rapala vs salmo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 30 Noi 2005, 08:17

Si eu cu bullhead floating am prins pe recuperare foarte lenta, cu variatii ale vitezei si schimbari de directie urmate de opriri scurte. De obicei ataca la reluarea mulinarii dupa oprire. O alta metoda era sa-l lansez in amonte, mulinam cateva ture, il mai lasam in deriva si apoi iar mulinam cateva ture. Voblerul merge mai mult in pelicula, are o vibratie destul de puternica pentru talia lui si mai rara.

Cu bullhead SDR am pescuit mai rar si l-am si pierdut saptamana trecuta.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Noi 2005, 08:27

zvic scrie:Si eu cu bullhead floating am prins pe recuperare foarte lenta, cu variatii ale vitezei si schimbari de directie urmate de opriri scurte. De obicei ataca la reluarea mulinarii dupa oprire. O alta metoda era sa-l lansez in amonte, mulinam cateva ture, il mai lasam in deriva si apoi iar mulinam cateva ture. Voblerul merge mai mult in pelicula, are o vibratie destul de puternica pentru talia lui si mai rara.

Cu bullhead SDR am pescuit mai rar si l-am si pierdut saptamana trecuta.
pe recuperare nu merge deloc in pelicula. poate cand il lasi purtat de curent, da, pt. ca e floating....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 30 Noi 2005, 09:26

[quote="Adelin"][quote="Iujin"]Zic si eu
1. Rapala Original
2. Rapala HJ
3. Salmo Sting
4. Salmo Hornet
..... si altele.[/quote]
:shock: :shock: :shock: sa intelegem ca tu pescui cu asa ceva, sau ce? :wink:[/quote]
Da, astea au dat rezultate bune, nu merge cu primul vine al doilea s.a.m.d.
Aici era vorba de Salmo versus Rapala si nu am scris de Cozma nimic.
Oricum alegerea este in functie de apa pe care pescuiesti si de pestii vizati.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 30 Noi 2005, 12:39

Daca e sa gasesti pestele si sa si mearga un pic , veti ramane uimiti cate modele merg . Nu stie rapitorul sa citeasca pe vobler ce marca e .
Dar ceai mai multi uite sa il caute si uite asa nu il gaseste , si in consecinta cauta voblere ..... castigatoare :D

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 30 Noi 2005, 13:42

Adi_ scrie:
pe recuperare nu merge deloc in pelicula. poate cand il lasi purtat de curent, da, pt. ca e floating....
Vroiam sa zic ca merge la suprafata, spatele aproape ca iese din apa la recuperare lenta. Ala shallow runer.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 30 Noi 2005, 15:49

Calone, ai dreptate. Trbuie cautat pestele, nu voblerul castigator. Cu ocazia asta mi-a venit o alta idee de topic. :P

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 04 Dec 2005, 10:29

salut georgelucius!spui ca rapala te-a dezamagit? nimeni nu e perfect!eu am invatat ca trebuie sa-i dai ce vrea el nu ce vrem noi!la avat am unele voblere ,al salau altele.eu prefer cowntdown ,tail dancer, ratlin.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 05 Dec 2005, 10:10

Se pare ca pescuitul cu voblere de la cele doua brand-uri este de cele mai multe ori diferit.Cu Rapala nu dai in orice cioata (pt ca este scump) iar cu Salmo te mai risti(si de aici rezultatele de multe ori mai bune).
De la Rapala pentru mine cel mai cel este HUSKI JERK SUSPENDING CULOARE SILVER.Si de la Salmo HORNET-UL este castigator.

milu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de milu » 14 Dec 2005, 20:27

[quote="peo"]Rapala au fost si raman voblere de buna calitate, insa Salmo le sufla in ceafa celor de la rapala.Daca ai fi fost la Sacalaia sa vezi demonstratia pe viu a lui Piotr Piskorski cu voblerele lui atunci ai fi realizat ca un vobler are nevoie de iscusinta celui ce o manuieste sa-i dea viata. Tot atat de bine lucreaza si voblerele Cosma sau mai nou pe piata romaneasca Tiny.Batalia pentru suprematia voblerelor pe piata romaneasca s-a incheiat odata cu aparitia voblerelor autohtone , care sunt realizate de pescari deosebiti si sunt realizate cu precadere speciilor de rapitori din tara[.Daca doriti sa vedeti demonstratia lui Piotr trimite-ti un SMS la 0745515208 si va trimit cd-ul cu demonstratia]

Domnul Peo va multumesc pt .cd. Din criza de timp nu am putut sa va raspund pana acuma,filmul si pozele sunt foarte frumoase inca odata va multumesc si va doresc sarbatori cat mai fericite . Emil B Oradea

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 27 Dec 2005, 14:22

In sfarsit au sosit voblerele Salmo prezentate de Piotr Piskorski la Sacalaia. Realmente voblerele vor putea fi gasite in magazine in jurul datei de 15. ianuarie 2006, dupa ce se termina inventarul la Energofish. La acea data se poate comanda voblere din catalogul Salmo 2006.Au fost comandate aproape toate noutatile ce apar in catalog.D-ul Mugur Stefan este asteptat in continuare la Casa pescarului la d-ul Harsan sau in timisoara la d-na Tasedan pe str. l. Rebreanu.
Va doresc sarbatori fericite si un an nou fericit !
Fir intins !

Scrie răspuns