discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
DanAlexandru
- junior

semlecangheorghe scrie:Sistemul cu pini folosit de shimano este simplu si eficient.Insa trebuie sa stii ca sistemul cu pini are anumite limite peste care nu poti sa treci,deoarece forta centrifugala creste direct proportional cu viteza de rotatie a tamburului..Cu alte cuvinte cu cat te infigi mai mult in lanseta cu atat creste si franarea..Poti arunca bine,pina la o anumita distanta ,peste care insa nu poti sa treci,oricat ai forta din lanseta..Mulinetele cu frana magnetica nu au aceasta caracteristica.Setezi frana pe o anumita pozitie,te mai joci la butonul de tensionare si poti obtine lanseuri luuungi.Lungimea acestor lanseuri insa depinde si de cat de bine se incarca lanseta.Mai sant mulinete cu frane combinate, centrifugale si magnetice.,sau cele cu digital control(shimano).
Citica este sub curado,clar,dar nu este scumpa,e destul de robusta si e capabila sa atunce cele 10 grame(daca e jig de 10 grame +guma ,arunca chiar fara probleme).Linguri(oscilante?) nu stiu cum arunca,eu unul ma feresc de specia asta de naluci la casting..Daca sant rotative suficient de grele cred ca poti pescui multumitor cu ea..
O alta caracteristica specifica mulinetelor shimano ,este tamburul lat si distanta mare de la lineguide la tambur.Ultimul amanunt ajuta la o frecare redusa in lanseu intre lineguide si fir.Daiwa a rezolvat aceasta problema nitel mai complicat cu acel sistem 't',adica inca un mecanism in plus..Un alt plus pt. shimano este posibilitatea reala, nu doar teoretica de a cumpara piese de schimb..
Am mai iesit din ceata putin..

)..Multumesc pentru raspunsurile voastre sunteti niste colegi extraordinari!

-
DanAlexandru
- junior

Am mai vazut un model de la Shimano si anume CAENAN 100. Despre asta ce ati putea sa imi spuneti ? Ati folosit-o? cum sunt lanseurile?
-
suli
- senior

DanAlexandru scrie:Am mai vazut un model de la Shimano si anume CAENAN 100. Despre asta ce ati putea sa imi spuneti ? Ati folosit-o? cum sunt lanseurile?
Caenan nu e rau la bani aia,e sub Citica,si iti faci treaba cu ea...totusi Citica sau Curado e optiunea mai buna,e mare diferenta fata de Caenan zic eu.
-
DanAlexandru
- junior

Am fost ieri la Total Fishing si am incercat Curado, Citica, Chronarch, dar si Abu Garcia revo sx. Dintre toate , bineinteles ca cele mai scumpe erau mai fine, adica nu existau frecari la turul de manivela. I-am intrebat pe cei de acolo daca pot face comanda , dar cu manivela pe partea dreapta, si au spus ca daca ar fi sa fac comanda ar ajunge abia dupa targul de pescuit din toamna. Ati putea sa-mi sugerati vreo cunostinta, vreun magazin de unde se pot comanda si mulinete cu manivela pe partea dreapta?

-
Ned
- junior

Daca ai putina rabdare cauta ori la rubrica anunturi sau vanzare cumparare numai pescuit unde au fost cateva mulinete de cast pe dreapta la pret foarte bun .
-
viorel.
- veteran

Ebay
Gasesti ce vrei

))
pescar particular
-
DEM
- veteran

Iti dau eu una sa o incerci si daca iti place,mai vorbim(shimano bantam e mulineta)

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
-
DanAlexandru
- junior

viorel. scrie:Ebay
Gasesti ce vrei

))
Da am vazut si eu o multime, doar ca nu sunt prea sigur ca sa comand de acolo..este destul de sigur?sau iti iei teapa?

)

-
viorel.
- veteran

cumperi de la un vanzator cu istoric bun
platesti prin paypal si ai siguranta ca daca nu-t ajunge coletul primesti banii inapoi
sunt vanzatori din japonia care au preturi f bune si transport ieftin prin ems
pescar particular