rapala vs salmo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

oaie
utilizator constant
utilizator constant

rapala vs salmo

Mesaj de oaie » 27 Noi 2005, 19:34

postez acest topic deoarece sunt un pic contrariat.mie personal imi place foarte mult rapala{se misca foarte naturala,zic io) desii foarte multi dintre dvs folosesc salmo.asta ma determinat sa cumpar voblere salmo si sincer sa fiu nu ma prea imi place miscarea lor,e prea ampla.
sa fie diferenta de pret,desii nu e chiar mare?

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 27 Noi 2005, 20:24

Nu cred ca e vorba de diferenta de pret! De ex. eu pescuiesc pe Belis, unde am avut rezultate bune doar cu Cozma si Salmo, la Rapala avand mult mai putine atacuri. Folosesc si Rapala, dar in alte zone. De aceea cred ca fiecare pescar incearca sa foloseasca voblerul cel mai potrivit zonei in care pescuieste. Daca iti plac Rapala si ai rezultate cu ele, eu zic ca nu are sens sa pescuiesti cu Salmo numai ca citesti pe forum ca X si Y dau cu Salmo. Stii bine ca conteaza enorm increderea care o ai TU in naluca respectiva. Atata timp cat o sa dai cu un vobler despre care afirmi ca nu iti place cum se misca in apa, deci nu esti multumit de el, eu zic ca dai degeaba. Nu sunt un expert in spinning, dar cred ca in primul rand trebuie sa decizi tu care din cele doua voblere se adapteaza mai bine stilului tau de pescuit!

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 27 Noi 2005, 20:25

Rapala au fost si raman voblere de buna calitate, insa Salmo le sufla in ceafa celor de la rapala.Daca ai fi fost la Sacalaia sa vezi demonstratia pe viu a lui Piotr Piskorski cu voblerele lui atunci ai fi realizat ca un vobler are nevoie de iscusinta celui ce o manuieste sa-i dea viata. Tot atat de bine lucreaza si voblerele Cosma sau mai nou pe piata romaneasca Tiny.Batalia pentru suprematia voblerelor pe piata romaneasca s-a incheiat odata cu aparitia voblerelor autohtone , care sunt realizate de pescari deosebiti si sunt realizate cu precadere speciilor de rapitori din tara.Daca doriti sa vedeti demonstratia lui Piotr trimite-ti un SMS la 0745515208 si va trimit cd-ul cu demonstratia.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Noi 2005, 22:25

nu cred ca poti compara doua marci de voblere si sa spui ca una are o miscare mai ampla ca cealalta. eventual poti compara modele asemanatoare de la fiecare marca. De exemplu, modelul Hornet de la Samlo nu are miscare deloc ampla ci din contra, foarte marunta. deci hai sa comparam modele asemanatoare de la cele doua firme.
parerea mea, per general... depinde de situatii. in unele e mai bun Salmo, in altele Rapala.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adelin
Moderator
Moderator

Re: rapala vs salmo

Mesaj de Adelin » 27 Noi 2005, 22:48

oaie scrie:postez acest topic deoarece sunt un pic contrariat.mie personal imi place foarte mult rapala{se misca foarte naturala,zic io) desii foarte multi dintre dvs folosesc salmo.asta ma determinat sa cumpar voblere salmo si sincer sa fiu nu ma prea imi place miscarea lor,e prea ampla.
sa fie diferenta de pret,desii nu e chiar mare?
Cum adica e prea ampla?! Sunt o gramada de modele ai dat cu toate?
Dece esti subiectiv? Pai daca ma apuc acu' de pescuit si imi iau vre-o trei voblere Rapala: DT (Dives-to), Fat Rap, X-Rap Magnum, inseamna pot trage aceeasi concluzie ca tine:" sincer sa fiu nu ma prea imi place miscarea lor,e prea ampla."

