Problema shad-uri Kingdom Proton

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

8888
junior
junior

Problema shad-uri Kingdom Proton

Mesaj de 8888 » 12 Sep 2009, 23:12

Se topesc, pur si simplu. Initial am crezut ca e de la caldura... le-am tinut in cel mai racoros loc din casa si tot asa s-a intamplat. Le tin la un loc, nu le amestec cu alte plastice moi iar in pachet erau tot la un loc. Mai am luat si 12 bucati de 9cm (parca) si inca unele micute.

Exista vreo solutie? Nu am incercat sa le tin pe toate separat...dar mai bine le arunc and count my losses decat sa ma chinui cu ele. Noroc ca nu au costat mult. De fapt, au costat chiar putin.

Sau asa sunt ele, foarte proaste?

Mersi

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 13 Sep 2009, 00:26

multa lume are problemele astea cu ele.eu am din alea cele mai mici parca de 5-6 cm nu imi amintesc exact.erau 5 in cutia aia a lor si nu le-am dat jos din ea decat cate 1.nu am avut probleme cu ela la faza de topit in schimb la faza cu ochii aia tot timpu cad cand bag shadul pe jig si nu sta bine si trebuie lipit.bataia cozii e interesanta si au un pret ieftin acestea fiid singurele avantaje
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Sep 2009, 08:09

E cel mai bine sa le tii in punga in care vin, multe sunt impregnate cu tot felul de substante... ma rog, sa nu stea in soare si sa nu le tii in cutii de plastic dinala casant, rigid. Sunt cutiile alea speciale pentru naluci care deobicei sunt din plastec transparent, moale, in alea nu au voie sa se topeasca dar totusi, tine-le in punga lor.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 13 Sep 2009, 12:46

Acelasi lucru l-am patit cu Illex Eternat Shad, pe care le-am pus in cutia de twistere si s-a topit rau de tot.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 13 Sep 2009, 13:11

ma gandeam acuma ca pestii prinsi cu ele trebuie musai eutanasiati...la cat de imbarligacios e materialul asta sigur e si toxic....de aia nu mai e salau, ori a fost eutanasiat, ori a murit de cancer :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Sep 2009, 14:30

nalucile respective au o formula ce contine o solutie salina, motiv pentru care au o caracteristica aparte si anume sint flotante,putind fi folosite in monturi gen carolina sau alte aplicatii asemanatoare.asta ar fi partea buna.partea proasta asa cum ai spus,este rezistenta in timp.daca le tii in ambalajul original rezista destul de bine cu conditia sa le stergi de apa dupa folosire.daca le inchizi la loc si sint chiar si putin umede se deformeaza.oricum,au o evolutie foarte naturala si interesanta.

8888
junior
junior

Mesaj de 8888 » 13 Sep 2009, 15:49

multumesc pentru raspunsuri

da, se pare ca solutia e "do not remove them from their original package"

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 14 Sep 2009, 21:24

Proton Shad-ul este un "silicon" mai ciudat. Mult mai maleabil si cu o elongatie mult mai mare decat la alte shad-uri: Mann`s, Relax, etc. Tocmai de aceea au si o evolutie mai aparte, mai naturala. Am prins stiuci anul trecut in primavara si pe parcursul verii, cand alte naluci dadeau chix si aici ma refer inclusiv alte gume, altadata extrem de prinzatoare. Shad-urile vin deobicei in acel ambalaj rigid, si chiar trebuie sa te chinui cateva minute sa le armezi corespunzator cu un jig. Dar odata ce ai prins secretul, vei vedea ca dracul nu este asa de negru pe cat pare. Si o pastrare corespunzatoare te va feri de neplacerea topirii lor premature.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 14 Sep 2009, 21:32

Uhuhuh si abia imi comandasem vreo 3 plicuri de 9 CM: o sa incerc sa am grija cu ele.
Am patit aceeasi chestie cu unul noname : in 2 saptamani l-am gasit "topit" in cutie si nu stiam ce se intamplase cu el.
www.pentrupescuit.ro

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 14 Sep 2009, 21:32

cu ochii si eu am probleme...cu ochii protoanelor :D
is bune
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Scrie răspuns