Proprietari lansete Graphiteleader
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Proprietari lansete Graphiteleader
Eu tocmai de aceea am facut mentiunea, vazand ca ai scris "Care e treaba mai baieti cu Calamareti, ca fiind lanseta de jig?!? Sunt absolut oribile, ..."
Modelele GOCS si GONCS , MH si H se preteaza la pescuitul cu gume, la salau. Chiar pe pagina producatorului acestea sunt date ca fast, fara de restul care sunt regular fast. Si am mai pus mana dar nu am pescuit, pe un model mai nou de Calamaretti , cele cu blank visiniu, care iarasi imi par foarte potrivite cu jig.
Modelele GOCS si GONCS , MH si H se preteaza la pescuitul cu gume, la salau. Chiar pe pagina producatorului acestea sunt date ca fast, fara de restul care sunt regular fast. Si am mai pus mana dar nu am pescuit, pe un model mai nou de Calamaretti , cele cu blank visiniu, care iarasi imi par foarte potrivite cu jig.
- johnnybravo
- Moderator
Poti face o comparatie intre Silverado Prototype si G.Loomis NRX sau Kistler Z-bone?andreisavin scrie: ↑27 Ian 2022, 12:57Este cel mai senzitiv, asa e...dar diferentele nu sunt atat de mari cat sa justifice pretul dublu. Eu am facut achizitia din curiozitate si moft.Nu o regret, dar v-am expus parerea mea sincera, ca sa stiti la ce sa va asteptati.stoica stefan scrie: ↑27 Ian 2022, 11:36Andreisavin, si totusi ai spus ca prototype-ul este cel mai senzitiv bat pe care l-ai pescuit...
Din punctul meu de vedere, senzitivitatea este o perceptie subiectiva si greu cuatificabila.
La primul silverado pe care l-am avut(742) am modificat tot(reinelare completa si schimbare mandrina de 2 ori, pentru cac prima nu imi pica bine pe mana). Evident ca s-a simtit o imbunatatire, dar cum o cuantifici?Cat la suta e mai buna?Cum calculezi? Am bagat in ea aproape 2000 de lei peste pretul de achizitie de 1700 lei. A meritat?Pentru mine da, poate pentru altcineva nu ar fi meritat Cel mai castigat a fost poate cel care a cumparat-o de la mine. Are cont aici si isi poate exprima parerea.
Inca o data repet, fiecare percepe in felul lui...Silverado este o lanseta foarte corecta pentru pretul ei, dar nu va asteptati sa prinda pesti singura.Apoi depinde si cu ce o compari, incercati sa o comparati cu ceva in aceeasi gama de pret si cu aceleasi specificatii. Eu am avut ocazia sa o compar cu un T-Russel(nu mai stiu daca era data pana in 10 sau 14g) si imi pareau cam la fel...colegul care avea T-Russel zicea ca ii pare mai senzitiva a lui(aici conteaza si cat de obisnuit esti cu lanseta), deci totul este subiectiv. Nu va mai pierdeti vremea cu comparatii, mergeti si puneti mana pe ele in magazin sau la amici si cumparati in consecinta.
PS: Eu cand am luat prima Silverado nu am avut unde sa o testez in prealabil, am luat-o orbeste...eu consider ca am avut noroc.
Intre americane si japoneze e greu sa faci comparatie...Nrx fiind pt mine ,in continuare, un bat american . Lansete diferite pentru pescari diferiti
Fiecare cu gustul lui ,deci nu le discut. Am pescuit tot felul de lansete, am avut un snop si de aceea indraznesc sa scriu ce am scris.Nu inseamna ca am dreptate!
Ca sa fiu sincer prefer blancurile americane sau cele care lucreaza in genul lor si au robustetea lor.Pentru ca o lanseta nu se rezuma doar la senzitivitate .Iar un Nrx customizat este ,deocamdata, cel mai smecher bat de salau .Pentru mine,normal.Atentie ca am zis customizat tocmai ca ma refer la lanseta nu la blanc.

