Penn Captiva CV2000... pareri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Sa-ti traiasca ! Si eu cand am luat-o speram ( avand in vedere angrenajul )
sa nu mai caut altceva ! Nu era vorba de lovit in ax ci de lovit in lateral !
Am avut un excentric (nu pot sa-i spun altfel ) care ma zapacit pana cand i-am adus 6 bucati .......asa si el sa-si faca "baterie" pt .....CARAS .
sa nu mai caut altceva ! Nu era vorba de lovit in ax ci de lovit in lateral !
Am avut un excentric (nu pot sa-i spun altfel ) care ma zapacit pana cand i-am adus 6 bucati .......asa si el sa-si faca "baterie" pt .....CARAS .
Sper ca nu vorbesti de S3000 ala care era bagat la Drill si care arata de parca facuse cele doua razboaie mondiale plus Vietnamulsofoneamihai scrie:Suveran-ul pare o solutie ( insist PARE ) Am avut chiar ala de care zici mergea super bine dar dupa o saptamana in delta cu cel mai mare peste de 6 Kg (deci nu animalele alea de rechini ) maraia sesizabil !

Cu lacrimi Bastus!
Am un Abu Suveran 4000 de 6/7 ani si inca nu i-a sarit axul. Poate n-am gasit eu punctul ala lateral unde trebuie aplicata lovitura
In rest e ok desi nu am menajat-o de loc si am pescuit inclusiv cu rotative enorme (Mepps Giant Killer) sau voblere Rapala Magnum Countdown 14 cm.
Dupa un timp apare un joc la tambur din cauza sistemului de prindere de ax, dar e rezolvabil din surubelnita
Sincer, daca as mai gasi, mi-as mai cumpara una.

In rest e ok desi nu am menajat-o de loc si am pescuit inclusiv cu rotative enorme (Mepps Giant Killer) sau voblere Rapala Magnum Countdown 14 cm.
Dupa un timp apare un joc la tambur din cauza sistemului de prindere de ax, dar e rezolvabil din surubelnita

