Problema mufare spigot

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

RYOBI
veteran
veteran

Problema mufare spigot

Mesaj de RYOBI » 18 Iun 2011, 19:54

Am o lanseta sunt multumit de ea dar am o problema dupa ce pescuiesc o vreme cu ea sare segmentu superior din mufare trebuie sa fiu tot timpu atent,de cateva ori l-am aruncat in mijlocu garlei.
Ce se poate face sa rezolv problema asta?
I rog pe rod-builderi de pe forum sa-mi dea o solutie.
Multumesc.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 18 Iun 2011, 19:57

nu-s rodbuilder,da pana sa iti raspunda ei iti dau eu un pont: http://www.orvis.com/store/product.aspx?pf_id=9G97

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 18 Iun 2011, 20:00

ui si un link din ro, http://www.magazin-pescuit.com/?p=produ ... fe-lansete eu am folosit-o pe cea de mai sus si ii eficienta nu stiu asta cum e da pan la urma tot o ceara e.

stradic
veteran
veteran

lanseta

Mesaj de stradic » 18 Iun 2011, 21:58

Despre ce lanseta e vorba????? :idea:
rapala the best vobler in the world

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 19 Iun 2011, 08:09

Merge si ceara simpla de la o lumanare oarecare. Freci la rece partea de inbinare a blancului, inbunatateste priza.

Adi G
veteran
veteran

Re: Problema mufare spigot

Mesaj de Adi G » 19 Iun 2011, 10:42

RYOBI scrie:Am o lanseta sunt multumit de ea dar am o problema dupa ce pescuiesc o vreme cu ea sare segmentu superior din mufare trebuie sa fiu tot timpu atent,de cateva ori l-am aruncat in mijlocu garlei.
Ce se poate face sa rezolv problema asta?
I rog pe rod-builderi de pe forum sa-mi dea o solutie.
Multumesc.
am avut si eu problema asta.... blancul avea o crapatura pe lung incepand la buza segmentului de varf si continuind sub matisajul de la imbinare. a trebuit sa ma uit cu lupa sa-l descoper. am inlocuit pur si simplu segmentul de varf pan la urma, insa vanzatorul din magazinul meu de incredere mi-a recomandat mai intai sa incalzesc bine un cerc de metal (ca la o lanseta telescopica, dar fara inel) cu diametrul potrivit si sa-l imping peste matisaj.... cica si asta ar fi rezolvat problema, dar mie nu-mi plac improvizatzii de astea la lansete.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 19 Iun 2011, 23:20

Nu m-am gandit la asta,am studiat astazi batul nu are nici o fisura.
Nu-mi pot explica care-i smecheria de nu sta mufat
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 19 Iun 2011, 23:39

este posibil ca spigotul sa nu aiba aceiasi conicitate ca blankul.masoara cu un subler sau micrometru spigotul si apoi blankul la interior.daca nu ti da exact aia este problema.si se poate ca spigotul tau sa fie prea lucios din cauza utilizarii si sa patineze.da cu un abraziv de 360 pe el sal zgarii un pic spre varf.apoi pune niste banda izoler pe spigot si incalzesteo cu bricheta un pic ca sa ramana o pelicula de lipici de pe banda
o dai jos cureti surplusul de lipici cat sa ramana un pic lipicios.il introduci si il rasucesti in segmentul de varf ca sa ramana si acolo lipici .eu asa am facut si nu ti mai sare.in timp este posibil sa mai trebuiasca sa faci operatiunea asta.

pike99
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pike99 » 19 Iun 2011, 23:57

oricum mufarea "spigot" nu mi se pare prea buna. si eu am avut probleme de genul.prefer clasica

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 20 Iun 2011, 00:04

Ce te costa sa incerci cu ceara ordinara? Daca nu functioneaza mai ramane varianta cu flexuri smirgale bande adezive superglue etc.

Scrie răspuns