ponton plutitor

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 29 Iul 2010, 13:54

ma interesai inca o data ce e cu bateria....si cica da...este cu acid de plumb dar acel acid este sub forma de gel...adica bateria functioneaza in orice pozitie....culcata invers, cu curu in sus etc......are cineva idee exact de ce vorbeste sau doar va dati cu parerea?

La intrebarea mea daca e cu acid sau gel....omu mi-a raspuns destul de clar....este si cu acid (toate bateriile functioneaza cu acid) dar acesta este sub forma de gel......am eu o impresie ca multi habar nu au ce vorbesc dar posteaza de dragul de a posta.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 14:54

bateria e AGM (Absorbant Glass Mat). ca sa va facet o idee va pun mai jos linkul cu bateria pe gel:
http://www.sunlight.ro/admin/tinymce/js ... 12-100.pdf
ca idee AGM fata de gel are acid lichid , nu necesita incarcare cu redresor special, e mai putin rezistenta la temperaturi ridicate. si are autonomia de functionare cu aproximativ 5-10% mai mica decat cea pe gel si pretul ndeva intre 50-66%mic decat una pe gel la aceleasi caracteristici.
ambele sunt baterii deep cycle (sunt destinate aparatelor cu un consum consant pe timp indelungat) , ambele nu necesita intretinere .
toti acumulatorii de tipul asta sunt cu acid si plumb dar cei cu gel au un aditiv in electrolit care transforma acidul din stare lichida in gel.
tipul asta de acumulatori(agm si gel) au placile de plumb mai groase decat acumulatorii conventionali de start care au placi mai subtiri sa poata da un curent mare pe timp scurt.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 29 Iul 2010, 15:00

sa inteleg ca nu s-ar vinde cu 400 -450 ron? care ar fi valoarea unui astfel de acumulator?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 15:01

pe acumulatorii cu gel intotdeauna se mentioneaza acest lucru pentru a nu-i folosi pe postd baterie de start si pentru a ii incarca corect. AGM-urile pot fi folosite si pentru start.
deci pe acumulatorii cu gel va scrie "GEL" sau "GELbaterry" fara exceptie.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Iul 2010, 15:51

Am desfacut un sunlight si in interior are un material inbibat gen vata cu acid .... bateriile normale de auto au lichid ( acid )in ele si curg daca spargi ... :cry: , cele de exide inca n-am aflat ce au in interior ...dar cine stie :lol: . Acestea cu material inbibat in acid poti sa rastorni sa faci ce vrei cu ele ca nu curge acidul din el ,ramane in vata aia umezita ....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Iul 2010, 15:59

Absorbant Glass mat , eu un material pe baza de fibra de sticla similar vatei de sticla car se foloseste la izolat in constructii si intradevar rolul lui e sa tina acidul captiv si sa incetineasca transferul de electroni tocmai ca sa poata da curent constant pe timp indelungat . cat priveste valoarea de piata pe seiturile de la noi se invart intre 380 si 500 de RON in functie de firma.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Iul 2010, 16:28

In caz de supraincarcare, fierbe si curge, am si eu si am patit, are o valva de siguranta si char daca e cu fibra de sticla ..poate sa curga.

Scrie răspuns