Sincer, daca as mai gasi, mi-as mai cumpara una.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Mihai,MeHigh scrie:Hehehhe... merci adiwolf de apreciere, dar singurul meu punct forte este ca pescuiesc in apele astea bestiale. Shi sa shti ca Sami e din Cluj!
Jean , am vazut astazi Tournament-ul shi nu mi-a facut cu ochil deloc... nu shtiu ce sa zic?!
Am mai vazut ceva mulinete mai interesante:
Mitchell 300X Gold, ABU Cardinal, Penn Applause 3000 sau Daiwa Regal 2500Xi ....
Dintre ele oscilez intre Regal shi Captiva... Sunt nehotarat ... sau nu?! hehehehhehehe
Daca mulinetele ce ti se par tie mai interesante ar fii fost mai bune fii sigur ca pescuiam cu ele,nu cu DAIWA SS TOURNAMENT.
Nu te uita cat de bine arata mulineta si cat de usor se invarte in magazin ,la pescuit si dupa cativa ani SS TOURNAMENT le da clase ,mai ales ca vrei sa pescuiesti cu fir textil si probabil banuiesc ca si in apa sarata.
In afara ca SS TOURNAMENT e robusta ca un tractor are rola de ghidare a firului din carbura de siliciu"cutproof" si pick-up-ul garantat pe viata si o frana extrafina.
Daca nu-ti place cum arata SS TOURNAMENT si gasesti cumva (m-ar mira) cumpara-ti un ABU SUVERAN,care intradevar e o mulineta de calitate.
Referitor la mulinetele noi MITCHELLE sunt departe de mulinetele frantuzesti pe care probabil le cunosteai ,la fel si mulinetele noi ABU-CARDINAL,nu mai au calitatea celor facute inainte cand fiiecare mulineta avea un nr. de serie trecut pe talpa piciorului mulinetei.
Eu am incercat sa-ti recomand o mulineta zic eu ieftina si f. buna ,dar daca vrei poti sa-ti cumperi direct din Japonia niste mulinete DAIWA (sunt cele mai bune mulinete de spinning)super ,dar si pretul e super.
Numai bine,
Jean Scurtu
P.S.Referitor la sotia ta poti sa le spui baietilor ce mi-au spus mie mai multi americani si anume ca cele mai frumoase femei le-au vazut in .....Romania (si eu abia dupa 8 ani cand am venit acasa prima data mi-am dat seama de realitatea spuselor americanilor-desi cele mai frumoase erau deja plecate in lume-,cand eram acasa nu-mi dadusem seama).
Va doresc casnicie fericita si tot ce doriti voi!!!
-
- senior
Jaful ala nu e al meu ( e in consignatie ) eu am zis clar ca a mea (un 4000) aa marait bine dupa o sapt. in delta si am dat-o faza cu lovitul in lateral am specificat ca o stiu din auzite de la Sorin Dragoi . Eu personal eram super incantat de cum mergea si arata dar ma dezamagit ( poate am nimerit-o eu mai naspa sau sunt mai pretentios cu o mulineta care era cca 10.000.000 la noi pe piata ) . Oricum daca era o serie foarte reusita nu cred ca o scoteau din fabricatie asa repede ! Oricum asa cu defectele constatate e mult peste jafurile actuale de la noi de pe piata
( cu mici exceptii! ) .
9
( cu mici exceptii! ) .
9
-
- senior
Re: Penn Captiva CV2000... pareri
[quote="MeHigh"].... m-ar ajuta orice interventzie de la voi!![/quote]
Mai mult o interventie decit o recomandare exacta la o mulineta cu nume si prenume . Si atunci , depinde la ce vrei sa o folosesti si cum ( in principal cu ce naluci si cum ) .
De sus in jos ar fi , aproximativ ;
Jigging de la 80 gr in sus - mulinete puternice cu adevarat ( uitati-va pe site-ri de profil si o sa constatati ca Stella , Saltiga si Van Stall nu-s fite ci necesitati ) , si preturi pe masura . Putere de frinare in jurul a 30 de kile preturi de 500-600-700 . Nu merita pentru voblere sau linguri , chiar daca ii vorba de voblere cit picioru de la scaun .
Sub 80 merge si ceva mai slab , Capricorn J , Spinnfisher -u de la Penn sau Spheros de la Shimano .Astea au o putere de frinare in jur de 8-10 kile , costa in jur de 120-140 . In functie de marime , poti sa dai si cu linguri-jiguri mai grele ( 120 gr ), recuperate aproximativ liniar si cu monofilament . Pescuibile cu voblere mari , cu textil .
Nu prea au un tambur grozav pentru lansare da au putere . Mai slab ( mai pentru spinn ) ar fi Stradic ( sa nu-mi sara Andrei in cap he !he! ), Capricorn-u alalalt ( ala de-o facut furori anu trecut he!he! ) . Am mai auzit lucruri bunicele in categoria asta de Hiro Alux , da nu am vazut nici una . Costa mai putin , merg chiar mai finut citeodata dar nu-s la fel de puternice . Voblere , popper-e , walker-e si linguri - jiguri medii de la 15 la 50-60 de grame .
De aici in jos , inafara de cazu in care bagi recuperari liniare , vobler sau linguri mici - 20-30 gr. textilul o sa-ti topeasca mulineta destul de repede . Poti sa dai cu popper-e sau walker-e , da recomand monofilamentu , asta daca vrei sa apuci sa prinzi ceva cu respectivele scule . Asta ti-o spun din experienta personala . In tot cazu , gindeste-te si tu cu ce vrei sa dai mai exact .
Deci cam asta ii parerea mea . Io cred ca o sa achizitionez un penn din seria ss , in functie de ce model gasesc .
Felicitari pentru rechini , as zice ca esti un demn urmas a lui Frank Mundus !
Fir Intins!!!
Mai mult o interventie decit o recomandare exacta la o mulineta cu nume si prenume . Si atunci , depinde la ce vrei sa o folosesti si cum ( in principal cu ce naluci si cum ) .
De sus in jos ar fi , aproximativ ;
Jigging de la 80 gr in sus - mulinete puternice cu adevarat ( uitati-va pe site-ri de profil si o sa constatati ca Stella , Saltiga si Van Stall nu-s fite ci necesitati ) , si preturi pe masura . Putere de frinare in jurul a 30 de kile preturi de 500-600-700 . Nu merita pentru voblere sau linguri , chiar daca ii vorba de voblere cit picioru de la scaun .
Sub 80 merge si ceva mai slab , Capricorn J , Spinnfisher -u de la Penn sau Spheros de la Shimano .Astea au o putere de frinare in jur de 8-10 kile , costa in jur de 120-140 . In functie de marime , poti sa dai si cu linguri-jiguri mai grele ( 120 gr ), recuperate aproximativ liniar si cu monofilament . Pescuibile cu voblere mari , cu textil .
Nu prea au un tambur grozav pentru lansare da au putere . Mai slab ( mai pentru spinn ) ar fi Stradic ( sa nu-mi sara Andrei in cap he !he! ), Capricorn-u alalalt ( ala de-o facut furori anu trecut he!he! ) . Am mai auzit lucruri bunicele in categoria asta de Hiro Alux , da nu am vazut nici una . Costa mai putin , merg chiar mai finut citeodata dar nu-s la fel de puternice . Voblere , popper-e , walker-e si linguri - jiguri medii de la 15 la 50-60 de grame .
De aici in jos , inafara de cazu in care bagi recuperari liniare , vobler sau linguri mici - 20-30 gr. textilul o sa-ti topeasca mulineta destul de repede . Poti sa dai cu popper-e sau walker-e , da recomand monofilamentu , asta daca vrei sa apuci sa prinzi ceva cu respectivele scule . Asta ti-o spun din experienta personala . In tot cazu , gindeste-te si tu cu ce vrei sa dai mai exact .
Deci cam asta ii parerea mea . Io cred ca o sa achizitionez un penn din seria ss , in functie de ce model gasesc .
Felicitari pentru rechini , as zice ca esti un demn urmas a lui Frank Mundus !
Fir Intins!!!