recomandari mulinete..

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Feb 2006, 23:33

porto scrie:michael tu ai vazut chiar pe dinauntru o okuma
mai "pe dinauntru" decat am vazut-o,nu se poate vedea,iti garantez :D
ti-o desfac ca la ceasornicarie
singura piesa de plastic este "cosul" cu role a "one way roller bearing",care sustine rolele de otel care se invart pe camasa inetrioara si exterioara de otel.
deci pe acel plastic nu exista frecare,nu prea are treaba cu uzura+ca se face maintenance de 2 ori pe sezon.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Feb 2006, 08:08

Deci , omu a desfacut si a vazut cu ochii lui. Iar unele modele de la Okuma sunt chiar bune, nu degeaba este mulineta cu cele mai mari vanzari in lume.

Iar despre Daiwa, n-am decat tot respectul....... ca si pt. Shimano........ numai ca nu apreciez acuma Daiwa ca pe Shimano! Si stiu si de ce...... :wink: . Poate cu timpul o sa-mi schimb parerea! Who knows :?: :)

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 17 Feb 2006, 19:06

bogdank scrie:Eu mi-am luat din Germania cu 40 euroi un Shimano Nexave. Mi se pare o mulineta low-end foarte buna. Aseaza firul excelent, are frina super, atit ca nu are antiretur instantaneu. Atit necaz sa fie! Acum imi pare rau ca am dat-o. Intre timp, cam la acelasi pret, se gaseste Nexave care nu cred ca are instantaneu, dar e insesizabil
Bogdank Nexave de cit??
Eu recent am luat un Nexave 4000. Sunt foarte multumit.

tudorgabriel
junior
junior

Mesaj de tudorgabriel » 17 Feb 2006, 19:47

Ryobi este super firma,eu am si Zauber si Zester de 3000,nu mi-au facut probleme niciodata si costa in jur de 2 mil.
La crap folosesc okuma LB 70,am 3 buc.,la fel nu am probleme cu ele,cu garnituri ,baitrunner,sunt bune si ca pret.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Feb 2006, 20:56

Zester ca Zesteru, dar daca ai gasit Zauberu' la 2 mil. e parfum zic eu :D . Cel mai mic pret la Zauber l-am vazut la legio1083 aici pe rapitori la 3 mil., si face banii, dar 2 mil. e chiar pomana, avand in vedere ca prin magazine e pe la cel putin 4 mil. :wink:

Thanatos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Thanatos » 18 Feb 2006, 12:36

TICA Libra SA2500 - 3000 in calsa Daiwa, la ½ din pret

incredibila, vorebesc serios. sunt super multumit

http://www.tackletour.com/reviewticasa2500.html

tudorgabriel
junior
junior

Mesaj de tudorgabriel » 18 Feb 2006, 18:42

andrei-ovidiu daca te intereseaza mulinete ryobi Zester sau Zauber sau orice alte scule de pescuit da-mi PM,am posibilitatea sa le aduc ieftin.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 18 Feb 2006, 19:34

Mersi Tudor, dar eu raman la Shimano in primul rand si la Daiwa :wink: !

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 19 Feb 2006, 00:01

Salut!

Din cauza ca e iarna si voi imi rasuciti cutitul in rana cu mulinetele voastre, am dat fuga la prima ora la "Chase et peche" si mi-am luat o ....... Daiwa Whisker Tournament Series SS1300. Pret 100 CAD. La rece nu te da pe spate, neavand decat 3 rul., iar antireturul fiind absent. Din aceste cauze nu merge foarte fin, dar avantajele care au fost hotaratoare in alegerea facuta sunt : in principal tipul angrenajului cu worm shaft, materialele angrenajului conducator si pinionului, in al doilea rand arcul pick-up-ului lifetime guaranteed, apoi modul de asezare in unghi de 5 grade al firului pe tambur si in cele din urma galetul SIC!

Deasemenea, fiind un tip de factura mai clasica, ca sa nu zic conservator sau retro in probleme de design, aspectul acestei mulinete care a ramas acelasi de ani buni dobandind "patina timpului" a cantarit deasemenea in alegerea mea. Tot pe acest considerent al look-ului, intre preferatele mele se afla si Penn SSg Spinfisher Graphite 450, sau Abu Garcia Cardinal 772, care azi au fost contracandidatele Daiwei la tejghea.

Mi-am luat si un fir cu care s-o echipez, un Fireline de 6, Flame green - are testul de rezistenta la 9 kg!!! Mi-as fi luat de 4, dar nu avea culoarea asta, diferenta de diam. nu era mare, in schimb rezistenta da.

Si toate astea din cauza forumului (aici alegeti voi o iconita emotiva).

Asa ca pe aceasta cale vreau sa imi urez sa am o companie placuta in micutza Daiwa, fir intins, iar pt ca aici nu e o superstitie,.... Mult Noroc!

In asteptarea primaverii,
Cristian.

P.S. Multumesc tuturor forumistilor care prin postarile lor au dat o valoare mai mare sau mai mica acestei muluinete si care mi-au influentat alegerea.

Scrie răspuns