recomandare blank salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: recomandare blank salau
da eu l-am rupt pe al meu ca am fost dobitoc . daca mergea porcaria de imageshack puneam si poze cu reparatia . asa trebuie sa mai asteptati .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Mai exact cum?da eu l-am rupt pe al meu ca am fost dobitoc
Urmeaza sa imi fac si eu unul pentru ca efectiv nu am mai gasit alt blank care sa fie asa de usor si senzitiv in gama aceasta de pret...in ciuda faptului ca sunt constient ca va necesita menajamente din partea mea..dar cum ziceam, ceva pentru ceva...nu poti avea toate la un loc..ori-ori...sunt adeptul specializarilor..si daca cere comporimisuri.
Folosesc si acum blank ultra high modulus si cred ca stiu ce duce si cum trebuie manipulat, fata de unul cu modulus mai redus, care tine la tavaleala si e rezistent, dar nu ofera nici pe departe senzatia unui blank ultra usor si rigid ce transmite tot ce simte el...este ca un instrument senzitiv/sensibil dar precis...fragil dar iti transmite la mare precizie ce simte jigul.
Nu il recomand oricum pentru cei cu un temperament sangvinic

Sunt convins ca in conditiile de utilizare la ce il vor expune eu, va face fata cu brio.
Asta e pt domnisoare din descriere 
Finut si delicat

Finut si delicat
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
din lene si comoditate pescuiam din barca in pozitia asezat pe balon . pescuiam in spatele meu
( cu fata in directia opusa de pescuit ) o mai facut dracu asa ceva . am luat din scurt o mirla de 2,5 pina in 3 kg care nu o gasit alt ceva mai bun de facut decit sa intre racheta sub barca cu tot cu TR . am sprijinit batul pe barca si cu un inel am agatat funia de pe balon . urmarea este cit se poate de clara se rupe blank ul . totul sa intimplat atit de repede incit nu am avut timp nici macar sa ma intorc cu fata spre apa . nu consider ca blankul e de vina ci doar utilizatorul .
cel mai ciudat e ca nici macar nu am putut sa ma supar ca sa rupt . trebuia sa rup si eu un bat in viata mea si TR parea un inceput bun

cel mai ciudat e ca nici macar nu am putut sa ma supar ca sa rupt . trebuia sa rup si eu un bat in viata mea si TR parea un inceput bun

Stai linistit ca manevrat asa cum trebuie nu cum am facut eu in cazul de mai sus duce mult .mynu_cs scrie:Asta e pt domnisoare din descriere
Finut si delicat
dupa reparatia tronsonului de virf am scos cu el ( deci cu tronsonul rupt si reparat ! nu cu tronsonul nou ) stiuca de 3KG crap de 4 KG ( de coada ) si somn de 9 KG regulamentar din gura . nu e chiar asa delicat cum pare
-
- veteran
senzitivitatea a fost afectata?....
senzitivitatea a fost afectata dar nu dramatic . este o diferenta intre virful reparat si cel nou dar e greu de cuantificat tinind cont ca senzitivitatea e relativa si e grav afectata de creier ( ceea ce crezi tu ca e , ceea ce ti sa spus de altii, idei fixe sau preconcepute ... etc ) . cea mai mare schimbare se simte in echilibrul batului datorita greutatii suplimentare adaugate prin reparatie dar si inelelor mai mari care sunt puse pe el . clar imi place mai mult virful in starea de fabrica decit cel reparat chiar daca cel reparat a prins cei mai multi si mai mari pesti .
in imagine cele doua virfuri

se pot vedea usor diferentele . nu am poze cu el rupt pentru ca nu m-am gindit atunci sa fac iar a doua zi eram cu el reparat si pe balta ( bineinteles ca aveam si bat de rezerva
nu ca in ziua anterioara )
a fost rupt cam 4 cm exact deasupra zonei intarite de fabrica .
PS : batul se poate vedea la Lansete custom
in imagine cele doua virfuri

se pot vedea usor diferentele . nu am poze cu el rupt pentru ca nu m-am gindit atunci sa fac iar a doua zi eram cu el reparat si pe balta ( bineinteles ca aveam si bat de rezerva

a fost rupt cam 4 cm exact deasupra zonei intarite de fabrica .
PS : batul se poate vedea la Lansete custom
Unu: Reparatia respectiva in sine, nu va afecta echilibrul batului nici cu juma' de centimetru...deci inseisizabila.
Doi: Nu ai cum sa simti nici o diferenta de senzitivitate din cauza acelei reparatii...sunt convins 100% ca partea in a paranteze, amintita de wolf sta in picioare( cea psihologica), daca am face un blind test in mana oricarui pescar cu ceva experienta in materie de lansete..in ciuda faptului ca reparatia respectiva a fost facuta putin grosolan.. NU VA SESIZA NICI O DIMIUNARE IN SENZITAVITATE!
Doua caracterisitici fac un blank mai senzitiv fata de restul...rigiditatea si greutatea mai reudusa....In cazul de fata, prin reparatia respectiva s-a introdus in ecuatie o rigiditate si mai mare prin portiunea reaprata(banuiesc spigot intern+ rasina extern) si totododata ceva greutate in plus..ma indoiesc ca una sau cealalta va avea o pondere atat de mare ca sa faca o diferenta palpabila in mana unui pescar legat la ochi.... asta in ceeace priveste senzitivitatea....echilibrul modificat poate va fi sesizat de unii care chiar au mana usoara.
Doi: Nu ai cum sa simti nici o diferenta de senzitivitate din cauza acelei reparatii...sunt convins 100% ca partea in a paranteze, amintita de wolf sta in picioare( cea psihologica), daca am face un blind test in mana oricarui pescar cu ceva experienta in materie de lansete..in ciuda faptului ca reparatia respectiva a fost facuta putin grosolan.. NU VA SESIZA NICI O DIMIUNARE IN SENZITAVITATE!
Doua caracterisitici fac un blank mai senzitiv fata de restul...rigiditatea si greutatea mai reudusa....In cazul de fata, prin reparatia respectiva s-a introdus in ecuatie o rigiditate si mai mare prin portiunea reaprata(banuiesc spigot intern+ rasina extern) si totododata ceva greutate in plus..ma indoiesc ca una sau cealalta va avea o pondere atat de mare ca sa faca o diferenta palpabila in mana unui pescar legat la ochi.... asta in ceeace priveste senzitivitatea....echilibrul modificat poate va fi sesizat de unii care chiar au mana usoara.
Am reparat eu un avid MH 8,6 rupt deasupra primului inel din segmentul de virf.
Am dat jos toate inelele pina la top inclusiv si am bagat virful prin bucatica ramasa (doar asa sa nimerit la conicitate...nu a mers cu niciun spigot) apoi am reinelat portiunea de virf si a iesit un bat chiar mai rigid si mai senzitiv!
Intre timp am achizitionat si un segment de virf nou nout,care a ramas la fel pina am dat batul!
In concluzie: uneori se poate sa se imbunatateasca actiunea si senzitivitatea unui bat "dintr-o prostie"!
Am dat jos toate inelele pina la top inclusiv si am bagat virful prin bucatica ramasa (doar asa sa nimerit la conicitate...nu a mers cu niciun spigot) apoi am reinelat portiunea de virf si a iesit un bat chiar mai rigid si mai senzitiv!
Intre timp am achizitionat si un segment de virf nou nout,care a ramas la fel pina am dat batul!

In concluzie: uneori se poate sa se imbunatateasca actiunea si senzitivitatea unui bat "dintr-o prostie"!

Cum explici ca s-a modificat in bine rigiditatea si senzitivitatea? Din ce cauza?