Pareri pro sau contra sonar ET FishFinder
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
sunt destui care se uita dupa pesti.todi scrie:Sunt curios cine se uita dupa pesti pe ecranul unui sonar.ovidiu scrie:ar mai fi ceva: eu nu ma uit dupa pestima uit dupa locuri...
Insa am observat ca si crapul prefera pragurile si structurile, il gasesti adunat cu salaii doar pe vreme rece.
De multe ori am dat de salai iarna cautand crapul
si e incurajator ca stand ancorat sa observi ceva foiala sub tine;)
am patit stand ancorat sa inceapa alarma de big-fishi sa tipe si in urmatoarele minute sa ma caute la jig un somn.

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Mie sincer mi se pare ca sonaru isi justifica banii pe lacurile intinse unde daca nu gasesti o structura ...dai ca fraieru.
Pe rau, iti mai arata curentu pe unde sa dai...vezi un bolovan, vezi o cioata, vezi cum se invarte apa, vezi cum e rupt malu vezi din ce e malu si iti faci o idee iar sonaru vine sa iti confirme...
Eventual iti arata 2 butuci pe care nu i-ai anticipat da i-ai fi gasit cu primele 3-4 jiguri pierdute
Pe rau, iti mai arata curentu pe unde sa dai...vezi un bolovan, vezi o cioata, vezi cum se invarte apa, vezi cum e rupt malu vezi din ce e malu si iti faci o idee iar sonaru vine sa iti confirme...
Eventual iti arata 2 butuci pe care nu i-ai anticipat da i-ai fi gasit cu primele 3-4 jiguri pierdute

Spining....Prea bun ca sa fie light...
Multumesc baietii pentru opinii. Este clar ca va trebui sa-mi iau unul... dar sa vad si care este "dispozitia" 
Pentru cautat structurile si pragurile, sonarul este eficient... asta-i clar. In urma cu ceva timp, pescuind la clonc pe Dunare cu o adancime a momelii undeva pe la 2.5m, am inceput sa ridic momeala deoarece atingea fundul... iar in scurt timp am... esuat (asta fiind pe mijlocul Dunarii). Situatia a fost hilara, dar... "da' de ce dom'le sa patesc io una ca asta?
"

Pentru cautat structurile si pragurile, sonarul este eficient... asta-i clar. In urma cu ceva timp, pescuind la clonc pe Dunare cu o adancime a momelii undeva pe la 2.5m, am inceput sa ridic momeala deoarece atingea fundul... iar in scurt timp am... esuat (asta fiind pe mijlocul Dunarii). Situatia a fost hilara, dar... "da' de ce dom'le sa patesc io una ca asta?

eu am esuat odata pe mijlocul oltului in apa de 10 cm de la 5 grade temperatura
mihai s-a sacrificat ( nu aveam cizme niciunul ), s-a descaltat in picioarele goale si s-a chinuit o gramada sa ne scoata de pe prundis
l-au durut picioarele 2 zile
eu am pescuit anul acesta ceva la clonc, iar fereastra de timp real e o necesitate din punctul meu de vedere
- vezi imediat cand se ridica fundul sau apare un pom scufundat
- iti vezi plumbul la ce adancime evolueaza, pracatic iti urmaresti montura pe sonar
- vezi cand se ridica peste, se uita la montura ta si pleaca
, foarte folositor nu la prins peste ci la depistarea zonelor unde sunt pesti curiosi dar blazati 
dual beam-ul te ajuta la acoperire, un unghi de 20 grade acopera max 3 m in apa de 8 m ( foarte aproximativ ), cu dual beam ai o acoperire egala cu adancimea la care te uiti, practic acoperi o suprafata mai mare in care vezi somnii ridicandu-se, nemaivorbind de faptul ca daca ai doar unghi de 20 grade nici montura nu prea ti-o vezi
sunt multe modele de sonare care ori nu au fereastra de timp real, ori nu au minim dual beam
humminbird 718 e singurul de la noi de pe piata
afara sunt mai multe modele
http://www.totalfishing.ro/sonar-hummin ... -5172.html
mihai s-a sacrificat ( nu aveam cizme niciunul ), s-a descaltat in picioarele goale si s-a chinuit o gramada sa ne scoata de pe prundis
l-au durut picioarele 2 zile

eu am pescuit anul acesta ceva la clonc, iar fereastra de timp real e o necesitate din punctul meu de vedere
- vezi imediat cand se ridica fundul sau apare un pom scufundat
- iti vezi plumbul la ce adancime evolueaza, pracatic iti urmaresti montura pe sonar
- vezi cand se ridica peste, se uita la montura ta si pleaca

dual beam-ul te ajuta la acoperire, un unghi de 20 grade acopera max 3 m in apa de 8 m ( foarte aproximativ ), cu dual beam ai o acoperire egala cu adancimea la care te uiti, practic acoperi o suprafata mai mare in care vezi somnii ridicandu-se, nemaivorbind de faptul ca daca ai doar unghi de 20 grade nici montura nu prea ti-o vezi
sunt multe modele de sonare care ori nu au fereastra de timp real, ori nu au minim dual beam
humminbird 718 e singurul de la noi de pe piata
afara sunt mai multe modele
http://www.totalfishing.ro/sonar-hummin ... -5172.html