recomandare blank salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: recomandare blank salau
adica batul a devenit mai rigid deoarece s-a scurtat cu citiva centimetri(am taiat din amindoua bucatile sa se potriveasca exact la fix) si senzitivitatea a crescut deoarece (parere personala) actiunea batului s-a modificat fiind mai concentrata spre virf.
Reparatia in sine a adaugat o oarecare greutate virfului si este sesizabila . Diferenta de greutate intre virfuri este de 5,4 g. si provine partial din reparatie partial din diferenta de greutate a inelelor . Virful nerupt e inelat cu inele de 4,5ULK scrie:Unu: Reparatia respectiva in sine, nu va afecta echilibrul batului nici cu juma' de centimetru...deci inseisizabila.
.
si cintareste 11,3 grame iar cel reparat e inelat cu inele de 6 iar inelul KL6 M a fost schimbat cu un KT 10 si cintareste 16,7 g . Greutatea initiala a virfului neechipat 9,9 g .
Intre cele doua virfuri exista diferente minore de comportament . probabil ca 15/20% provin din inelare + reparatie si automat din greutatea suplimentara adaugata iar restul sunt de ordin psihologic . Da e putin grosolana reparatia dar a fost facuta in timpul de dormit intre 2 partide de pescuit ( in loc sa dorm am reparat jucaria ) Pestele minca ,, in draci " iar frumusetea reparatiei conta la fel de mult ca atunci cind ti frig si bagi lemne in soba si usa e afumata nu poleita cu aurULK scrie: Doi: Nu ai cum sa simti nici o diferenta de senzitivitate din cauza acelei reparatii...sunt convins 100% ca partea in a paranteze, amintita de wolf sta in picioare( cea psihologica), ..............in ciuda faptului ca reparatia respectiva a fost facuta putin grosolan.. NU VA SESIZA NICI O DIMIUNARE IN SENZITAVITATE!

Reparatia e facuta pe exterior cu un manson de carbon . Singura posibitate tinind cont ca mufarea este de tip ,, put over " adica virful peste cotor . E imposibil sa bagi ceva pe interior pentru ca nu se mai poate mufa . Ruptura asa cum am scris era exact unde se termina zona intarita de fabrica adica exact unde se termina cotorul in virf . Pentru centrarea si fixarea exacta la pozitie si pe directie ( sa nu coteasca virfulULK scrie: ...rigiditatea si greutatea mai reudusa....
In cazul de fata, prin reparatia respectiva s-a introdus in ecuatie o rigiditate si mai mare prin portiunea reaprata)(banuiesc spigot intern+ rasina extern) si totododata ceva greutate in plus......echilibrul modificat poate va fi sesizat de unii care chiar au mana usoara.

Pe exterior am folosit un tub de carbon IM . L-am potrivit la conicitate si la pozitie mai scurt cu 7 mm decit virful . Partea de catre virf a fost subtiata conic . Cei 7 mm ramasi au fost intariti cu o bucsa de alama de 0,5 mm grosime a peretelui . Cele necesare find pregatite s-a trecut la lipire si indepartarea dornului interior . Bucsa de alama si capatul subtiat al mansonului exterior au fost matisate cu ata neagra . Nu ma interesat aspectul destul de grosier al reparatiei tinind cont ca la 5 minute dupa ce am rupt virful am si comandat altul la Andrei Sava . Singurul lucru important era sa tina reparatia pina vine virful de schimb . Si tine . Acum am un TR cu 2 virfuri , cu inelare de vara si de iarna .

un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Lasa ca-ti aduc varful reparat sa-l vezi si poti compara pe viu! E la mine...ULK scrie:Cum explici ca s-a modificat in bine rigiditatea si senzitivitatea? Din ce cauza?

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Nu e asa de important Zamfi...doar ma miram cum de s-a facut mai sezitiv si mai rapid cand s-a adauga doar greutate in plus. Banuiesc ca se datoreaza zonei intarite prin reparatie si scurtarii...
grey-wolf, am inteles. Pe un blnak cum e TR-ul orice greutate in plus se simte......cu cat este mai sus pe blank , cu atat mai mult..asa este.
grey-wolf, am inteles. Pe un blnak cum e TR-ul orice greutate in plus se simte......cu cat este mai sus pe blank , cu atat mai mult..asa este.