Putere motor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iun 2005, 09:43

@musKloiu:

De cind se aplica regula de 3 simpla la calculul timpului "de mars", raportat la puterea motorului?! Adica 20 de cai=1 ora -> 10 cai=2 ore? Poate te ajuta un manual de fizica de clasa a IX-a. :lol:

@eugend:

Nu intotdeauna vintul bate din spate! Data viitoare, pe lacul ala de acumulare, cu acelasi motor de 4 cai si aceeasi barca, cu aceeasi incarcatura si vint din fata s-ar putea sa te misti cu - 4 km/h. :D
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Iun 2005, 11:32

[quote="Wavedancer"]@musKloiu:

De cind se aplica regula de 3 simpla la calculul timpului "de mars", raportat la puterea motorului?! Adica 20 de cai=1 ora -> 10 cai=2 ore? Poate te ajuta un manual de fizica de clasa a IX-a. :lol: nu aveam intentia sa calculez viteza de deplasare a barcii functie de forta de frecare cu apa,aeru,turatia motorului si pasul eliciei........oricum cifrele date mai sus sunt fictive. Ideea pe care am vrut sa o scot in evidenta era ca nu intodeauna un motor mic, care are intradevar consuma mai putin la ora de mers, este cea mai buna alegere din cauza timpului mare de deplasare intre doua puncte.Si asta nu o spun asa ca sa ma bag si eu in seama o spun dupa ani de zile de frecat salupe prin Delta.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Iun 2005, 11:41

Pike daca poti ia un motor in patru timpi de 4.5 cp este cea mai buna alegere pentru barca ta si pentru ce vrei tu.Le-am vazut folosite cu succes si in Delta pe barci Laguna daca le stii. :)

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iun 2005, 13:08

@musKloiu:

Afirmatia ta a fost foarte neta, fizicianul din mine s-a revoltat! Parerea mea e ca nu trebuie nici macar sa incerci sa faci un asemenea calcul, s-ar putea sa ratezi sezonul de pescuit! :lol:

Asta nu inseamna ca nu ai dreptate, in ce priveste ideea folosirii motoarelor de capacitate mare pentru deplasari lungi. Dar exista citeva probleme de care trebuie tinut cont: pret initial mare, greutate mai mare, ce faci la deplasarile scurte, etc. Probabil ca in ani de "frecat salupe prin Delta", ai avut ocazia sa vezi salupe echipate cu doua motoare cu ardere interna: unul de capacitate mare, folosit pentru deplasari lungi si unul de capacitate mica ("kicker"), folosit pentru deplasari scurte.

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 01 Iun 2005, 16:04

un om a cerut un sfat.dar acum dupa interventiile d-lui Wavedancer nici eu nu mai stiu cum sa fac .daca motorul este mic nu -i bine, daca este mare tot nu -i bine.in concluzie eu propun sa inchirieze mijlocul de transport de la cineva specializat.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 01 Iun 2005, 16:09

Daca citeai cu atentie "interventiile" mele te lamureai. N-am spus niciodata ca un motor de 40 de cai pe o barca de 100 de kg e ceva bun! Dar nici unul de 2 cai pentru o barca cu 3 persoane si bagaje nu e bun! Pina la inchirierea "mijlocului de transport" exista calea de mijloc, adica un motor de 8-10 cai.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Iun 2005, 20:47

cum :D ....Este o intreaga filozofie in a alege motorul de barca potrivit....mai ales daca se intra in amanunte ....:)Oricum ideal este sa pleci in ecuatie cu cat mai putine necunoscute(Pike a zis:"ma intereseaza un motor mic ca sa fie usor de transportat")ca altfel devii "nehotaratul anului".... :D .Trebuie sa tii cont de cateva aspecte unanim acceptate ...de ex motorul in patru timpi este mult mai fiabil, consuma mai putin,polueaza mai putin(cat de curand o sa vedetzi ca o sa se interzica motoarele in doi timpi....),are cuplu mai mare(deci il poti folosi la turatzii mai mici cu acelashi randament si cu un consum mai mic).Dezavantajele sunt doua:costa mai mult ca unul in doi timpi si este ceva mai greu.Am postat mai sus teoria consumului(care nu este de neglijat in cazul unor drumuri lungi)....Ca un exemplu eu am o salupa "Sport 470" de 150 kg cu care merg la spining in Delta si folosesc un motor in doi timpi de 30 cp care consuma 8-10 litri la ora de mers...da cu care ajung foarte repede unde vreau...... :D

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 21 Iun 2005, 23:05

Maik-mea nici un raspuns......:))

b_claudiu
utilizator nou
utilizator nou

Re: Putere motor

Mesaj de b_claudiu » 25 Iun 2005, 08:30

Pike scrie:Intentionez sa cumpar un motor pentru o barca de pescuit din fibra de sticla cu o capacitate de maxim 3 persoane.Un motor in patru timpi cu o putere de 2,3 cp e suficient?( Ma intereseaza un motor mic ca sa fie usor de transportat)

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 25 Iun 2005, 15:00

NU! Clar nu! Daca il iei o sa regretzi! Fara 10 cai NICI SA NU DISUTZI...5 cai minim(dar e jalnic). Dara pana una alta o sa faci ce vrei?!

Scrie răspuns