Podina la barca gonflabila

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

georgelucius
senior
senior

Podina la barca gonflabila

Mesaj de georgelucius » 25 Mar 2006, 17:13

As vrea sa pun o podina la o barca gonflabila care are drept fund o folie de cauciuc.
Ce-mi recomandati? Tego lacuit?
Am mai auzit ca daca ii pun podina se dezlipeste fundul barcii.
Adevarat?
Ce experiente aveti in problema asta?

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 31 Mar 2006, 12:46

chiar nu a pus nimeni o podina la o barca gonflabila?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 31 Mar 2006, 18:37

si eu vreau sa pun si habar n-am! :( , mai ales ca sporeste rezistenta si vreu sa intram 2 oameni si sa stam linistiti pe un lac mare cum este Vidra!

ajutoooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrr oameni buni! cum facem sa punem podina?

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 31 Mar 2006, 18:49

de pus nu e greu,
tego lacuit, asa am vazut la barci gonflabile mai mari, facute in fabrica.
la a mea m-a speriat unul ca se rupe fundul de asta cer pareri.
barca ta cred ca e din aceeasi categorie cu a mea.
ideea e sa te poti urca in picioare linistit in barca, nu de alta dar in timpul zilei mai trebuie sa te si pisi.... :roll: :roll:

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 31 Mar 2006, 19:15

te poti pisa intr-un pet taiat la gura !

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 31 Mar 2006, 19:16

stiri la cald!!!!
mi-am facut rost de tego!!! i-am dat batraneste 2 straturi de ulei de in, apoi un strat de lac.
sfatul meu ar fi sa nu lipesti fundul daca barca o mai si impachetezi; si la fel mare atentie la latime. eu am o ruseasca de 2 pers. si am taiat tego-ul la o latime de 70cm. dar avea un mare dezavantaj latimea asta. era prea pe fix si nu puteai sa bagi placajul decat daca era barca dezumflata; iar cand iesi la mal surpriza! :) trebuia sa o dezumfli ca sa scoti placajul.... iar daca vrei sa o mai si speli sa o usuci dupa pescuit, cel mai bine ar fi un placaj taiat un pic mai mic decat latimea barcii ca sa-l poti scoate, pe mal, il speli frumos...si pe tego si pe barca... le usuci in 20 de min, in bataia molcoma a serilor cu asfintit a la Hemingway.

eu am mai taiat inca 10 cm. adicva acum are o latime de 60cm. si o lungime de 110cm (pescuiesc singur in barca), si incape -peerfect in orice porbagaj, mai putin tico... bicicleta.
tego e perfect! mai bun este textolidul, dar este si sensibil mai scump in djur de 100ron/mp.
eu am folosit tego si in alti ani, pana anul trecut cand l-am lasat la uscat la Stoenesti. pe aceasta cale urez celor care au gasit un tego cu solzi mari (mai mari decat moneda de 0,5RON) lipiti bine , in atatia ani de folosinta., revin...urez: SANATATE SI FERICIRE, ca mi-am facut rost de altul. e drept ca inca n-are solzi :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Mar 2006, 19:47

frate, trebuie sa fii tipicar rau sa speli barca si tego dupa fiecare partida
pe mine ma f--e o lene atat de napraznica dupa stat o zi sau noapte in barca incat nu am timp sa le spal, dar e bine sa fie uscate

altefl, sigur se face mucegai pe la colturi, daca barca nu e stransa uscata

inca o chestie, placile lipite pe barca sunt un dezastru, intra udatura pe sub ele si mizerie si se face un mucegai de mare angajament, orice ai face

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 31 Mar 2006, 19:56

Cea mai comoda chestie, daca ai loc, e umfli barca acasa, dupa partida. Scapi de sters/curatat fara sa faci nimic :wink:.
Cu lacrimi Bastus!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 31 Mar 2006, 20:10

fratilor...mai umflu si eu barca in casa o data iarna....cand nu ma vede nimani... :D nma mai uit la ea...mai oftez...da de obicei o scot pe mal la sfarsitul partidei, o clatesc un pic, scot placajul, il sprijin de barca, apoi soarele si vantul fac toata treaba. daca barca este etansa si nu pierde pe nicaieri, poate sa si exsplodeze... :D sa nu ziceti ca nu stiati, eu n-am patit dar am vazut in direct o explozie, pe mine m=-a distrat da' pe propitar, cred ca nu l-a distrat.
si pentru cei care fac pipi in pet, si uta sa-l arunce :twisted: e mai marfa sa te ridici in picioare....
aici mai merge o paranteza!
PARANTEZA: cand ai un crap in varga de 7m. si crapul are mai mult de 5kg, va spun cu mana pe inima si pe teava ca ai mult mai multe sanse sa-l obosesti mai repede, si sa-l aduci la barca ridicandu-te in picioare.
paranteza,pentru cei ce mai prind si altceva cand nu trage salaul...
gata cu parantezele.
si restul lasati lenea...si luati-va tego!

catalin gramada
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin gramada » 04 Apr 2006, 03:49

Sall Georgelucius
Omule , am si eu o intrebare ,care nu tine de topicul postat ,dar vad ca esti din Radauti asa ca am sa indraznesc.
Ani de zile am pescuit pe acumularea de la Bucecea (la Ionaseni si Slobozia)si mai sus la Zvoristea, dar nu pe Siret ci pe acumularile unde se voia facut barajul.
Din pacate am renuntat sa mai merg , in mare pt. ca pare-mi-se ca baltile nu mai tin peste din cauza braconajului intensiv, pe fata.
Am auzit de Rogojesti ,dar inca nu am calcat pe acolo cu toate ca am neamuri din Radauti si pina in Siret.
Te rog lamureste-ma : se poate pescui sportiv? se merita mers ? are balta potential ?in ce conditii se poate pescui ?nivelul apei e stabil ori se joaca administratorii la ecluze si de doua ori pe zi ,ca la Bucecea ...
Lamureste-ma si pe mine te rog.
Multumesc
Adresa mea de mail: catalin_gramada@yahoo.com

Scrie răspuns