Pareri pro sau contra sonar ET FishFinder
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pareri pro sau contra sonar ET FishFinder
Oare merita sa-mi achizitionez asa ceva pentru pescuitul din barca pe Dunare? Din cate am vazut (pe site de vanzare) informatiile afisate pe display sunt... modeste. In speranta ca ma veti lamuri ce-i cu sonarul acesta, va multumesc anticipat.
http://www.xxx.ro/produse/105/1576/E ... inder.html
P.S. Tudor, mi-am "tras" 3 cloncuri noi... dementiale.
Eugen Fetes
P.S. Tudor, mi-am "tras" 3 cloncuri noi... dementiale.
Eugen Fetes
Este perfect adevarat ca sonarul care m-ar aranja este unul wireless (cu ratusca) gen xxx Finder insa si aici este problema privitor la informatiile oferite + marimea de la display. Sonarul nu-l vreau strict pentru cloncaneala (il pot lasa sa pluteasca inaintea barcii cu 5-10m). Mai mare nevoie as avea de el pentru a alege locul potrivit in agatatura pentru crap si pentru depistarea pragurilor pentru salau.
Revenind la subiectul atat de indragit de tine, si nu numai
, 2 dintre cloncuri sunt home made, iar unul este unguresc (pentru incepator) care bate in orice pozitie. Celalte doua... unul este cu pastila convexa... destul de pretentios la bataie (dar totul tine de exercitiu), iar celalalt este cu pastila concava. Cel concav, daca fac bataie stand in apa pana la slip, produce pe langa zgomotul obisnuit si vibratii ce se simt din plin...
Pacat ca barca pneumatica pe care mi-am luat-o nu se preteaza pescuitului la clonc... pentru situatia in care ar da o felie peste 25-30kg... cel putin asa cred (inca nu am pus-o pe apa sa vad cat de stabila este). Pacat ca sunt nevoit sa vand barca din fibra care este mai mult decat excelenta pentru asa ceva... insa pastrarea ei, peridocul, punerea la apa, punerea inapoi pe peridoc... sunt manopere care ma depasesc fizic.
Revenind la subiectul atat de indragit de tine, si nu numai

ia-ti oricare alt sonar, dar sa fie firma, ex Humminbird ( fix sau wireless ), Raymarine etc
daca vrei sa vezi ceva util pe dunare eu ti-as recomanda un sonar cu sonda fixa pentru acuratetea informatiilor, dual beam pentru acoperire si fereastra de timp real pentru clonc
altfel dupa un sezon o sa-ti para rau de bani
daca vrei sa vezi ceva util pe dunare eu ti-as recomanda un sonar cu sonda fixa pentru acuratetea informatiilor, dual beam pentru acoperire si fereastra de timp real pentru clonc
altfel dupa un sezon o sa-ti para rau de bani
am folosit acel sonar.
iti arata doar adancimea, cu un plus/minus de 30cm si cu putina intarziere... totusi odata m-am enervt rau pe el si l-am aruncat in neantul gunoiului
cum zicea si Dan mai sus pentru Dunare e mai ok ceva cu fereastra timp real, dual beam etc
eu folosesc acum si nu cred ca-l schimb curand (pentru Dunare) un H525, (singlebeam 20' arhisuficient pt adancime si scanat, e drept ca ma invart un pic pe loc ca sa ma elucidez bine despre ce este sub mine)are real time, ecran ,mare cu rezolutie buna, arata bine adancimea, temperatura ma lasa rece
, si ma orientez f bine, la cautat loc intre pomi sa pun o patratica este f bun. 
iti arata doar adancimea, cu un plus/minus de 30cm si cu putina intarziere... totusi odata m-am enervt rau pe el si l-am aruncat in neantul gunoiului

cum zicea si Dan mai sus pentru Dunare e mai ok ceva cu fereastra timp real, dual beam etc
eu folosesc acum si nu cred ca-l schimb curand (pentru Dunare) un H525, (singlebeam 20' arhisuficient pt adancime si scanat, e drept ca ma invart un pic pe loc ca sa ma elucidez bine despre ce este sub mine)are real time, ecran ,mare cu rezolutie buna, arata bine adancimea, temperatura ma lasa rece

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...