Salut!
Din cauza ca e iarna si voi imi rasuciti cutitul in rana cu mulinetele voastre, am dat fuga la prima ora la "Chase et peche" si mi-am luat o ....... Daiwa Whisker Tournament Series SS1300. Pret 100 CAD. La rece nu te da pe spate, neavand decat 3 rul., iar antireturul fiind absent. Din aceste cauze nu merge foarte fin, dar avantajele care au fost hotaratoare in alegerea facuta sunt : in principal tipul angrenajului cu worm shaft, materialele angrenajului conducator si pinionului, in al doilea rand arcul pick-up-ului lifetime guaranteed, apoi modul de asezare in unghi de 5 grade al firului pe tambur si in cele din urma galetul SIC!
Deasemenea, fiind un tip de factura mai clasica, ca sa nu zic conservator sau retro in probleme de design, aspectul acestei mulinete care a ramas acelasi de ani buni dobandind "patina timpului" a cantarit deasemenea in alegerea mea. Tot pe acest considerent al look-ului, intre preferatele mele se afla si Penn SSg Spinfisher Graphite 450, sau Abu Garcia Cardinal 772, care azi au fost contracandidatele Daiwei la tejghea.
Mi-am luat si un fir cu care s-o echipez, un Fireline de 6, Flame green - are testul de rezistenta la 9 kg!!! Mi-as fi luat de 4, dar nu avea culoarea asta, diferenta de diam. nu era mare, in schimb rezistenta da.
Si toate astea din cauza forumului (aici alegeti voi o iconita emotiva).
Asa ca pe aceasta cale vreau sa imi urez sa am o companie placuta in micutza Daiwa, fir intins, iar pt ca aici nu e o superstitie,.... Mult Noroc!
In asteptarea primaverii,
Cristian.
P.S. Multumesc tuturor forumistilor care prin postarile lor au dat o valoare mai mare sau mai mica acestei muluinete si care mi-au influentat alegerea.