Probleme Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Radu_T
veteran
veteran

Probleme Barca

Mesaj de Radu_T » 17 Iul 2012, 10:43

Am o barca Baracuda ry-bc300 , barca luata de noua dar nu am pus-o la treaba niciodata asta pana acum ceva zile , ok toate bune si frumoase pana am realizat ca nu am loc destul in ea si am inchiriat una de tabla , pe asta bineinteles am lasat-o in soare vreo` 2 zile ...a 3 zi am gasit-o desumflata ....s-a dezlipit la o imbinare pe lungime de o palma si daca trag de ea se mareste gaura .....dupa multa compunere vine si intrebarea .....cu ce poate fi lipita sa nu mai am problema asta ...lipiciul din chitu de reparatie mi se pare slab

Nemernic
veteran
veteran

Re: Probleme Barca

Mesaj de Nemernic » 17 Iul 2012, 11:06

Radu_T scrie:Am o barca Baracuda ry-bc300 , barca luata de noua dar nu am pus-o la treaba niciodata asta pana acum ceva zile , ok toate bune si frumoase pana am realizat ca nu am loc destul in ea si am inchiriat una de tabla , pe asta bineinteles am lasat-o in soare vreo` 2 zile ...a 3 zi am gasit-o desumflata ....s-a dezlipit la o imbinare pe lungime de o palma si daca trag de ea se mareste gaura .....dupa multa compunere vine si intrebarea .....cu ce poate fi lipita sa nu mai am problema asta ...lipiciul din chitu de reparatie mi se pare slab
O repari cu..................garantia :) daca zici ca e luata de noua

p.s.: fi fericit ca nu ti s-a intamplat asta pe apa..... De regula, cand iesi pe apa si e foarte cald afara, din cand in cand trebuie verificata presiunea din baloana. Aerul cald dilata baloanele si pur si simplu explodeaza. Greseala este a ta, si daca le explici celor de la magazin cum ai procedat...s-ar putea sa ramai cu buza umflata. Drept urmare iti "recomand" sa le zici ca s-a deslipit la prima umflare....fara sa stea in soare mult. :elkgrin:
p.p.s: ia legatura cu Masivu, asta daca stai in sau pe langa Bucuresti
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 17 Iul 2012, 11:13

Daca mai avea garantie asa faceam dar nu mai are...sunt din alba iulia din pacate ....mersi de info o sa ii trimit un mp lu` massivu daca zici ca ma poate indruma cat de cat....Stima!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 17 Iul 2012, 11:13

Radu_T scrie:Daca mai avea garantie asa faceam dar nu mai are...sunt din alba iulia din pacate ....mersi de info o sa ii trimit un mp lu` massivu daca zici ca ma poate indruma cat de cat....Stima!
masivu - user: terrybill
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 18 Iul 2012, 06:14

Nemernic scrie:.......... din cand in cand trebuie verificata presiunea din baloana. Aerul cald dilata baloanele si pur si simplu explodeaza.
Mai nou ( de cca 2-3 ani ) Baracudele sunt prevazute cu supapa de presiune .......

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 18 Iul 2012, 18:24

Modigliani ai dreptate ....poate o avea si asta ....prima data am auzit un rasuflet tare ....m-am uitat , barca era dezumflata...zic gata a bubuit....si am umflat-o iara , nu era sparta nimic tinea aer nu avea treaba ...am tras-o pe mal umflata si am gasit-o a doua zi cu o imbinare dezlipita....aia de la baracuda insista sa folosec lipiciu din kitul de reparatie si sa o tin presata 12 ore minim....oare cu lipiciu ala si in unele locuri sa pun si puncte de super glue ce o avea?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Iul 2012, 22:22

Radu_T scrie: sa pun si puncte de super glue ce o avea?
ia incearca si o sa vezi dupa aia.
te asigur ca vei putea arunca acea barca
nu ai ce cauta cu superglue sau adezivi cianocrilati pe PVC
acesti adezivi asigura o lipire rapida dar cu o rezistenta scazuta la forte mecanice si cel mai important lucru, nu sunt elastici - rezulta o lipitura extrem de rigida si casanta
foloseste cu incredere lipiciul din dotarea barcii, degreseza foarte bine cu acetona locul lipiturii- ambele, aplica lipiciul pe ambele bucati de lipit, astepta putin sa se intareasca lipiciul de asa natura incat sa nu mai lipeasca la atingerea cu mana si abia atuncea suprapune cele doua bucati de lipit si preseaza bine, eventual cu o rola metalica
asteapta un minim 12-24ore pana se "maturizeaza" lipirea si abia dupa acea umfla barca.
si data viitoare nu mai lasa barca in soare, chiar si pe apa fiind cu toate ca apa actioneaza ca un radiator si cu atat mai mult trasa pe uscat - esti singurul vinovat pt ce ai patit :(
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Iul 2012, 22:49

modigliani scrie:
Nemernic scrie:.......... din cand in cand trebuie verificata presiunea din baloana. Aerul cald dilata baloanele si pur si simplu explodeaza.
Mai nou ( de cca 2-3 ani ) Baracudele sunt prevazute cu supapa de presiune .......
Atunci, e un lucru nemaipomenit.....

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 19 Iul 2012, 02:17

in dedeman exista un bison (cred) pt plastic (are in poza colaci si saltele) care lipeste ok, dupa o degresare cu diluant/benzina in prealabil.

barca o lipesti dezumflata si o lasi 12 ore in pace apoi o umfli.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Iul 2012, 08:26

Ajuta la o priza mai buna, daca suprafetele ce urmeaza sa fie lipite, inainte de degresare , le dai cu o hartie abraziva fina.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns