Recomandare mulineta cast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

nobody_01
veteran
veteran

Recomandare mulineta cast

Mesaj de nobody_01 » 30 Ian 2015, 11:41

Un sfat pentru achizitionarea unei mulinete de baitcast, pentru un incepator....si pentru pescuit la Dunare, cu jiguri....

suli
senior
senior

Re: Recomandare mulineta cast

Mesaj de suli » 30 Ian 2015, 11:58

Ai multe modele bune,Shimano,Daiwa,Abu-garcia....marimea o alegi tu in functie de greutate jig-guma.
De preferat sa nu iei chiar pe cea mai ieftina pt.ca o sa ai probleme pana inveti sa lansezi cu baitcast.

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 30 Ian 2015, 21:20

suli scrie:Ai multe modele bune,Shimano,Daiwa,Abu-garcia....marimea o alegi tu in functie de greutate jig-guma.
De preferat sa nu iei chiar pe cea mai ieftina pt.ca o sa ai probleme pana inveti sa lansezi cu baitcast.
Multumesc Suli....raspunsul tau este prea genaral....vroiam un sfat cu modelele bune (dpdv calitate/pret) atat de la Shimano cat si de la daiwa, abu, cormoran etc. De asemenea vroiam un sfat in alegerea marimii tinand cont ca va fi pescuita cu predilectie la Dunare( jiguri de la 15 la 45gr) sau ceva reactive in delta la stiuca....

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 30 Ian 2015, 21:44

Eu sunt de Shimano..
Modele:Shimano Citica 201 E,Shimano Curado 201 E,Shimano Curado 51 E astea le am eu dar mai sunt multe modele la Shimano.
Recomandarea mea e un model 201 indiferent ca e Citica,Curado sau Chronarch ,lanseaza bine sunt destul de robuste,eu sunt foarte multumit de ele.

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 30 Ian 2015, 21:49

Hai ca incerc sa te ajut eu,macar sa iti spun cu ce am pescuit eu mai pe la inceput cu aceleasi gramaje tot pe Dunare si tot la jig.
Am pescuit cu Daiwa Exceler,Daiwa Advantage Supertunned,Abu Garcia Revo winch 3,Shimano Citica,Shimano Curado 201 e7,Shimano Cronarch 201e7.
Dintre toate astea cel mai mult mi-au placut Abu(pentru manerul lung,da senzatie de forta) si cele din seria Curado/Chronarch ,marimea 200 fiind foarte potrivita,mai sunt si cele 51 ,dar sunt prea mici si cele 300 mult prea mari.Si Daiwa Advantage mi-a placut,iar pionieratul l-am facut pe Exceller care a fost ok pana la un moment dat...apoi pretentiile au crescut.
Iti pot recomanda din cele enumerate de mine Curado/Chronarch sau Abu Garcia Revo winch,dar aceasta ultima se cam ia vopseaua de pe ea...daca treci peste acest aspect e ok.
Le poti gasi la un pret bun,mai ales second,de altfel nici nu iti recomand noi,mai ales ca esti la inceput.Totusi ,daca le iei second trebuie avut grija sa le iei de la un pescar care are grija de scule si sa o verifici putin inainte sa fie intr-o stare corespunzatoare,in general userii vechi pe acest forum care sunt respectati nu prea isi permit sa vanda un produs care stiu ca nu e bun.
Ti-am recomandat Curado /Chronarch ca prima varianta pentru ca am pescuit destul de mult cu ele,le aveam si tunate cu rulmenti boca la tambur(chiar se merita acel up grade,se vede diferenta,nu e marketing),dar nu m-au dezamagit niciodata,sunt placute la pescuit si iarna la temperaturi joase.
Iti recomand maxim acest nivel de mulineta din doua motive:
1.Daca nu te vei acomoda cu stilul o vei revande usor apoi pentru ca e un produs calitate-pret excelent si e o mulineta cautata
2.Sigur iti vor veni alti pitici daca te obisnuiesti si fie vei vrea un upgrade si o vei vande sau o vei tine ca mulineta de rezerva si nu iti va parea rau.

