Pareri pro sau contra sonar ET FishFinder

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Noi 2009, 13:15

pai daca-i cautai cu jigu normal ca dadeai de salai :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 13 Noi 2009, 13:18

Cu jigul pe dracu'

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Noi 2009, 13:33

todi scrie:
ovidiu scrie:ar mai fi ceva: eu nu ma uit dupa pesti ;) ma uit dupa locuri...
Sunt curios cine se uita dupa pesti pe ecranul unui sonar. :lol: Insa am observat ca si crapul prefera pragurile si structurile, il gasesti adunat cu salaii doar pe vreme rece.

De multe ori am dat de salai iarna cautand crapul :lol:
sunt destui care se uita dupa pesti.
si e incurajator ca stand ancorat sa observi ceva foiala sub tine;)

am patit stand ancorat sa inceapa alarma de big-fishi sa tipe si in urmatoarele minute sa ma caute la jig un somn. :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 13 Noi 2009, 13:47

Mie sincer mi se pare ca sonaru isi justifica banii pe lacurile intinse unde daca nu gasesti o structura ...dai ca fraieru.

Pe rau, iti mai arata curentu pe unde sa dai...vezi un bolovan, vezi o cioata, vezi cum se invarte apa, vezi cum e rupt malu vezi din ce e malu si iti faci o idee iar sonaru vine sa iti confirme...

Eventual iti arata 2 butuci pe care nu i-ai anticipat da i-ai fi gasit cu primele 3-4 jiguri pierdute :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 13 Noi 2009, 14:14

Multumesc baietii pentru opinii. Este clar ca va trebui sa-mi iau unul... dar sa vad si care este "dispozitia" :lol:

Pentru cautat structurile si pragurile, sonarul este eficient... asta-i clar. In urma cu ceva timp, pescuind la clonc pe Dunare cu o adancime a momelii undeva pe la 2.5m, am inceput sa ridic momeala deoarece atingea fundul... iar in scurt timp am... esuat (asta fiind pe mijlocul Dunarii). Situatia a fost hilara, dar... "da' de ce dom'le sa patesc io una ca asta? :lol:"

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Noi 2009, 14:27

eu am esuat odata pe mijlocul oltului in apa de 10 cm de la 5 grade temperatura
mihai s-a sacrificat ( nu aveam cizme niciunul ), s-a descaltat in picioarele goale si s-a chinuit o gramada sa ne scoata de pe prundis
l-au durut picioarele 2 zile :lol:

eu am pescuit anul acesta ceva la clonc, iar fereastra de timp real e o necesitate din punctul meu de vedere
- vezi imediat cand se ridica fundul sau apare un pom scufundat
- iti vezi plumbul la ce adancime evolueaza, pracatic iti urmaresti montura pe sonar
- vezi cand se ridica peste, se uita la montura ta si pleaca :), foarte folositor nu la prins peste ci la depistarea zonelor unde sunt pesti curiosi dar blazati :)

dual beam-ul te ajuta la acoperire, un unghi de 20 grade acopera max 3 m in apa de 8 m ( foarte aproximativ ), cu dual beam ai o acoperire egala cu adancimea la care te uiti, practic acoperi o suprafata mai mare in care vezi somnii ridicandu-se, nemaivorbind de faptul ca daca ai doar unghi de 20 grade nici montura nu prea ti-o vezi

sunt multe modele de sonare care ori nu au fereastra de timp real, ori nu au minim dual beam
humminbird 718 e singurul de la noi de pe piata
afara sunt mai multe modele
http://www.totalfishing.ro/sonar-hummin ... -5172.html

Scrie răspuns