Multumesc Radu.
Stefan, echipamentul meu "multi-scop" cam ala e pe care il descrii tu: lanseta 2.58m, salmon&steelhead 1 1/2 oz, mulineta daiwa "reel 4" concept cu tambur de 3000 (aici fac o paranteza, imi place mai mult daiwa decat shimano, pickup-ul din tub subtire de aluminiu de la daiwa imi place mai mult decat sarma de la shimano, e o chestiune de gust), un tambur cu mono si un tambur cu textil, rucsacul cu naluci, accesorii (agrafe, strune, carlige, jiguri, plumbi, etc.), scule (cleste, briceag), aparat foto (il mai uit uneori), mincioc, apa si mancare daca excursia e mai lunga si ochelari polarizanti pe nas.
Stefan ... 2 tamburi si amandoi cu textil?
Topicul nu l-am deschis neaparat pentru a-mi optimiza echipamentul, am ajuns aici dupa multe incercari si experiente, mai mult pentru a auzi (citi) cum pescuiesc alti in aceasta situatie. Pentru a deschide o discutie. Si pentru ca nu se prea discuta pescuitul itinerant pe rau. Ori sunt discutii la obiect: lanseta aia de la firma cutare... ori pescuit din barca, lac, etc.
Lanseta pe care o am si a descris-o Stefan e un compromis la care am ajuns dupa multe incercari, ma incomodeaza pe mal, la slalom printre pomi si tufisuri dar e buna pt. lanseuri lungi la avat sau daca vrei sa ajungi cu naluca sub pomii de pe malul opus la clean.
Mulineta cu tambur de 2000 - 3000 e necesara pt. specii mai mari si ca sa nu fie tamburul prea subtire sa se adune mono in bucle mici si dese.
UL la clean e o placere folosesc si eu.
Eu am wadersi dar sunt interesat de parerile celor care folosesc cizme pana la sold.
Pana acum am folosit doar mincioc (uneori versiunea redusa, paleta, pe care o folosesc can pescuiesc la musca), cum e cu grip, merge si pe rau de pe mal?
Oricum, interesanta idee Radu, pescuim de placere, nu pentru aprovizionare (cu peste in congelator sau poze pt. facebook), mai bine un echipament usor si dedicat, mai bine un pescuit placut si relaxant decat un pescuit eficient si stresant.