recomandari mulinete..

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2006, 23:50

andrei-ovidiu

eu am o team daiwa bg, mulineta de 70 parai pret de catalog, cu care am dat 2 ani cu textil in ragalii si agataturi
merge perfect si se invarte admirabil, aseaza firul bine in continuare, si desfacuta dupa 1 an de utilizare nu avea pic de praf inauntru si vasilina era la locul ei

nu stiu ce experiente triste ai avut tu cu daiwa, dar eu sunt foarte multumit

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 16 Feb 2006, 01:29

michael tu ai vazut chiar pe dinauntru o okuma

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Feb 2006, 01:53

Salut!

Am vazut eu o Okuma interesanta: Eclipz Ez. E pt saltwater, vreo 3-4 rul, angrenaje inox, vreo 60 USD. Are ceva-n comun cu Daiwa Tournament. Cred ca de asta mi-a si luat ochii. Cat despre Okuma in general... ma indoiesc ca ar suferi comparatia cu Daiwa (chiar si cu cele made out of Japan). De pe piata din Romania e preferabil sa-ti iei ceva nemtesc Balzer sau Dam decat Okuma. Chiar recent am primit o brosura Dam, iar un Quick Finessa e cca 50-60 USD.

PORTO: Ai facut vreo copca pe Saint Laurent?
Nr meu e: 450 445 9147
Cristi - Brossard

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Feb 2006, 08:02

nu am spus ca Okuma e peste Daiwa, pt. ca nu e clar :!: , dar eu unul nu mi-as lua Daiwa sub 80-90$.

atat mai am de spus aici!

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 16 Feb 2006, 15:37

eu as merge pe un SPRO passion 7000 model 740 te ajunge cam la 1 mil 7 sute..are 7 rulmenti..si sincer cred ca face toti banii..!!!
tre sa ai grija ca este din grafit. :lol:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 16 Feb 2006, 16:33

Regal xi-merita banii

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Feb 2006, 19:26

Ovidiu

gresesti cand afirmi ca mulinetele Daiwa sub 80$ sunt slabe calitativ. As spune ca sunt mai bune ca raport calitate decat cele de 200$. Chiar daca sunt facute in Tahilanda calitatea materialelor este foarte buna si controlul calitatii strict. O mulineta de 200$ nu va tine niciodata de 3 ori mai mult decat o mulineta de 70$. In plus serii ca Daiwa Sol sunt facute tot in Thailanda chiar daca mulineta e costa 200$. E o prejudecata care tine la multi. Ia gandestete ca blank-urile xxx Eagle sunt facute in Asia dar asta nu inseamna ca nu sunt bine designate sau mai rezistente chiar decat XML care sunt facute in USA. E doar o eticheta si atat insotita de o prejudecata. E ca si cum ai spune ca Cielo sau chiar TIco nu au fost masini bune pentru ca au fost facute in Romania. Timpul a demostrat contrariul au fost extraordinar de rezistente in raport cu asteptarile.

Cipcop

Avegner e o mulineta submediocra care nu se compara cu Alumina, daca nu ai vazut diferentele e o problemapentru ca sunt evidente. AM avut si eu un Avegner cu care am pescuit 10 minute. Din 10 lanseuri am facut 3 peruci dupa care l-am pus in cutie si l-am dus la reprezentanta si l-am schimbat pe niste voblere Rapala. AM pescuit salvat de o mulineta de rezerva Daiwa Capricorn a lu8i Aurel Onut. Cred ca nu am vazut mulineta care sa puana firul mai prost chiar daca aparent se invarte silentios e o mare facatura. Problema e ca se intampla la Bradisor in drum spre Vidra. Daca nu exista Capricornul faceam turism, sau inventariam insectele de pe malul lacului si e posibilele ecloziuni in masa.
Putea fi un lucru interesant dar adio pescuit.

cristian.ene
veteran
veteran

Fara fite

Mesaj de cristian.ene » 16 Feb 2006, 19:32

Daca ar fi sa aleg in functie de marca fara sa tin cont de oferta de aici asa alege Daiwa, seria ar fi Laguna(Capricorn nu are nimic esential in plus pentru 40$), iar daca m-as raporta la piata de aici, dar si la preturi,alegereaar fi Ryobi Applause modelul 2000, si Okuma Alumina 20 pentru pescuit de finete, nu de fite.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Feb 2006, 20:56

ryobi aplause intra la cele in jur de 2mil.
eu am ryobi zauber si e super. nu o am demult dar am vazut-om de un an la un prieten care a dat si la crapi cu ea si la somni si la orice..inclusiv buturugi.
totusi ZAUBER are un defect: costa peste 4mil.
am vazut la anunturi la 3 mil.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Feb 2006, 22:36

Mda Cristi................ sa zicem, dar eu unul nu-mi iau Daiwa si nici Shimano sub o anumita categorie de pret, nu din cauza snobismului sau a fitelor( asa cum credeti), ci pt. ca nu-mi plac si nici nu ma impresioneaza cu nimc modele ca Laguna, Regal, Caprice sau Exceller. Fiecare da cu ce alege, dar hai sa recunoastem ca la mulinete nu e ca la bete, mecanismul e mult mai complex in interior decat blank-ul unui bat, iar ce e Made in Asia( nu Japan) pune semne mari de :?: :?: :?: . Am vazut si eu diferenta dintre un TDS( Japan) si Laguna( Asia). Si chiar nu inteleg de ce TD-Sol e made in Thailand :?: :!: . Ciudat lucru.

Scrie răspuns