Putere motor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Putere motor
Intentionez sa cumpar un motor pentru o barca de pescuit din fibra de sticla cu o capacitate de maxim 3 persoane.Un motor in patru timpi cu o putere de 2,3 cp e suficient?( Ma intereseaza un motor mic ca sa fie usor de transportat)
- wilddanube
- veteran
eu am o barca asemanatoare,cantareste putin peste 100 kg. si folosesc un motor in 4 timpi de 4 cai p. am incarcat barca si cu 4 persoane cu bagaje iar pe lac de acumulare am prins 12km/h .asa ca daca nu sunteti grabit merge si asa. in alti ani ceva asemanator am folosit si in delta dar navigatul pe bratele dunarii este bine sa fie facut mai mult in aval.pe canale si pe lacuri este un mijloc de deplasare acceptabil dar atentie sa nu va prinda radarul.
Putere motor
Barca este in genul celor de pe Gostilele, si nu vreau s-o folosesc decat la pescuit pe balta.(in nici un caz rauri )Nu ma intereseaza cine stie ce viteza, vreau doar sa ma deplasez pe distante mari fara sa fiu nevoit sa-mi iasa ochii la vasle.
- wilddanube
- veteran
- wilddanube
- veteran
Pike uite cum sta treaba cu motoarele de barca:Sa presupunem ca noi doi avem acelasi model de barca sa zicem unu de 150 kg 4 persoane.Tu ai un motor de 10 cai care consuma 4 litri la ora de mers shi eu unu de 20 de cai care consuma 6 litri la ora de mers.Avem amandoi de parcurs o distanta egala adica plecam amandoi de la Uzlina pana pe Chiril.You man o sa faci cca. 2 ore shi o sa consumi 8 litri de benzina iair eu o sa fac 1 ora shi o sa consum 6 litri de benzina.Ba mai mult eu o sa castig 1 ora de prins stiuca la sosire si una la plecare....
) unde mai pui ca o sa ma coste benzina mai putin decat o sa te coste pe tine pentru aceeasi distantza.....
).....asa ca nu mai fugi de motoarele mari care consuma mai mult la ora de mers.....important este cat de repede ajungi shi cat te costa distantza parcursa....
)