Recomandare-lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Ian 2011, 15:33

tali ... daca nu conteaza prea mult pretul incearca sa dai un ochi si la seria Certified Pro (pomenea si musti la un moment dat de una) in mod special Magnum Taper si vei avea o lanseta cu care poti da linistit atat pe curent puternic cat si pe balti dupa vreo stiuca ...

nu e atat de fast pe cat o zic producatorii si mie mi se pare foarte OK ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Ian 2011, 15:44

lamiglasu certified pro magnum taper de care zicea musti nu e fast, e xfast, am lanseta.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Ian 2011, 15:46

nu stiu de care vorbeste Musti dar eu vorbesc de asta : X 86 MTS

http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=12

il detin si sub nici o forma nu e ex-fast, nici macar fast nu i-as spune ...

edit : musti cred ca vorbeste de o lanseta de cast ... X 89 MTC, doar pe asta o vad de 8,9 magnum taper ... de care nu stiu cum e ...

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Ian 2011, 15:52

vorberte de modelul de spin de 8'9, care nu mai apare in catalogul 2011 numai in varianta de cast, specificatiile is 8' 9"
2
1/2-1 3/8
10-20
7
Ex Fast
am mai dezbatut subiectul
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... euri+lungi

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Ian 2011, 16:03

da, aia e alta lanseta pe care nu o stiu si nici nu am pus mana pe ea ... eu faceam referire la modelul de 8,6 care arunca pana in aprox. 17 grame careia nu i-as zice ex-fast sub nici o forma ...

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 06 Ian 2011, 21:33

d4md3odms de sfat o sa ma interesez
georcaef poti sa-mirecomanzi vreo lanseta ca am vaz cai ai o groaza de bete si banuiesc ca si mai multe ti-au trecut prin mana

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Ian 2011, 21:57

:D
Certified Pro-ul despre care vorbeam este de spin si e de 8'9". Este un Ex-Fast. Adica in sarcina se indoaie acolo unde teoria zice ca tre' sa se indoaie un Ex-Fast. Aproape de varf, aprox la 1/5 din lungime. Fiind el, insa, un Lamiglas care se respecta, pe masura ce sarcina creste, lanseta preia progresiv efortul, pt. a ajunge in final sa dispui de o putere foarte mare pe cotor. Nu are o actiune fracturata, asa cum sunt Ex-Fast-urile altor producatori, care dupa ce varful s-a curbat, restul lansetei ramane ranga. Acest comportament si faptul ca varful e relativ bland in prima portiune, imi permite sa folosesc fara probleme majore acest Lamiglas si cu oscilante. Si chiar o fac, fiind singura mea lanseta atat de lunga la puterea aceea. O folosesc cand pescuiesc de pe mal pe canale de irigatii, unde trebuie sa controlez naluca peste vegetatia stransa la mal.
Dar, chiar daca nu e rea in pescuitul cu naluci reactive, nu este acelasi lucru cu un bat destinat. Iar cele de fibra de sticla chiar exceleaza...
De-aia ziceam de Crankin'-ul ala.
Nu vreau, insa sa-i schimb lui tali optiunile. M-am trezit si eu vorbind... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Ian 2011, 22:12

tali scrie:georcaef poti sa-mirecomanzi vreo lanseta ca am vaz cai ai o groaza de bete si banuiesc ca si mai multe ti-au trecut prin mana
o lanseta care mie imi place poate nu e pe gustul tau, cel mai bine mergi in magazin si vezi care ti se potriveste, pt. voblere nu iti trebuie lanseta superspecializata, sa fie usoara pe varf sa nu te oboseasca.
lamiglasu certified pro magnum taper de care vb mai sus e favorita mea de pe mal, pot sa dau 6-7 ore non stop fara sa simt oboseala.

Scrie răspuns