Fiecare cu gustul lui ,deci nu le discut. Am pescuit tot felul de lansete, am avut un snop si de aceea indraznesc sa scriu ce am scris.Nu inseamna ca am dreptate!
Ca sa fiu sincer prefer blancurile americane sau cele care lucreaza in genul lor si au robustetea lor.Pentru ca o lanseta nu se rezuma doar la senzitivitate .Iar un Nrx customizat este ,deocamdata, cel mai smecher bat de salau .Pentru mine,normal.Atentie ca am zis customizat tocmai ca ma refer la lanseta nu la blanc.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Ce nrx ai Zamfi?
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Niciunul!
Asta nu inseamna ca nu imi mentin parerea.De ceva timp astept sa cumpar unul de la un prieten...Nrx.ul care mi.a placut din cele cateva trecute prin mana mea.Dezbracat,reinelat,etc.Cand a vrut el nu am vrut eu ,acum e imvers ! Soarta

Asta nu inseamna ca nu imi mentin parerea.De ceva timp astept sa cumpar unul de la un prieten...Nrx.ul care mi.a placut din cele cateva trecute prin mana mea.Dezbracat,reinelat,etc.Cand a vrut el nu am vrut eu ,acum e imvers ! Soarta

Eu am prins o castană anul trecut pe .... Nrx852j&w reinelat de Sava. Acuma ascund bani să iau un glx 842mbr sa am și una mai moale.
Am pescuit în primăvară cu un Silverado prototype a unui amic. Misto rau lanseta. Dar parcă tot astea americane imi plac mai mult mai ales pe apa adâncă.
Am pescuit în primăvară cu un Silverado prototype a unui amic. Misto rau lanseta. Dar parcă tot astea americane imi plac mai mult mai ales pe apa adâncă.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
- johnnybravo
- Moderator
poti detalia de ce iti place mai mult?
- johnnybravo
- Moderator
la jig ai pescui doar cu NRX sau peste (daca exista), bat american sau cu unul japonez? Nu e greu deloc sa faci comparatie

La jig pescuiesc cu Fishing Art ,in acest moment si cu un Legend ML custom.Personal,indiferent ce scrie pe lanseta o prefer custom ,facuta dupa indicatiile mele la lungimea manerului, mandrina etc.Nu am zis ca Nrx custom este cel mai cel, am zis ca pt mine in aplicatia jig salau este varful...Pentru mine.Asta nu inseamna ca altele nu sunt bune sau mult mai bune.Gusturi...
Graphitleeader are niste bete foarte misto.De exemplu Vigore de 10 g , cu conditia sa schimbi inelele care sunt mari in opinia mea.Inelele de pe un Vigore de 10g,de ex, sunt la ora asta montate pe batul meu de Dunare care este pana in 45 g.Dar daca ai pus pe Vigore torzite cu un picior ...plang domnii!
)))
De aceea...doar custom!
Pareri personale ,sper ca se intelege.
Graphitleeader are niste bete foarte misto.De exemplu Vigore de 10 g , cu conditia sa schimbi inelele care sunt mari in opinia mea.Inelele de pe un Vigore de 10g,de ex, sunt la ora asta montate pe batul meu de Dunare care este pana in 45 g.Dar daca ai pus pe Vigore torzite cu un picior ...plang domnii!

De aceea...doar custom!
Pareri personale ,sper ca se intelege.
Eu cred ca depinde foarte mult unde pescuieste fiecare. Eu pescuiesc in majoritatea timpului de pe mal si o lanseta americana nu m-ar ajuta in acest sens. Pe baltile din jurul Bucurestiului, ce au adancimi de la 0,5 la 4m mi se pare mult mai potrivita o lanseta japoneza, iar Silverado Prototype exceleaza din acest punct de vedere. Am renuntat de ceva vreme sa mai pescuiesc cu lansete americane in situatia asta, pentru ca nu ma ajutau sa lansez asa cum o pot face cu o lanseta japoneza mai lunga si aveam rateuri pe teapa, uneori si salai pierduti pe drum. Am pescuit si cu NRX 852S JWR si sincer, pe mine nu m-a dat pe spate. Asa ca in conditiile date, nu vad ce avantaje ar putea avea o lanseta americana ?