recomandare imbracaminte iarna

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 15 Oct 2010, 06:55

Acuma va rog sa stabilim o chestie. Cam pana la ce temperatura pescuiti?
Eu personal la -3, - 4 grade nu ma gasesti pe apa sau cand incepe sa inghete apa la mal (la rau).Asta ca uni au inceput sa vorbeasca de echipament de ski.

Imi pare rau dar costul de la energofish e cam incomod (poate merge pentru stational) ca e prea voluminos.

Cand e si putina ploaie rece prefer sa port cagula (sperii copii pe strada dar e ok).

Materiale noi par a fi ok . Nu stiu cand o sa le problez ca sunt cam traditionalist. In plus cu cat sunt mai sofisticate cu atata sunt mai sensibile la unele chestii cu ar fi detergentii sau spalatul cu masina. Ca nu mi se pare prea usor sa iti speli separat lucrurile cu tot felul de detergenti dedicati cu e cu Gore-texul. Mai ales ca eu pescuiesc destul de mult deci intr-un an as cam termina un astfel de echipament.
the angler is catching xxx, not by the lure

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Oct 2010, 07:11

Spiningul sub -5 grade deja este un calvar, ingheata instantaneu apa atat pe fir cat si pe inele. Mai ales daca sufla vantul se simte mult mai rau ... Nu vreau sa exagerez dar am patit ca s-a inghetat firul pe tambur.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Oct 2010, 07:29

asa e ... dar microbul e rezistent si la frig :twisted:
personal am iesit de 2 ori la -15 - -17 ( nu mai mult de o ora jumate cu 3 lansete din care doua stateau in masina sa se dezhete :lol: ). nu am prins nik la temperatura aia
ies de proba pe la -5 - -10 ...daca nu bate vantul nu-i problem cu firele ( se mai incarca inelele cu gheata ,dar atat), iar in jurul lui 0 grade nu e nici o problem :D. Si se mai si prinde :D
bineinteles ca ar fi ideal sa avem toti polare, goretexuri si tot felul de izmanute hi tech roz cu picatele....dar difera de stilul in care intelege fiecare pescuitul, de cum se misca, de cat e de mare in kg :twisted: , de cat transpira samd ... :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 15 Oct 2010, 09:32

sir.JONES scrie:Acuma va rog sa stabilim o chestie. Cam pana la ce temperatura pescuiti?
Eu personal la -3, - 4 grade nu ma gasesti pe apa sau cand incepe sa inghete apa la mal (la rau).Asta ca uni au inceput sa vorbeasca de echipament de ski.

Imi pare rau dar costul de la energofish e cam incomod (poate merge pentru stational) ca e prea voluminos.

Cand e si putina ploaie rece prefer sa port cagula (sperii copii pe strada dar e ok).

Materiale noi par a fi ok . Nu stiu cand o sa le problez ca sunt cam traditionalist. In plus cu cat sunt mai sofisticate cu atata sunt mai sensibile la unele chestii cu ar fi detergentii sau spalatul cu masina. Ca nu mi se pare prea usor sa iti speli separat lucrurile cu tot felul de detergenti dedicati cu e cu Gore-texul. Mai ales ca eu pescuiesc destul de mult deci intr-un an as cam termina un astfel de echipament.
Folosesc costumul de la Energo iarna. E mai putin voluminos decat pare. Ideea e sa nu il umpli inutil cu tot felul de "cojoace".
PowerDry-ul poate fi spalat cu masina fara probleme, cu detergenti obisnuiti, la temperatura moderata (program pt. sintetice). Lana merinos in schimb, nu. Necesita spalare delicata, cu detergenti pt. lana.
Se intreaba lumea daca nu e un moft un astfel de echipament?
Eu stiu? Daca vine vorba desre placerea de a merge la peste, de ce mi-as dori-o alterata de o stare de disconfort? Da, te poti duce la pescuit si cu tzundra de blana de oaie, incaltat cu gumari si obiele pana la genunchi. Doar neamul nostru getodac asa a supravietuit pana acuma.
Dar nu te vei simti la fel.
Poti pescui cu o telescopica din fibra de sticla cu 30 de lei din piata. Dar, daca m-am decis sa-mi usurez viata, trecand la o lanseta de carbon, poate una foarte buna, de ce mi-as neglija si starea de confort fizic, imbracandu-ma intr-un echipament modern, specializat. Vorba lui Tavi, muscarii i-au descoperit de mult avantajele.
Si, daca veni vorba pana la ce temperatura pescuiesc, pe mine m-a mai vazut lumea in apa pana la brau, cu gheata pe inele, pe -4 - -5 grade. Oricum, in apa era mai cald... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Oct 2010, 09:55

deci ideea e simpla : daca iti permiti , ia si investeste ca e pt NEreumatismul tau viitor :D

si ontopic...uite o poza la -11 :D
:lol:
Aici
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 15 Oct 2010, 10:05

Dar dezbatut mai e topicul e bine :D.
Ar fi ceva sa bagam si de incaltaminte - respectiv bocanci caldurosi :)

Si mai am o intrebare. Pantalonii aia de alergat de sunt stramti pe corp merg sa tina caldura nu?

Ia uitati ce am gasit eu ca au in anglia, la reduceri ... dar mai greu cu livrarea (nu am comandat) :

http://www.sportsdirect.com/campri-ther ... ens-402145
http://www.sportsdirect.com/karrimor-ru ... ens-459074

si cred ca le poti purta si iarna si vara nu?

De unde poti face rost de asa ceva din romania?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 15 Oct 2010, 10:33

Lucica iti donez eu o rochita roz anti-vanturi si am si niste pantofi cu toc din neopren :D :lol:
Ontopic: la decathlon ai gasi chestiile din poze insa ti-am zis ce si cum, second da bune si din mother deutchland, lasa goretexurile/polarele/neoprenele ca tu oricum cand e cu - afara hibernezi :lol:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 15 Oct 2010, 12:32

Da Musti ai dreptate. Eu nu sunt impotriva materialelor mai moderne. Acuma mi-am adus o haina de ploaie Maddog carnivore - Mossyoak de 160 RON la reducere. Deci si eu sunt adeptul echipamentului de calitate. Am aproape tot costumul de pescuit produs M-Tramp.

Din intamplare ieri am pescuit vreo 2 ore cu o cizma intepata si acuma sunt cu muci in batista.

La fel cred ca folosind un echipament neadecvat risti sa faci reumatism si sa ai probleme grave de sanatate. Atata tot ca fiind destul de traditionalist asimilez greu noutatiile .....Deh asta e.
the angler is catching xxx, not by the lure

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 15 Oct 2010, 14:30

Solutia cea mai buna asta-i(07.ianuarie 2010), nu-mi aduc aminte sa fi transpirat vreun pic,desi eram imbracat bine.
http://img220.imageshack.us/i/dsc03862d.jpg/

:lol: :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 15 Oct 2010, 18:41

Alt dus cu capu'... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns