Salutari,
Catana ala e ok pentru voblere si linguri, modelul CX imi place si mie. Sunt bete si mai bune dar mere si ala.
Pentru jiguri la salau, ca sa vezi cu ce se mananca, poti folosi tot catana (am un prieten care a folosit mult si bine un Catana de ala mai vechi si a prins cel putin la fel de bine ca si noi ceilalti care aveam bete, sa zicem, mai specializate) dar cuplat cu un fir subtire care te ajuta foarte mult la senzitivitate, pe balta eu folosesc Sunline Super PE de 10 lb.
- Lansete de jig din categoria ieftine ar fi Daiwa Procyon (1.8m 7-28grame, 2.1m 7-21grame sau 728 grame) vezi daca mai gasesti pe undeva, eu le-am avut pe toate si sunt decente la jig.
- Poti incerca si un St Croix Premier, desi e mai bland si mai potrivit la stiuca merge si la jig, cu modelul PS70MLF2 am dat multa vreme. Modelul de 7' si putere M merge bine si de pe mal si din barca, e suficient de senzitiv, foarte puternic si de nou e doar putin peste 400 Ron dar eu zic ca merita.
- Ar mai fi Shimano Clarus de 7', Medium, si asta e un bat decent de jig si merge si la stiuci, varful e mai moale unpic. Si din seria asta eu am folosit o vreme modelul de 7' ML care e putin cam moale pe varf pentru jiguri dar modelul M l-am vazut si e ok.
- Tot de la Shimano, modelul Compre, 7', Medium e foarte ok, senzitiv (IM8), cu asta nu am pescuit dar l-am scuturat de cateva ori si am cules pareri de la amicii mei care il folosesc. Cred ca asta ar fi cel mai ok dintre astea peentru jig si in bugetul tau.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 15198.html
Betele astea de putere medium duc in general cam pana in 20 grame, suficient pe balta. Cuplate cu un fir subtire ai suficienta senzitivitate si le poti folosi fara probleme. Dupa ce devii mai experimentat o sa vezi diferentele si o sa stii ce iti place si atunci iti poti lua ceva mai de calitate.