Recomandare sonar !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 12 Mar 2009, 15:20

:lol:
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea!!!

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 12 Mar 2009, 16:12

Daca nu v-ati luat inca sonar, mai bine mai stringeti bani si cind o fi sa fie luati-va un Hummingbird cu "Side Imaging" si GPS. Majoritatea comentarilor pe care le-am citit sint la superlativ, se pare ca revolutioneaza "vederea" sub apa.
Si GPS-ul ajuta mult, mai ales daca nu esti toata ziua pe aceeasi locatie, gasesti cu precizie si rapiditate orice structura pe care ai marcat-o vreodata, sau obstacole pe care le vezi doar cind e apa foarte mica si in care risti sa dai cind sint acoperite.
Referitor la fishfinder-store.com, am cumparat de la ei si totul a decurs perfect, nemaivorbind ca aveau pretul la 60% din pretul reprezentantei din Romanica.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 12 Mar 2009, 19:06

Diver scrie:Daca nu v-ati luat inca sonar, mai bine mai stringeti bani si cind o fi sa fie luati-va un Hummingbird cu "Side Imaging" si GPS. Majoritatea comentarilor pe care le-am citit sint la superlativ, se pare ca revolutioneaza "vederea" sub apa.
daca strang bani inseamna ca e mai mult de 200 de euro/$/lire?
sonarul este pt mine motivul pentru care sa arunc ancora nu sa fac poze fundului in 17D!
ideea e ca sunt capos ca intotdeauna si nu vreau mai scump d e250$ cheltuiala. si aia sunt intinsi cu criza asa... :oops: c'est la vie... of-of.... bine ca am bagat un salau in frigo in uichend :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 12 Mar 2009, 19:27

Te poti orienta si spre seria 700.De exemplu un 727 pe care il poti up-grada ulterior cu gps si senzor de viteza....

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 12 Mar 2009, 21:24

Multumesc de sfaturi.
Sincer sa fiu, inca de la inceput ma orientasem si eu catre un 565, dar am citit pe cabelas ca ar avea ceva probleme, cel putin asa am vazut in review-urile de la modelul respectiv si mi-e oarecum frica sa nu prind si eu unul cu probleme. Caci totusi, garantia e ceva relativ greu de rezolvat...si mai ales costisitor.
Apoi ma orientasem putin mai sus...pe la 300+$, dar apoi mi-a venit in cap iar problema unei eventuale garantii....
Asadar, am reanalizat problema, si mi-ar trebui ceva relativ bun,fiabil in vreo 200 $, cu care sa imi fac treaba.
Insa gasirea acelui "optim" pret/calitate inca se lasa asteptata.

PS. De la Lowrance a folosit careva ceva pana in 200 $ si sa fie pe deplin multumit?

manubabanu
junior
junior

Mesaj de manubabanu » 12 Mar 2009, 23:04

http://store.humminbird.com/product-view.ep?pID=720900

dispune de QuadraBeam Plus,mai multe detalii aici:
http://www.humminbird.com/leading_innov ... -plus.aspx

eu nu folosesc dar cunosc pe cineva care este foarte multumit de el.
A pescui in crescatorie,este ca si cum ai vana in gradina zoologica...
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 13 Mar 2009, 08:07

Eu mi-am luat luna trecuta un 565 de la humminbird.de la cabelas sau basspro sa nu faci comanda tu, ca nu ti-l trimite in romania(modelul lor e restrictionat la exportul in U.E. si o sa patesti ca mine 3 luni am avut banii blocati ).sunt multumit cu el,cu gradele farenheit e mai greu para reusesc sa le transform in celsius.daca doresti sa il cumperi din europa uite aici ,au preturi rezonabile fata de alte magazine on-line:
http://www.mesltd.co.uk/sonar-fishfinde ... 30_24.html

bill
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bill » 29 Mar 2009, 22:15

sper sa nu deranjez ca vin cu o intrebare in acest topic: ce inseamna ca un sonar sa lucreze cu doua(sau mai multe) frecvente( am inteles ca le mai zice si duale)?
adica, ma refer, daca acel sonar functioneaza concomitent in doua(n)frecvente

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 30 Mar 2009, 01:46

darkseth scrie:Eu mi-am luat luna trecuta un 565 de la humminbird.de la cabelas sau basspro sa nu faci comanda tu, ca nu ti-l trimite in romania(modelul lor e restrictionat la exportul in U.E. si o sa patesti ca mine 3 luni am avut banii blocati ).sunt multumit cu el,cu gradele farenheit e mai greu para reusesc sa le transform in celsius.daca doresti sa il cumperi din europa uite aici ,au preturi rezonabile fata de alte magazine on-line:
http://www.mesltd.co.uk/sonar-fishfinde ... 30_24.html
Vezi la pg. 50 in manual, asta daca e modelul international.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 30 Mar 2009, 01:54

bill scrie:sper sa nu deranjez ca vin cu o intrebare in acest topic: ce inseamna ca un sonar sa lucreze cu doua(sau mai multe) frecvente( am inteles ca le mai zice si duale)?
adica, ma refer, daca acel sonar functioneaza concomitent in doua(n)frecvente
Are doua frecvente cu care scneaza findul
1) 200khz cu unghi de 20 grade si rezolutie excelenta
2) 83 kz, unghi de 60 grade rezolutie redusa, util pentru apa foarte adinca

Nu e mare skofala, pe lacuri oricum nu o sa folosesti decat 200 khz. Fishifinderul se foloseste sa depistezi structura, nu sa ii bagi jig-ul in bot pestelul

Scrie răspuns