar cum a zis si empthy...nu vei mai avea aceeasi incredere in bat si este cam important...altfel dispare placerea

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 08 Mar 2007, 22:18

Parerea mea ca nu mai ai ce sa-i faci....si chiar daca ai gasi un remediu nu cred ca va fi de durata datorita locului ''sensibil''....
In cearca sa cauti alt bat cu calitati asemanatoare celui rupt :idea: :idea:

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 08 Mar 2007, 22:33

O solutie dar nu stiu daca ar fi prea buna : tai blancul cu partea de spigot lipita, circular cu o pila triunghiulara dupa care lipesti, matisezi capatul blancului ramas dupa taiere .
Spigot poti sa-ti confectionezi simplu din fibra de sticla plina ( se gasesc varfuri de varga de stationar de diferite dimensiuni si materiale , dar recomand fibra plina ) din care iti vei taia un spigot la dimensiunile dorite , dupa care poti sa-l mai slefuiesti pana se potriveste cu diametrul interior al blancului .
Succes!!!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 09 Mar 2007, 01:13

cred ca cel mai sanatos pentur increderea in batul ala e sa tai si sa faci un spigot cum a zis remus si sa lipesti segmentele cu ceva sa tina (cu spigotul la mijloc) si sa-l faci dintr-o bucata. Dar n-o sa mai aiba in veci actiunea pe care o avea....
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

horiavd
senior
senior

Re: Reparatie lanseta - spigot rupt

Mesaj de horiavd » 09 Mar 2007, 08:26

zvic scrie:Salutari,

Am nevoie de putin ajutor. Am o lanseta Geologic Trout Exalty, 1,8m, 3-12grame, mufare pe spigot. Tot aveam probleme cu spigotul ala ca nu era bine lipit si se tot misca de cate ori desfaceam lanseta si am vrut sa-l lipesc, in ignoranta mea, cu superglue. Problema e ca dupa ce am pus superglue nu am mai reusit sa-l bag la loc decat cca 1 cm si a ramas blocat, am fortat putin ca sa il scot inapoi si am rupt spigotul si a ramas un capat lipit.
Cred ca singura solutie ar fi sa tai putin din lanseta, pana unde a ajuns spigotul, si apoi sa gasesc un alt spigot sa se potriveasca acolo. Problema este ca nu stiu cum sa fac rost de acel spigot, pe la magazinele de pescuit de la mine din oras nu am gasit.

Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema ? Adica sa faca cineva care se pricepe operatiunea asta pentru mine ca eu nu ma mai bag ca o stric de tot.

Numai bine !
Poti incerca sa dai o gaura cu un burghiu de grosimea spigotului. Incepi cu un burghiu de 2 mm, apoi cu unul mai mare...... Elimini prin gaurire bucata de spigot rupt si nu mai tai din bat.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 09 Mar 2007, 08:36

Nu cred ca o sa tina.
Riscul sa lezezi peretel batului e mare.Sau sa-l faci prea subtire.

Scrie răspuns