Recomandare lanseta pt voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Recomandare lanseta pt voblere
eu am xor de 9.6" de 10-35..ideal de vobler...dar daca as gasii asa ceva(usor,lung..dar de doua ori mai tare,la aceeasi putere sau mai mare,ar fi ideal)cu xor nu te dai la salai trecutii de 5-6kg pe jig...nu ii poti intepa!!vreau o ranga de-aia cum zici tu sf.unde o gasesc?imi iau eu ranga si isi ia smg biciusca 

-
- veteran
SMG,
cele din seria Sea Bass au actiune moderata dar conteaza cat de puternic este varful paote sa new confirme SF daca sunt sau nu bune pentru voblere.
Lamiglas Certified Pro mai ales modelul indicat de Andrei Ovidiu este foarte bun pentru voblere de 10-30g.
Am mai adus modele ca
XSH 114 2L si modelul mai fin care era LL fir 4-10lb. nu se mai fabrica. Sunt lansete exceptionale pentru pescuit de finete cu voblere sau au iesti lansete bune de fly #7.
Au un modelul in serie care poate sa fie potrivit
XSH 114 2M 9'6" ft. 8-12 lb. Fast 3/8-3/4oz. 2 5/8 oz. blank weight
Lamiglas au scos o serie noua de blankuri Infinity SI si sunt disponibile si blankurile, au un model potrivit dar momentan
Lamiglas lucreza la catalog si nu a trimis la dealeri date despre blankuri.
Lansetele de serie au un pret destul de mare(500$) dar si componente de top (Fuji TiSIC - K)
Blankurile au si ele un pret mult peste restul blankurilor S&S Lamiglas (MSRP 252-288$)
http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=70
Si 98 MS - NEW! 9' 8" Fast Medium Power
Batson au si ei un blank bun si nu e greu, actiunea buna pentru voblere
http://www.batsonenterprises.com/salmon-steelhead
XST1143F TC 9'6" 2 8-12lbs 3/8-3/4oz 0.500 4.5 Fast M 2.48oz Medium boon dogger / side drifter / jig and float $141.20
SF,
sunt interesat de o lanseta japoneza de 8`6``ft. (sau pe acolo) din 2 bucati, care sa arunde foarte bine 5-14g cu fire subtiri , cu actiune fast dar care sa fie progresiva, evident usoara dar care sa nu fie fragila (T-Russel sunt doarte subtiri in pereti).
Daca sti ceva modele de rock xxx, sea bass compatibiel epntru jigging la salau . Vrau ceva cu care sa pescuiesc la distante de 35-45m sau mai mult. Jigurile cele mai folosite vor fi 7, 9, 11 si cel mult 14g si in unele cazuri 5g.
cele din seria Sea Bass au actiune moderata dar conteaza cat de puternic este varful paote sa new confirme SF daca sunt sau nu bune pentru voblere.
Lamiglas Certified Pro mai ales modelul indicat de Andrei Ovidiu este foarte bun pentru voblere de 10-30g.
Am mai adus modele ca
XSH 114 2L si modelul mai fin care era LL fir 4-10lb. nu se mai fabrica. Sunt lansete exceptionale pentru pescuit de finete cu voblere sau au iesti lansete bune de fly #7.
Au un modelul in serie care poate sa fie potrivit
XSH 114 2M 9'6" ft. 8-12 lb. Fast 3/8-3/4oz. 2 5/8 oz. blank weight
Lamiglas au scos o serie noua de blankuri Infinity SI si sunt disponibile si blankurile, au un model potrivit dar momentan
Lamiglas lucreza la catalog si nu a trimis la dealeri date despre blankuri.
