Recomandari...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 16 Ian 2011, 23:47

georcaef scrie:
adiwolf scrie:ca tot vorbiti aici de C3, ati desfacuto careva?? ati umblat cumva la pini??
am avut 2 abu c3 , la 2-3 partide max. le desfaceam si puneam ulei la rulmenti. trebuie sa umbli la pini daca vrei sa lansezi departe fara peruci,
eu tineam 2 pini diametrali opusi trasi in exterior si perucile erau minime.
:shock: ... fiind total "orb" in ale castingului..... ma intreb..oare ce-s aia pini ? D-apoi sa mai si umblu intr-una d'asta ? :shock: .... sper sa le "prind" din mers....
georgaef :lol: .... "nici" n-o sa apelez la voi, cei care au/ avut C3-uri :oops: ......
Pe cele 2 C3-uri, care le-ai avut, le-ai folosit la naluci mai grele ? ...curenti puternici ? .... cu ce le-ai inlocuit ? :twisted:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Ian 2011, 00:17

georcaef scrie: :shock: ... fiind total "orb" in ale castingului..... ma intreb..oare ce-s aia pini ? D-apoi sa mai si umblu intr-una d'asta ? :shock: .... sper sa le "prind" din mers....
georgaef :lol: .... "nici" n-o sa apelez la voi, cei care au/ avut C3-uri :oops: ......
Pe cele 2 C3-uri, care le-ai avut, le-ai folosit la naluci mai grele ? ...curenti puternici ? .... cu ce le-ai inlocuit ? :twisted:
am folosit cele 2 abu, mai ales modelul mai ingust 4601, la stiuca din barca cu naluci intre 20 si 100gr. anul trecut le-am vandut pt. ca m-am lasat de stiucarit cu naluci grele. in ce priveste desfacutul, e foarte simplu, scoti capacul din dreapta (prins in 3 surubele) si scoti tamburul cu rulmenti cu tot, frana centrifugala compusa din cei 6 pini e tot pe tambur fixata. pinii ii scoti cate 2, diametrali opusi.
la o mulineta daiwa low profile, ca sa scoti tamburul trebuie sa desfaci toata mulineta. la altele low p. nu stiu cum e ca n-am avut.
ca idee, modelul 4601 are clapeta de eliberare a tamburului model obisnuit, 5501 si 6501 au buton metalic pe lateral, 6501 are si alarma pt. trena, dar e cam incomoda in palma fiind f. lata mulineta.
daca mai ai intrebari, baga :)

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 17 Ian 2011, 00:44

georcaef scrie:
adiwolf scrie:ca tot vorbiti aici de C3, ati desfacuto careva?? ati umblat cumva la pini??
am avut 2 abu c3 , la 2-3 partide max. le desfaceam si puneam ulei la rulmenti. trebuie sa umbli la pini daca vrei sa lansezi departe fara peruci,
eu tineam 2 pini diametrali opusi trasi in exterior si perucile erau minime.
Radu ! Am desfacut si eu si am vazut pinii trasii ,daca ii bag la loc ce se intampa dar daca mai scot doi ?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Ian 2011, 00:50

georcaef scrie:daca mai ai intrebari, baga :)
Stai tu linistit, ca n-o sa ai pace :)))))) ..... in vreo 3-4 sapt, sper sa-mi ajunga mulineta..... :lol:
mersi frumos :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Ian 2011, 11:12

blackmamba scrie: Radu ! Am desfacut si eu si am vazut pinii trasii ,daca ii bag la loc ce se intampa dar daca mai scot doi ?
daca ii bagi la loc (pe toti) nu mai ai frana centrifugala, lansezi mai departe, dar perucile is mai dese si trebuie sa controlezi mai cu atentie tamburul cu degetul.
daca ii tragi pe toti, ai frana, dar lanseurile scad, varianta asta e pt. incepatori.
eu foloseam 2 pini trasi, insa tot timpul degetul mare controla fin tamburul, iar pe capat de lanseu tot din deget il stopezi sau aplici presiune progresiva pe tambur cand vrei sa scurtezi distanta de lanseu.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Ian 2011, 20:37

Dar o Shimano Calais 201a... ce parere aveti ? :? A folosit-o careva ?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Ian 2011, 21:11

georcaef scrie:
blackmamba scrie: Radu ! Am desfacut si eu si am vazut pinii trasii ,daca ii bag la loc ce se intampa dar daca mai scot doi ?
daca ii bagi la loc (pe toti) nu mai ai frana centrifugala, lansezi mai departe, dar perucile is mai dese si trebuie sa controlezi mai cu atentie tamburul cu degetul.
daca ii tragi pe toti, ai frana, dar lanseurile scad, varianta asta e pt. incepatori.
eu foloseam 2 pini trasi, insa tot timpul degetul mare controla fin tamburul, iar pe capat de lanseu tot din deget il stopezi sau aplici presiune progresiva pe tambur cand vrei sa scurtezi distanta de lanseu.
pfuu, deci sa inteleg ca daca o las asa cum vine ea din fabrica, este "setata" cumva pe varianta incepatori, deci au toti pinii trasi in afara ??
cand spun "trasi", nu ma refer la sensul de a ii scoate de tot din angrenaj.
sunt 6 pini, tu recomanzi anularea a 4 pini?? ii scoti de tot din angrenaj??

http://www.mikesreelrepair.com/schemati ... _15_00.pdf

daca se considera offtopic, scuze putem muta si pe privat, insa vad ca si catalin si nemernic este interesat de subiect.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Ian 2011, 21:15

nu cred ca se considera offtopic..... dar calaissssss 201a ??????? nu zice nimeni..nimic ? :shock:

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Ian 2011, 21:26

@adiwolf: cand vine din fabrica are pinii "netrasi", adica frana centrifugala zero, la fel cum daiwele ce le-am avut luate de noi aveau frana magnetica setata pe zero. frana o setezi in fct. de preferinta. eu un an am folosit doi pini trasi si am fost multumit de lanseu si peruci.

radzvaan
veteran
veteran

Mesaj de radzvaan » 18 Ian 2011, 01:03

Nemernic, ai mp (offtopic, sper sa nu te superi :wink: )
spinning-addicted!

Scrie răspuns