Proprietari lansete Graphiteleader
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Re: Proprietari lansete Graphiteleader
Am mai scris de vreo doua ori insa vad ca nici nu au ajuns mesajele pe forum...nu fac afacere cu graphite leader, vreau doar sa inteleg cam cum s-ar prezenta unele modele...pentru ca s-ar putea sa imi achizitionez alte modele si sa-mi idei despre ce si cum...multumesc tuturor pt raspunsuri...
Relativ recent am reusit sa achizitionez si Silverado Prototype 798M, aveam vechiul model pe care l-am folosit exclusiv in ultimii ani la pescuitul cu jig, de pe mal. Noul model este mai rigid per total, mai senzitiv si se incarca mai bine cu greutati sub puterea minima specificata de producator. O lanseta care simte si inteapa exemplar in toate situatiile, lanseaza excelent, in dril flexeaza frumos si nu pierde pestii pe drum...am gasit in lansetele de la Graphiteleader toate calitatile pe care mi le doream de la o lanseta.
Ma declar extrem de multumit de noua achizitie, mai ales ca a trecut si testul unui dril serios, cu cteno din imagine, agatat accidental de coada.
Asta ca tot afirma unii ca lansetele japoneze sunt subtiri in pereti si de aici impresia ca sunt fragile. Mai am in plan pentru fineturi la jig o XESTA Black Star Extra Tuned S84MH-T, care cantareste doar 75gr la 2,55m lungime.
Ma declar extrem de multumit de noua achizitie, mai ales ca a trecut si testul unui dril serios, cu cteno din imagine, agatat accidental de coada.
Asta ca tot afirma unii ca lansetele japoneze sunt subtiri in pereti si de aici impresia ca sunt fragile. Mai am in plan pentru fineturi la jig o XESTA Black Star Extra Tuned S84MH-T, care cantareste doar 75gr la 2,55m lungime.
- Fişiere ataşate
-
- ten.jpg (40.11 KiB) Vizualizat de 129945 ori
-
- Ten Silverado.jpg (102.84 KiB) Vizualizat de 129945 ori
Ca tot aud ca japonezele sunt grisine si se rup
Tiro MR 812mh / stradic ci4+ 4000 / fir Sunline Carrier 6x de 16lb (+struna de fluorocarbon 20lb, cam de 60cm)
Luat ieri pe Dunare, regulamentar (a luat jigul pe cadere, la capat de lanseu). 140-150 cm si cam 19kg. A durat cam 5-6 minute sa il pun pe mal.

Tiro MR 812mh / stradic ci4+ 4000 / fir Sunline Carrier 6x de 16lb (+struna de fluorocarbon 20lb, cam de 60cm)
Luat ieri pe Dunare, regulamentar (a luat jigul pe cadere, la capat de lanseu). 140-150 cm si cam 19kg. A durat cam 5-6 minute sa il pun pe mal.
- Fişiere ataşate
-
- Screenshot_20230213_103048_Gallery.jpg (61.05 KiB) Vizualizat de 129703 ori
Salutare
Poate și pe mine sa ma lămurească care e diferența între Silverado Prototype 20GSILPS-792M și Silverado 23GSILS-792M?
Mulțumesc!
Poate și pe mine sa ma lămurească care e diferența între Silverado Prototype 20GSILPS-792M și Silverado 23GSILS-792M?
Mulțumesc!
Ms frumos pt. ajutor. Acum stau și ma gândesc dacă se merită să plătesc mai mult cu 30% pentru prototipe, diferențele date de producător nefiind atât de mari...
-
- veteran
Hai sa te ajut ca am fost in postura ta si am batut mii de km ca sa pot pune mana pe diverse marci si modele. Lansetele le poti vedea la bulgari dc te intereseaza.
Diferenta majora a blankului intre ele, ca si la shimi jdm genos/infinity, etc consta in ultimi 40cm ai blankului.
Silv23 este mai rapida, revenire mai buna. Ptoto este o idee mai moale. Alte mici detalii nesemnigicative dpmdv...
Da se simte o mica diferenta in materialul blankului...
Personal voi merge pe silv 23(2-11) pt nevoile mele evident.
O alta lanseta absolut geniala, peste silver este exsence genos dark force 87...O voi comanda din Japan
din motive evidente.
Si ca tot am citit din 2022 si mi-am adus aminte. Care e treaba mai baieti cu Calamareti, ca fiind lanseta de jig?!? Sunt absolut oribile, ca de altfel tot ce inseamna lanseta d calamar, squid de la alte marci. Exceptie facand Yamaga Mebius. Variantele M si MH absolut geniale de jig, chiar de Dunare.
Si ca sa stie si cei care nu au posibilitatea de a pune mana pe ele. De la Graphiteleader singurele care sunt de jig mal, sunt seria silverado. Vb de cele mai calitative si evident din ce am vazut.
Tiro sunt extrem de puternice, un MF allaround, dar se poate jigui...
Argento niste taranii mai groase ca lansetele mele de 500gr pt apa sarata...
Corto e dificil, in sensul ca tre sa puneti mana p ele dc vreti ceva d pastrav. Sunt extrem d moi...
Puteti vedea in poza modelele ce mi-au atras atentia...
Ca marca, sunt lucrate bine, fin inele/spigot, nimic de comentat.
O pot generaliza chiar(cu exceptia serie silver...) mandrinele sunt pozitionate jos spre cotor si sunt extrem de dezechilibrate, adiknpica in bot tare. Lucru care la preturile cerute nu este ok. Asta e valabil la modelele mai lungi peste 2.3
Tict/xesta lucrate ok, briz briz, mai echilibrate.
Nici o firma nu metita banii ceruti, sry.
Dc vreti lansete f misto, echilibrate, lucrate bine, puternice, etc uitati-va la shimi jdm. De la Lunamis in sus, nu exsence ca sunt moi. Exsence genos, infinity. Asta pt lansete lungi de mal si potrivite de jig.
Yamaga - ca marca sunt extrem de simpliste, carbonul la cele de jos nu este cine stie ce, dar ele costa 150 euroi, nu 300 cat le vand astia paci.
Generalizat sunt cele mai echilibrate, actiuni placute, reveniri bune. Recomand seria Mebius, in special ca le puteti aduce destul de ieftin.
Pt cei care vor lansete lungi, mergeti pe Lunamis. Eu am comandat un 96M si un 96MH
Diferenta majora a blankului intre ele, ca si la shimi jdm genos/infinity, etc consta in ultimi 40cm ai blankului.
Silv23 este mai rapida, revenire mai buna. Ptoto este o idee mai moale. Alte mici detalii nesemnigicative dpmdv...
Da se simte o mica diferenta in materialul blankului...
Personal voi merge pe silv 23(2-11) pt nevoile mele evident.
O alta lanseta absolut geniala, peste silver este exsence genos dark force 87...O voi comanda din Japan