Ca sa iti schimbi parerea si sa vezi ca pot sa bata si mai marunt, incearca: Butcher, Executor,Sting, Minow, Salmo Teno. Sunt doar cateva cu care am dat eu, poate mai sunt si altele care bat marunt, dar poate le descoperi chiar tu! :wink:

Apropos, in trusa mea de naluci majoritatea sunt RAPALA... am doar cateva Salmo(vre-o 50), dar cred ca se vor inmulti, pentru ca m-au cucerit. Adevarul e ca acolo unde nu merg Rapala, poate merg Salmo si invers, dar sa nu uitam ca mai sun si alte marci care inoata bine... :wink:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 27 Noi 2005, 22:48

peo scrie:Daca doriti sa vedeti demonstratia lui Piotr trimite-ti un SMS la 0745515208 si va trimit cd-ul cu demonstratia.

De acord cu POE, pana la un punct: aaa, cum ne dai cd-ul cu Piotr? Tot prin sms?
:lol:

Salmo nu prea au 'rattle'.

@ Oaie : intrebarea ta suna cam asa :
"Cine e mai tare : Jackie Chan sau Vandam ? :D
scuze, nu m-am putut abtine!
Eu am preponderent Salmo in cutia cu goange, si am voblere la care nu am luat nimic.Cateodata ma incapatanez sa dau zile in sir cu un vobler pana il vad ce-i poate pielea.
Si se intampla sa am surprize, adica sa intre cu totul altceva decat recomanda producatorul.
asa-s io , mai incepator , pana nu le invat ...habar n-am sa-ti spun care 'e mai tare'.

Eu la alta intrebare nu m-am edificat: sunt mai bune voblerele jointed decat simple ?
Sa pus intrebarea pe forum parca candva dar nu sa raspuns.
De ce ? nu stiu.......mai trebuie sa treaca apa pe .......( la alegere: Donaris, Maris, Aluttus,Tibiscus.... )....
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Noi 2005, 23:02

Mugurstefan scrie:Salmo nu prea au 'rattle'.
au si cei de la Salmo destule modele cu rattle...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 27 Noi 2005, 23:09

Adi_ scrie:
Mugurstefan scrie:Salmo nu prea au 'rattle'.
au si cei de la Salmo destule modele cu rattle...

Ba n-au 'destule" !
D'aia vreau sa-mi iau rapale si ... aaa... na c-am uitat,... dar oricum nu-ti spun...

:wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 28 Noi 2005, 00:26

Eu sunt de parere ca depinde cat de bine te-ai obisnuit cu un vobler sau altul. De exemplu mie Rapala Shad Rap SSR 5 si 7cm mi se par dintre cele mai reusite voblere pentru ca le-am folosit si am avut rezultate cu ele la mai multi pesti dar asta nu inseamna ca nu sunt altele mai bune. Salmo Hornet, Butcher si Bullhead iarasi mi se par niste voblere foarte reusite si le folosesc cu incredere.

Cred ca e mai bine sa ai din fiecare si sa le inveti particularitatile la fiecare. Am si eu prin trusa voblere si Rapala si Salmo la care nu am prins inca nimic si sunt convins ca motivul e ca nu le-am folosit eu corect sau in locul potrivit. Asta nu inseamna ca nu sunt bune - o sa le vina lor vremea ( :) sper).

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Noi 2005, 08:18

zvic scrie:Eu sunt de parere ca depinde cat de bine te-ai obisnuit cu un vobler sau altul. De exemplu mie Rapala Shad Rap SSR 5 si 7cm mi se par dintre cele mai reusite voblere pentru ca le-am folosit si am avut rezultate cu ele la mai multi pesti dar asta nu inseamna ca nu sunt altele mai bune. Salmo Hornet, Butcher si Bullhead iarasi mi se par niste voblere foarte reusite si le folosesc cu incredere.

Cred ca e mai bine sa ai din fiecare si sa le inveti particularitatile la fiecare. Am si eu prin trusa voblere si Rapala si Salmo la care nu am prins inca nimic si sunt convins ca motivul e ca nu le-am folosit eu corect sau in locul potrivit. Asta nu inseamna ca nu sunt bune - o sa le vina lor vremea ( :) sper).
Sunt 100% de acord cu zvic, sunt situatii in care cu siguranta cel mai ciudat model va prinde si de aceea cred ca trebuie sa avem trusa cat mai "colorata". :wink:

Scrie răspuns