Rapala Tail Dancer

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Iul 2004, 15:19

Adevarat, tail dancer merge mai adinc decit multe modele de la Rapala. Insa crede-ma, am testat amindoua modelele tail dancer si adincimile pe care le dau sunt adevarate. Pescuiesc des cu sonarul in barca, deci cunosc adincimea si simt cind naluca atinge fundul sau nu.
Vorbesti de voblere de 9cm pentru somn. Mi se par mici. Nu zic ca n-ar trage somnul la ele, dar iti face cirligele praf.
Imagine
Fotografia asta dateaza de duminica trecuta, somnul nu e urias, 1m13, si naluca folosita Demon DK firetiger (Fox) are mai mult de 25 cm.
Deci pentru somn aici obisnuim sa utilizam naluci mari.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Iul 2004, 15:31

nu-mi spune ca monstruletu' e prins pe sena in oras?
:oops:

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 21 Iul 2004, 16:01

@tudor-frumos exemplar. Cate kg. a avut? La modelul de 9cm am vazut somni intre 8-16kg, prinsi in 3 dimineti consecutive. Intradevar voblerele erau destul de traumatizate dupa dril, unuia chiar ia iesit firul de rezistenta din interior, la altul sa rupt tripla fara sa piarda pestele. Cum se comporta modelul descris de tine in curent, si la ce adancime coboara? Intreb ptr. ca pe riul pe care pescuiesc, curentii sunt ft. puternici si adancimile sunt de 2-3,5m.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Iul 2004, 16:24

Tail dancer se comporta bine si pe curent puternic. L-am incercat si pe riuri mai rapide decit Sena.

Demon DK este mai greu decit apa, coboara cu 60cm/secunda, dupa constructor. In Anglia si Irlanda se utilizeaza pentru stiuca.

Da Eugen, in Sena, in oras sunt somni mari, salai si pestii aia la care nu se pronunta numele aici. Se prind in mod curent exemplare de somn intre 1m50 si 1m80. Mai mari exista dar sunt rari.
Salaii sunt de toate taliile si pestii aia pe care nu-i numim ajung pina in 30kg.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Iul 2004, 16:42

Ah, am uitat, noi nu cintarim somnii. Somnii mici i-as putea cintari fara probleme in barca. Dar nu ne intereseaza. Cei mari nu ai cum, doar daca-i duci acasa. Si asta inseamna ca-i omori. Deci ii masuram, facem niste fotografii si la revedere.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 21 Iul 2004, 16:43

Ar trebui sa incercam si noi pe Dambovita , pe langa Hanul lui Manuc poate - poate cade ceva de 30 kg . (cadre de bicicleta sau de motorete , ce altceva credea-ti)
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Iul 2004, 16:54

De astea mai prindem si noi. Mai poate pica si cite un cadavru (uman) din cind in cind. Unele sunt cu masina cu tot...

Sorin
Moderator
Moderator

tail dancer

Mesaj de Sorin » 21 Iul 2004, 17:07

Am doua marimi de tail dancer una de 7cm si una mai mica (nu stiu exact 5 sau 6 cm).Am prins stiuca cu ele , evolueaza foarte bine la adancime si au un balans lateral super .Am inteles ca sunt recomandate si la salau dar eu inca nu am prins .
Cat despre modul de prindere , agrafa (fara vartej) nu influenteaza deloc evolutia voblerului ( de altfel ochetul de prindere al voblerului e prevazut din fabricatie si cu un inel despicat).Pentru voblere mai mici folosesc snap-uri de la Mustad pentru legat muste artif. Sunt f bune , f usoare, si permit schimbarea rapida a voblerelor.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Iul 2004, 19:53

adilucu scrie:Oare in cazul voblerelor mici (2,5 - 3 - 5 cm) crezi ca afecteaza evolutia?
In cazul tuturor voblerelor este recomandat ca ele sa fie legate direct pe fir cu nod tip Rapala(latz),care-i permite o mobilitate si o naturalete sporita.Asta la rapitorii pretentiosi.Dar se pare ca daca trece prin fata unui rapitor infometat,nu mai are pretentii.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Iul 2004, 20:00

tudor scrie:La voblerele mici, lingurite mici, utilizez material fin deci si agrafele la fel.
Oricum mie imi place sa schimb des nalucile asa ca mi se pare obigatorie utilizarea agrafei. Am un coleg care nu utilizeaza agrafe si nu are mai multe atacuri ca mine.

Tudor
Probabil ca sunt fixist,dar eu nu folosesc agrafe nici macar la spinner-e sau oscilante.Fiecare naluca se leaga cu un anumit tip de nod.Fiecare detaliu conteaza.Ma gandesc ca daca as fi rapitor,nu m-as arunca la orice.

Scrie răspuns