Pastrare culoare maner lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 28 Ian 2011, 07:12

adriancean scrie:
JONES scrie:Eu am incercat cu apa calduta si cu putin sapun lichid.E suficient si dupa ce usuca dat cu ceara de parchet/lemn care contine ceara de albine (de calitate)
Cum se comporta pluta dupa tratamentul cu ceara? Eventual spune si ce tip de ceara folosesti...daca nu e secret :wink:

Nu e nici un secret e un produs PRONTO e un spauy pentru mobila din lemn cu ceara de albine./ Pluta devine putin mai moale.
the angler is catching xxx, not by the lure

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 28 Ian 2011, 07:25

referitor la folosirea alcoolului tehnic,.
Pentru lemnul netrat (pluta din manerul tau este netrata deci nu vorbesc de lemnul lacuit) ii distruge textura lui naturala si duce la decolorarea artificiala a lemnului.
Eu sunt de acord ca indeparteaza murdaria de pe suprafata lemnului dar odata cu asta si ii schimba caracteristicele.
Cand erai mic si varsai un paharel de tuica sarea toti ca arsi ca decolora masa( acuma exista nitrolacurile care nu mai sunt afectate in nici un fel).
in industria mobilei este un produs pe baza de alcool tehnic care realizeaza tocmai PATINAREA lemnul (ii da un aspect antic).

nu cred ca producatori de produse pentru intretinerea mobilei nu ar fi folosit alcool metilic pentru produsele lor.

Ce vorbiti voi e perfect adevarat la restaurare trebuie folosita o solutie pentru degresare si curatarea suprafetelor foarte murdare si vechi pentru ca apoi sa fie protejate printr-un lac sau cu o alta acoperire (bait sau ce mai folosesc ei acolo) cea ce NU e cazul plutei de manerul lansetei.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 28 Ian 2011, 21:43

JONES scrie: Ce vorbiti voi e perfect adevarat la restaurare trebuie folosita o solutie pentru degresare si curatarea suprafetelor foarte murdare si vechi pentru ca apoi sa fie protejate printr-un lac sau cu o alta acoperire (bait sau ce mai folosesc ei acolo) cea ce NU e cazul plutei de manerul lansetei.
complet gresit. n-o sa gasesti nu stiu ce bait-uri sau lacuri(!?) la restaurarea despre care aminteam eu mai sus.
iar alcoolul ala tehnic despre care am amintit a fost si este folosit la piese catalogate la cifre cu 3 sau 4 zerouri, in euro, nu la niste manere de biete lansete, oricat de bengoase ar fi ele.
m-a deranjat usurinta cu care ai facut niste afirmatii... obtinerea unui atestat de restaurator in adevaratul sens al cuvantului dureaza cel putin 10 ani de studii de chimie si fizica in primul rand si de munca asidua.
si m-am referit strict la bunuri din patrimoniul cultural national, nu la masa lacuita din sufragerie pe care a curs o picatura de tuica... :?
e o diferenta enorma intre a-ti "revigora" mobilierul din sufragerie si a restaura un mobilier estimat la cateva zeci de mii de euro... (cu lac, spray antistatic, Pronto sau alte prostii din reclamele tv :oops: )

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Ian 2011, 07:20

In definitiv poti lucra cu ce crezi tu.
Eu nu recomand ce recomanzi tu.
Cat despre restauratori spor la munca.
Cam atat.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 31 Ian 2011, 09:49

JONES scrie:
adriancean scrie:
JONES scrie:Eu am incercat cu apa calduta si cu putin sapun lichid.E suficient si dupa ce usuca dat cu ceara de parchet/lemn care contine ceara de albine (de calitate)
Cum se comporta pluta dupa tratamentul cu ceara? Eventual spune si ce tip de ceara folosesti...daca nu e secret :wink:

Nu e nici un secret e un produs PRONTO e un spauy pentru mobila din lemn cu ceara de albine./ Pluta devine putin mai moale.
Devine mai moale la atingere sau pur si simplu se inmoaie putin fata de cum a fost la inceput?
Until next time....Tight Lines!

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 31 Ian 2011, 15:09

Spuma de tapiterii auto!
Nu are apa si curata f. bine.
Cu o perie moale si imediat dupa periere stergi cu o carpa curata din bbc.
In felul asta se uda f putin si poti repeta operatiunea destul de des.

Scrie răspuns