Ps: Am postat imediat dupa Suli :))
Sper ca ti-am fost de ajutor sa iti faci macar o idee.
Spor la cules informatii si ales mulineta :mrgreen:
Fir intins!

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 30 Ian 2015, 22:16

nobody_01 scrie:Un sfat pentru achizitionarea unei mulinete de baitcast, pentru un incepator....si pentru pescuit la Dunare, cu jiguri....

Te-ai gandit la un buget ? Asa ar fi mult mai simplu de recomandat ceva.

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 31 Ian 2015, 09:36

Multumesc Sami, postarea ta imi este de un real folos......si a reusit sa faca putina lumina, fiind un bun punct de plecare...Mai am inca multe semne de intrebare, dar sper usor, usor sa le descifrez...De exemplu legat de raportul de recuperare.....citisem undeva ca cele cu raportul mai mic(4,5-5,5) ar fi mai fiabile, dar eu tot ce am gasit, au raporturi de minim 6,2 ajungând pana la 7.....Întrebarea este daca se poate pescui la Dunare cu un raport asa mare....?

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 31 Ian 2015, 09:39

Qnyx scrie:
nobody_01 scrie:Un sfat pentru achizitionarea unei mulinete de baitcast, pentru un incepator....si pentru pescuit la Dunare, cu jiguri....

Te-ai gandit la un buget ? Asa ar fi mult mai simplu de recomandat ceva.
Nu m-am gandit la un buget....dar cred ca 5-700lei pentru un sh,si pentru inceput ar fi ok....

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 31 Ian 2015, 10:08

nobody_01 scrie:Multumesc Sami, postarea ta imi este de un real folos......si a reusit sa faca putina lumina, fiind un bun punct de plecare...Mai am inca multe semne de intrebare, dar sper usor, usor sa le descifrez...De exemplu legat de raportul de recuperare.....citisem undeva ca cele cu raportul mai mic(4,5-5,5) ar fi mai fiabile, dar eu tot ce am gasit, au raporturi de minim 6,2 ajungând pana la 7.....Întrebarea este daca se poate pescui la Dunare cu un raport asa mare....?
Din ce ti-am recomandat acolo cred ca vreo trei au avut raport de recuperare de 6 (Daiwele+Shimano Citica),Revo avea 5.4 si Shimano Curado/Chronarch peste 7,dar eu personal la jig nu vad o problema asa mare raportul de recuperare, unii chiar zic ca e mai potrivita o mulineta cu raport de recuperare de 7 la cast pentru aplicatia jig.Acum am observat ca tendinta producatorilor este sa creasca acest raport,ultimele modele au fost crescute pe la 8,sau peste.
Personal mi-au placut cele cu raport de 6 sau 7,in prezent mai am doua mulinete care au acest raport de recuperare.
Oricum iti recomand sa fii atent si la batul cu care o vei folosi,daca nu se potrivesc degeaba iti cauti un model anume de mulineta :wink:
Iti spun asta pentru ca eu am luat o teapa de genul fara sa verific inainte,desi aveam posibilitatea...
Fir intins!

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 31 Ian 2015, 11:54

nobody_01 scrie:Multumesc Sami, postarea ta imi este de un real folos......si a reusit sa faca putina lumina, fiind un bun punct de plecare...Mai am inca multe semne de intrebare, dar sper usor, usor sa le descifrez...De exemplu legat de raportul de recuperare.....citisem undeva ca cele cu raportul mai mic(4,5-5,5) ar fi mai fiabile, dar eu tot ce am gasit, au raporturi de minim 6,2 ajungând pana la 7.....Întrebarea este daca se poate pescui la Dunare cu un raport asa mare....?
Un raport mare e mai indicat pt.jiguri...iar cel mic pt.reactive(crankbait,spinner)
Unul intermediar si cam bun la toate e de 6 pana in 7 asa cum ti-a recomandat Sami.Cele cu raport mic sunt mult mai robuste(angrenaje)fiind concepute sa reziste la tractiune...crankurile cu barbete mari opun multa rezistenta in apa,la fel si spinnerbaitul cu palete mari.
Alegerea o faci tu in functie de stilul tau preferat.

Scrie răspuns