Rapala Husky Jerk 12&14 cm
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Imi place in primul rand cum arata, asa cu 3 ancore. Dar nu am spus ca-s mai prinzatoare ca un vobler cu 2 ancore...same shit.
V-am pus aceasta intrebare pentru ca le-am aratat la un vanzator de articole de pescuit din Mures, si a inceput sa rada de ele, zicand: "Nuuu, astea sunt prea mari, pestii se sperie, chiar si stiuca...12-14 cm e prea mult pentru stiuca...", zicea el....nu sunt de acord cu ce a spus, dar vroiam sa stiu daca si voi ganditi la fel. Din cate stiu eu, o stiuca de 40 de centimetri ataca lejer un vobler de 30 cm, dar stiu ca multi n-au tupeul sa "dea" cu voblere mari. Eu am vrut sa-ncerc...om vedea ce iese, dar raman la ideea ca 14 cm NU E MULT pentru o stiuca, nici macar pentru marlitze...
V-am pus aceasta intrebare pentru ca le-am aratat la un vanzator de articole de pescuit din Mures, si a inceput sa rada de ele, zicand: "Nuuu, astea sunt prea mari, pestii se sperie, chiar si stiuca...12-14 cm e prea mult pentru stiuca...", zicea el....nu sunt de acord cu ce a spus, dar vroiam sa stiu daca si voi ganditi la fel. Din cate stiu eu, o stiuca de 40 de centimetri ataca lejer un vobler de 30 cm, dar stiu ca multi n-au tupeul sa "dea" cu voblere mari. Eu am vrut sa-ncerc...om vedea ce iese, dar raman la ideea ca 14 cm NU E MULT pentru o stiuca, nici macar pentru marlitze...
- ionut-raptor
- senior
Degeaba nu au fost proiectate cu trei ancore.Au fost facute dupa un proiect,probabil dupa niste calcule.Nu cred ca au fost facute asa aiurea.Poate daca le dai jos o ancora li se modifica ceva in evolutie,in echilibru.Nu uitati ca sunt voblere suspending.Si sunt suspending cu trei ancore.Cu doua s-ar putea sa nu mai fie.Eu te sfatuiesc sa le lasi asa cum au fost ele fabricate.Acum,tu faci cum crezi ca este mai bine.
- semlecangheorghe
- veteran
Nu te costa nimic sa incerci ambele variante.Imi amintesc ca mi-am cumparat mai demult un model de cozma foarte mic ,vreo 2-3 cm.Echilibrul unui vobler mic,poate fi foarte usor dat peste cap ,comparativ cu a unui vobler mai mare.Ei bine buclucasul ala mic,atragea atacuri de clean sau avat,dar ratam foarte multi din cauza triplelor minuscule ,prea mici in raport cu puterea lansetei.Am dat jos triplele alea mici,si am pus una singura,mai mare,in coada.Evolutia sigur i-am modificat-o,insa am continuat sa prind cu voblerul respectiv.Am prin chiar si un somotei de vreo 500gr.Dupa ce l-am pierdut mi-a parut rau de el,era un vobler prinzator.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Nu, nu sunt deep...dar oricum si astea ajung la fund, dar foarte incet...suspending-ul e practic un super-extra-slow-sinking....de nici nu-ti dai seama, dar poti ajunge la fund si cu ele.RYOBI scrie:sper ca le-ai luat deep? sa poti cauta cumetrele si mai in jos
"Eu te sfatuiesc sa le lasi asa cum au fost ele fabricate.Acum,tu faci cum crezi ca este mai bine."
Stai lejer...nici prin gand nu-mi trece sa dau jos o ancora...pai asta a fost motivul pentru care le-am luat...ca arata mai bine cu 3 ancore, si inevitabil, daca dau jos una, suspending-ul se transforma in floating.
- ionut-raptor
- senior
stai chill,da cu ele si vezi daca evolutzia e aceea ce tzi-ai imaginat tu ca tzi se potriveste in locul in care vrei sa dai,treaba cu acorele nu deranjeaza,dar in schimb daca scotzi una o sa il dezechilibrezi si modifici actiunea initziala (potzi sa incerci ca sa te convingi) la wb mici am schimbat si eu acorele alea mici, lasand una pe spate si la multe nu s-a simtzit schimbarea dar la cele cu bile inauntru s-a schimbat actziunea vizibil si prostia mea a fost ca am taiat si ochetu de nervi si uite asa dintrun wb prinzator am facut un schaise,rata de prindere a fost mult mai mica decat inainteshimano scrie:Imi place in primul rand cum arata, asa cu 3 ancore. Dar nu am spus ca-s mai prinzatoare ca un vobler cu 2 ancore...same shit.
ca sa te convingi si mai bine da toate ancorele jos si da numai cu wb si atunci vezi diferentza, de asta si ancorele preiau un pic din lestul wb
eu il am pe cel de 10 cm si is curios cu evolueaza in curent si pe balta ca sa fac o comparatie cu prezentarea de pe rapala
de 12cm si 14cm mi se pari mari acum,am si eu alte mod de wb la 12cm si is mari,se vede diferentza raportat cu unu de 10cm, chiar is curios daca is bune de ceva
daca nu le bag la vanzare 
de 12cm si 14cm mi se pari mari acum,am si eu alte mod de wb la 12cm si is mari,se vede diferentza raportat cu unu de 10cm, chiar is curios daca is bune de ceva