Lansetele de serie au un pret destul de mare(500$) dar si componente de top (Fuji TiSIC - K)
Blankurile au si ele un pret mult peste restul blankurilor S&S Lamiglas (MSRP 252-288$)
http://www.lamiglas.com/prod_indiv.php?groupid=70
Si 98 MS - NEW! 9' 8" Fast Medium Power
Batson au si ei un blank bun si nu e greu, actiunea buna pentru voblere
http://www.batsonenterprises.com/salmon-steelhead
XST1143F TC 9'6" 2 8-12lbs 3/8-3/4oz 0.500 4.5 Fast M 2.48oz Medium boon dogger / side drifter / jig and float $141.20
SF,
sunt interesat de o lanseta japoneza de 8`6``ft. (sau pe acolo) din 2 bucati, care sa arunde foarte bine 5-14g cu fire subtiri , cu actiune fast dar care sa fie progresiva, evident usoara dar care sa nu fie fragila (T-Russel sunt doarte subtiri in pereti).
Daca sti ceva modele de rock xxx, sea bass compatibiel epntru jigging la salau . Vrau ceva cu care sa pescuiesc la distante de 35-45m sau mai mult. Jigurile cele mai folosite vor fi 7, 9, 11 si cel mult 14g si in unele cazuri 5g.
Blankul Lamiglas XSH 120 2MH o fi ce trebuie ?
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !
da-l in ...de lamiglass,mai uita-le ca ai un snop de aracii!asta e ce trebuie...http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -962m.html
Cristi , nu dau cu greutati asa mici si nici nu dau cum se da la noi la salau decat foarte rar .
Vobler da , insa ii diferit , si cu betele pe care le folosesc pot da la guma si capete lestate , insa 20 de gr in sus .
Oricum ,nu cred sa gasesti multe bete cum doresti , usoare la lungimea aia devin fragile , mai grele nu o sa lanseze . Alea de shorejigging is groase pe varf fata de betele normale , si mai grele ,dar mai ales nu se fac sun 40 de grame care ii minimu de lansat , alea de rock is mai moi in general , singurele care raman is alea de seabass , insa io nu m-am uitat niciodata la sub 15 gr .
Vobler da , insa ii diferit , si cu betele pe care le folosesc pot da la guma si capete lestate , insa 20 de gr in sus .
Oricum ,nu cred sa gasesti multe bete cum doresti , usoare la lungimea aia devin fragile , mai grele nu o sa lanseze . Alea de shorejigging is groase pe varf fata de betele normale , si mai grele ,dar mai ales nu se fac sun 40 de grame care ii minimu de lansat , alea de rock is mai moi in general , singurele care raman is alea de seabass , insa io nu m-am uitat niciodata la sub 15 gr .
-
- veteran
Si eu i-am recomandat tot X-RIDE SEABASS modelele
XRS-962ML si XRS- 962M.
Sincer cred ca sunt mai usoare decat blankurile Lamiglas si au inele de ultima generatie KL-H/ KT care usureaza mult lanseta.
Japonezii fac manere de lungime cat trebuie asa ca lanseta nu-s deloc scumpe la ce ofera.
Ce putere de lansare au seria X-RIDE EGING pentru ca un sistem diferit de rating ,,Egi,, si nu grame.
XRS-962ML si XRS- 962M.
Sincer cred ca sunt mai usoare decat blankurile Lamiglas si au inele de ultima generatie KL-H/ KT care usureaza mult lanseta.
Japonezii fac manere de lungime cat trebuie asa ca lanseta nu-s deloc scumpe la ce ofera.
Ce putere de lansare au seria X-RIDE EGING pentru ca un sistem diferit de rating ,,Egi,, si nu grame.
2.5 inseamna 28g de la 0.5 pana la 2.5 am gasit de egiing
betele de egging sunt mult mai moi...sunt pentru sepiile alea.
eu am avut un megabass cayene xx...dar nu am avut ce face cu el...se indoaie din mandrina,lucreaza efectiv toata lungimea batului.
betele de egging sunt mult mai moi...sunt pentru sepiile alea.
eu am avut un megabass cayene xx...dar nu am avut ce face cu el...se indoaie din mandrina,lucreaza efectiv toata lungimea batului.
Alea de egging is moi , s-ar rupe bratele de la calmari sau sepii , ii un pescuit unde dupa atac nu intepi ci doar mulinezi cu batu la vreo 90 de grade pe fir , cu frana sa cedeze fir in recuperare , daca nu , se rup tentaculele animalului .
-
- veteran
Multumesc Andrei Op si SF deci trebuie sa mai caut