discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bradypus
- veteran

torescu octavian scrie:masoara cu un subler sau micrometru spigotul si apoi blankul la interior.daca nu ti da exact aia este problema.
oricit de multe ori si indiferent ca folosesti subler sau micrometru nu cred ca masurind conicitati vei obtine un rezultat fix ever deci sper ca nu e cu suparare dar ce recomanzi e cumplita pierdere de vreme colegu
-
semlecangheorghe
- veteran

...Daca ar fi diferente de diametre,s-ar simti daca tii cu o mina de cotor si cu o mina de virf,cit mai aproape de mufare ,si le-ai misca usor stinga dreapta.Si daca ar fi asa,s-ar face o mica pirghie acolosi s-ar rupe in prima fortare a lansetei,ori in lanseu..
Cred ca ai rezolva problema daca ai da un strat fin si uniform de devcon sau flexcoat,cit mai subtire..Eventual ,,se poate ajusta ulterior cu smirghel foarte fin..
Cea mai buna lanseta este 1pcs.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
JONES
- veteran

-
RYOBI scrie:Am o lanseta sunt multumit de ea dar am o problema dupa ce pescuiesc o vreme cu ea sare segmentu superior din mufare trebuie sa fiu tot timpu atent,de cateva ori l-am aruncat in mijlocu garlei.
Ce se poate face sa rezolv problema asta?
I rog pe rod-builderi de pe forum sa-mi dea o solutie.
Multumesc.
Daca are joc mare da un strat subtire de lac (cormoran 9 ml) usuca cel putin 1 saptamana.
Daca e joc mic recomand ceara pentru lanseta (cormoran pe incercate) e excelenta sau daca nu ceara obisnuita. Eu dau la musca cu o lanseta din 3 bucati si daca nu as face chestia cu ceara ar fi problema .
Ai incredere in mine si incerca prima data cu ceara daca nu merge da un strat de lac.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
andriipopa75
- veteran

desi ti s-a raspuns, iti mai spun si eu o data
freci spigotul cu ceara si asa o sa vezi si daca nu se imbina perfect. Nu o sa mai alunece sigur.
exista spray-uri cu grafit lichid, poti incerca si cu ele dar e mai buna prima solutie.
ceara o poti lasa rece sau o poti incalzi si atunci va semana cu un strat de lac
-
lucalucian
- senior

Si eu am avut o problema si anume ca desi statea bine mufata cand o balanganeam simteam in mana un mic joc, adica nu statea fixa... Am rezolvat problema dand un start foarte subtire de lac de unghii pe spigot

.
-
Adrian SB
- veteran

torescu octavian scrie:este posibil ca spigotul sa nu aiba aceiasi conicitate ca blankul.masoara cu un subler sau micrometru spigotul si apoi blankul la interior.daca nu ti da exact aia este problema...
Sunt curios cum se poate masura conicitatea interioara cu sublerul si micrometrul. Cred ca am lipsit la lectia asta...
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!