pluta de sticle

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 09 Mai 2007, 18:12

De la pol.de frontiera din fiecare judet pe care vrei sa-l tranzitezi.Apropo,nu ne-ai spus pe ce itinerar vrei sa faci calatoria?
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 09 Mai 2007, 18:15

tu chiar vrei s-ajungi la stirile de la ora 5 :) . intre 2 crime si-un viol ai loc rezervat. Nu uita sa-ti iei bani multi la tine (in caz ca ajungi la ecluze).

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Mai 2007, 19:21

eu cred ca or sa fie astia de la frontiera atat de stupefiati incat n-or sa mai ceara si PG

serios vorbind acum:

- nu trebuie inmatriculata, neavand peste 7 m
- nu trebuie permis de navigatie, neavand motor
- trebuie PG pentru fiecare judet de granita
- e posibil sa nu fie voie sa se navigheze noaptea, din motive lesne de inteles

in afara de chichitele legale de mai sus, daca angrenajul pluteste corespunzator, daca exista veste de salvare si un mijloc rezonabil de propulsie ca sa se poata evita vapoarele, cred ca e fezabil

atentie mare la vapoarele de pasageri, fac niste valuri greu de imaginat pana nu le vezi
nu ca vreau sa zic dar vreau sa spun ca eu, cu kingfisher de 3,3m cu chila gonflabila, sunt nevoit sa scot betele din apa, sa ma dezleg si sa ma pun cu prova pe val
si chiar si asa, senzatiile sunt nebanuite :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 09 Mai 2007, 19:37

sigur trebe PG? ca nu prea cred ca o sa aiba chef de pescuit? :D Ca sa ma plimb cu barcuta pe apele de granita trebe asa ceva?
near the beer

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Mai 2007, 20:00

danr scrie:
atentie mare la vapoarele de pasageri, fac niste valuri greu de imaginat pana nu le vezi
nu ca vreau sa zic dar vreau sa spun ca eu, cu kingfisher de 3,3m cu chila gonflabila, sunt nevoit sa scot betele din apa, sa ma dezleg si sa ma pun cu prova pe val
si chiar si asa, senzatiile sunt nebanuite :lol:
mare adevar graieste Dan, am vazut oameni care au facut baie, unul aproape...de locul linistit cu verdeata si fara intristare...

oricum valul e frumos, asa rotund...pana nu ajunge la 10m zici ca nu-i mare chestie...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Mai 2007, 20:05

asta cu PG-ul e o problema
e foarte adevarat ca PG-ul este o permisiune de acces pe zona de frontiera pentru activitatea de pescuit sportiv
si se pune doar pe permisul de pescuit

altfel, cred ca ar trebui facuta o cerere la fiecare comandament zonal de politie de frontiera, pentru un aviz de acces pe zona de frontiera pentru activitati de agrement... cum ar fi... plutirea cu pluta de PET-uri

si inca o chestie, pentru campare pe ostroave trebuie un aviz special pentru acces pe ostrovul respectiv
atentie, unele ostoave sunt ale noastre, altele sunt ale bulgarilor, si altele sunt cu apartenenta nedeterminata, si nu are nimeni voie pe ele

ni s-a intamplat odata sa ne cerara politia de frontiera sa parasim un ostrov "apatrid" seara pe la 11, si nu s-a putut din motive de, "imposibilitate de conduce o ambarcatiune cu motor in stare de ebrietate :))"

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 10 Mai 2007, 07:56

danr scrie: ni s-a intamplat odata sa ne cerara politia de frontiera sa parasim un ostrov "apatrid" seara pe la 11, si nu s-a putut din motive de, "imposibilitate de conduce o ambarcatiune cu motor in stare de ebrietate :))"
pai, da! doar sarbatoreati avatii prinsi de doamna. :)
andreigaroi scrie:am construit o pluta din saci cu sticla de 2 l, cu schelet din lemn si panza. vreau sa plec de pe olt cu
ea si sa merg pana la mare. ce trebuie sa fac, s o inmatriculez , cum fac etc etc etc???
Andrei, de ce nu te-apuci de bunjee jumping sau river rafting? cred ca ar fi mai putin riscant. motivele au fost enumerate mai sus.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2007, 08:29

aaa, nu
eram cu baietii anul trecut :)

andreigaroi
utilizator nou
utilizator nou

pluta

Mesaj de andreigaroi » 10 Mai 2007, 12:13

kk

deci in privinta sigurantei nu imi fac griji

pana la dunare e ok pe olt

la dunare o sa incercam sa nu ne departam prea mult de mal astfel incat sa nu avem probleme cu vapoare si alte chestii.

deci sa inteleg ca nu imi trebuie nimik acte decat cestia aia de pe permis cu viza de frontiera, pe care o am decat pentru o parte a dunarii de la turnu magurele unde se varza oltul pana la c0 unde eu nu o sa ajung .

trebuie deci sa ma deplasez personal la toate politiile de frontiera din toate judetele pe care le tranzitez sa imi puna viza pe permis? sau pot numai la una din ele sa rezolv pentru tot traseul?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2007, 12:36

anul acesta dunarea va avea cote record de scazute
asta inseamna ca in unele locuri de la mal nu vei avea mai mult de 20 m pana in senal
e dificil sa tii directia atat de fin cu o pluta din aia, mai ales daca sunt si anafoare etc
aveti grija

ref. la PG-uri, se ia din fiecare judet in parte
daca n-ai PG, amenda poate fi 80 ron
inmultesti cu nr. de judete si mai bine va faceti buget de amenzi decat sa calatoriti in atatea locuri.....

Scrie răspuns