Si ca tot am citit din 2022 si mi-am adus aminte. Care e treaba mai baieti cu Calamareti, ca fiind lanseta de jig?!? Sunt absolut oribile, ca de altfel tot ce inseamna lanseta d calamar, squid de la alte marci. Exceptie facand Yamaga Mebius. Variantele M si MH absolut geniale de jig, chiar de Dunare.
Si ca sa stie si cei care nu au posibilitatea de a pune mana pe ele. De la Graphiteleader singurele care sunt de jig mal, sunt seria silverado. Vb de cele mai calitative si evident din ce am vazut.
Tiro sunt extrem de puternice, un MF allaround, dar se poate jigui...
Argento niste taranii mai groase ca lansetele mele de 500gr pt apa sarata...
Corto e dificil, in sensul ca tre sa puneti mana p ele dc vreti ceva d pastrav. Sunt extrem d moi...
Puteti vedea in poza modelele ce mi-au atras atentia...
Ca marca, sunt lucrate bine, fin inele/spigot, nimic de comentat.
O pot generaliza chiar(cu exceptia serie silver...) mandrinele sunt pozitionate jos spre cotor si sunt extrem de dezechilibrate, adiknpica in bot tare. Lucru care la preturile cerute nu este ok. Asta e valabil la modelele mai lungi peste 2.3
Tict/xesta lucrate ok, briz briz, mai echilibrate.
Nici o firma nu metita banii ceruti, sry.
Dc vreti lansete f misto, echilibrate, lucrate bine, puternice, etc uitati-va la shimi jdm. De la Lunamis in sus, nu exsence ca sunt moi. Exsence genos, infinity. Asta pt lansete lungi de mal si potrivite de jig.
Yamaga - ca marca sunt extrem de simpliste, carbonul la cele de jos nu este cine stie ce, dar ele costa 150 euroi, nu 300 cat le vand astia paci.
Generalizat sunt cele mai echilibrate, actiuni placute, reveniri bune. Recomand seria Mebius, in special ca le puteti aduce destul de ieftin.
Pt cei care vor lansete lungi, mergeti pe Lunamis. Eu am comandat un 96M si un 96MH

- Fişiere ataşate
-
- IMG_20240927_201934_960.jpg (34.34 KiB) Vizualizat de 106865 ori
-
- veteran
Nu toate modelele de Calamaretti se preteaza la jig. Dar sunt 2-3 modele care sunt vis la jig, le-am pescuit destul timp si am avut vreo 8 Calamaretti in decursul timpului, asa ca nu vorbesc din auzite. Si marele plus al lor este felul in care se incarca in lanseu, cu foarte putine lansete reusesti sa obti distantele de care e capabila Calamaretti si culmea e ca nu ai rateuri pe cap de lanseu. Daca nu ar fi fost atat de fragile la socuri/lovituri, nu m-as fi despartit de ele. Silverado Prototype e crema, dintre toate modelele de la Silverado...si nu doar datorita pretului.
-
- veteran
Da domnu stiu, ca am mai vorbim de ele si eram pe aceeasi lungime de unda...
Am sa fiu corect si am sa precizez ca nu am pus mana pe toate variantele de Calamareti, in special cele mai puternice H. Deci nu voi comenta de ele...
Am sa fiu corect si am sa precizez ca nu am pus mana pe toate variantele de Calamareti, in special cele mai puternice H. Deci nu voi comenta de ele...